Forum avocaţi > Divort

Custodie copil - Pagina 2

Start  1  2
 03-09-2018
Vizitator
Poate sa ia copilul fara acordul tatalui? Ea nu are un servici stabil si nici actulul. Lucreaza sezonieri! O poate da in judecata pt intretinerea minorului? Tiinand cont ca tatal sa ocupat de tot pt minor. Va rog vream parerea dv.!
Răspunde
 04-09-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Roxana a scris pe 03-09-2018:
Poate sa ia copilul fara acordul tatalui? Ea nu are un servici stabil si nici actulul. Lucreaza sezonieri! O poate da in judecata pt intretinerea minorului? Tiinand cont ca tatal sa ocupat de tot pt minor. Va rog vream parerea dv.!

Atat timp cat nu exista o hotarare judecatoreasca care sa stabileasca domiciliul copilului la unul dintre parinti, atat tatal, cat si mama pot lua copilul. Va trebui formulata in instanta o actiune pentru exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la tata si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. Situatia este putin mai delicata daca minorul este crescut de bunici, iar mama doreste sa se ocupe personal de cresterea acestuia, insa trebuie analizata concret situatia de fapt.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2018
Vizitator
am stat de 10 ani cu sotu...de 6 luni ne-am despartit..nu suntem divortati...am 2 copii unu de 2 ani si unu de 5 ani...copii au ramas la el pentru ca eu nu am avut posibilitatea sa le iau cu mine..el este in anglia.si eu in italia..le-am trimis bani mereu in fiecare luna..am fost sa le vad o data la 2 luni...si pachete am.pus...vreau sa ma duc in anglia..ca sa iau fetele inapoi la mine..el din cauza ca eu nu am stat langa fete..ma poate da la abandon de minori...si eu mai pot lua fetele la mine legal...daca am o casa unde sa stau ei se4vici...multumesc
Răspunde
 06-12-2018
Vizitator
judecatoria poate stabili in continuare la el domiciul copiilor din cauza ca au stat pana acum la el? chiar daca eu am casa si servici?poate fi negativ pentru mine ca am stat in italia tot timpu asta..pot fi numita mama neglijabila sau denaturata?
Răspunde
 07-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Gabriela a scris pe 06-12-2018:
judecatoria poate stabili in continuare la el domiciul copiilor din cauza ca au stat pana acum la el? chiar daca eu am casa si servici?poate fi negativ pentru mine ca am stat in italia tot timpu asta..pot fi numita mama neglijabila sau denaturata?

La stabilirea domiciliului minorilor, instanta va avea in vedere interesul superior al acestora. In functie de situatia de fapt, locuinta minorilor se va stabili la unul dintre parinti, iar celalalt parinte va fi obligat la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/3 din venitul net/lunar realizat. Competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti, sotii avand domiciliul in strainatate.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-12-2018
Vizitator
Am un copil de un an, in divort de cateva luni. Anterior relatiei cu sotul, practicam servicii de moravuri usoare, e drept, pe o perioada scurta de aproximativ 3 luni. De aproape zece ani, am avut doar job-uri reale, fara alte preocupări. Ar avea sanse el la custodia copilului? Avand in vedere ca are plangeri pt agresiuni si iîncălcare de ordin de restricție. Multumesc
Răspunde
 24-12-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Marcela a scris pe 23-12-2018:
Am un copil de un an, in divort de cateva luni. Anterior relatiei cu sotul, practicam servicii de moravuri usoare, e drept, pe o perioada scurta de aproximativ 3 luni. De aproape zece ani, am avut doar job-uri reale, fara alte preocupări. Ar avea sanse el la custodia copilului? Avand in vedere ca are plangeri pt agresiuni si iîncălcare de ordin de restricție. Multumesc

Dacă dovediți ca puteți sa cresteti copilul nu are șanse.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-12-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook

