|
02-06-2016 |
| Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: Am divorţat la un birou notarial pe 3 martie anul acesta.Dupa divort s-a stabilit ca, custodia copilului minor sa fie comuna iar domiciliul sa fie la mine urmând ca mama copilului sa