Viata personala nu influienteaza capacitatea dvs, de a fi o mama buna. Va trebui sa demonstrati in fata instantei ca va puteti ingriji de minor si ca detineti resurse pentru cresterea si educarea acestuia. In situatia in care dvs si/sau minorul sunteti victimele unor agresiuni din partea fostului sot, puteti solicita in instanta exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2020
Vizitator
Buna seara .
Am un baietel de 2 ani si este la tatal lui de 6 luni de zile eu sunt in germania lucrez intr-un salon de infrumusetare ..timp de 6 luni am vazut doar o singura data baiatu pe camera si in rest gasind fel si fel de scuze ca doarme etc ... eu ii trimit lunar bani pentru copil ..
El munceste si baietelul este la cresa dupa terminarea cresesii sta cu bunica .. zilele trecute a fost cu el la medicul de famile si din intamplare acolo era si o verisoara de a mea care a vazut ca tipa la cel mic si il brusca ... dar nimic din totate intamplariile nu sunt recunoscute de el . Si nu in ultimul rand ma ameninta ca nu o sa-l mai am niciodata pe baietel langa mine ..
Va rog sa ma ajutati eu vreau sa il dau in judecata pentru castigarea custotiei , credeti ca este posibil sa aibe dreptate ?
Va rog , orice raspuns imi este de ajutor sint disperata !!!!
Răspunde
 01-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca tatal are un comportament violent fata de copil si detineti probe in acest sens, va trebui sa formulati in instanta o actiune pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei. De asemenea, puteti formula si o plangere penala in acest sens, in functie de gravitatea situatiei si puteti sesiza si Dgaspc-ul despre situatia minorului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Av. Bratulescu Adela a scris pe 24-12-2018:

Viata personala nu influienteaza capacitatea dvs, de a fi o mama buna. Va trebui sa demonstrati in fata instantei ca va puteti ingriji de minor si ca detineti resurse pentru cresterea si educarea acestuia. In situatia in care dvs si/sau minorul sunteti victimele unor agresiuni din partea fostului sot, puteti solicita in instanta exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Ca să aveți șanse trebuie să vă întoarceți în România și să dovediți că puteți să-l îngrijiți corespunzător.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-04-2020
Vizitator
buna seara am si eu o intrebare sunt in divort cu sotia azi am avut a 2 a infatisare si sa amanat,ea nu vrea sa lase si la mn copilul desi avem aceleas drepturi din septembrie anul trecun nu a mai lasat copilul la mn.ce as putea face
Răspunde
 08-04-2020

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Sa promovati in instanta o ordonanta presedintiala prin care sa solicitati program de vizitare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Cosmin a scris pe 07-04-2020:
buna seara am si eu o intrebare sunt in divort cu sotia azi am avut a 2 a infatisare si sa amanat,ea nu vrea sa lase si la mn copilul desi avem aceleas drepturi din septembrie anul trecun nu a mai lasat copilul la mn.ce as putea face

Faceți o cerere pentru emiterea unei ordonanțe președințiale având ca obiect stabilirea unui program de vizitare provizoriu, până la finalizarea divorțului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-04-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Cosmin a scris pe 07-04-2020:

Va trebui sa promovati in instanta o ordonanta presedentiala, prin care sa solicitati fie stabilirea unui program de vizita, fie stabilirea domiciliului minorului la dvs pana la solutionarea divortului.

In momentul de fata instantele judeca doar dosarele cu caracter urgent, iar dosarul de divort va primi termen dupa incetarea starii de urgenta.

In schimb, dosarele avand ca obiect ordonanta presedentiala se vor solutiona.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2022
Vizitator
Buna ziua!
Am o fetita de aproape 2 anisori si imi doresc sa divortez. Detin un apartament cu 2 cam, dar inca nu am un loc de munca, intrucat sunt in concediu de crestere copil (care se va termina luna viitoare). Pt a avea copilul cu domiciliul la mine in continuare, ce ar trebui sa fac?! Sa intentez cererea de divort dupa ce ma angajez?
Sotul lucreaza, dar a plecat de acasa la socri de ceva timp si ma ameninta ca imi va lua copilul pt ca el are un job.
Multumesc anticipat pt indrumare.
Răspunde
 06-12-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Trebuie să intentați divorț și să solicitați ca locuința copilului să fie la dvs. Instanța îl va obliga și la plata unei pensii de întreținere. Dacă vă angajați în următoarele 2 luni, puteți să formulați divorț până la sfârșitul anului. Chiar facă nu vă angajați, puteți demonstra că sunteți ajutată de părinți, rude etc, important este să asigurați copilului condiții decente de creștere și educare.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-12-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Anna a scris pe 06-12-2022:
Buna ziua!
Am o fetita de aproape 2 anisori si imi doresc sa divortez. Detin un apartament cu 2 cam, dar inca nu am un loc de munca, intrucat sunt in concediu de crestere copil (care se va termina luna viitoare). Pt a avea copilul cu domiciliul la mine in continuare, ce ar trebui sa fac?! Sa intentez cererea de divort dupa ce ma angajez?
Sotul lucreaza, dar a plecat de acasa la socri de ceva timp si ma ameninta ca imi va lua copilul pt ca el are un job.
Multumesc anticipat pt indrumare.

In primul rand va trebui sa promovati actiunea de divort, solicitand si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Faptul ca sunteti in concediul de crestere a copilului nu reprezinta un dezavantaj in a obtine stabilirea domiciliului acesteia la dvs, deci nu aveti de ce sa va ingrijorati.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.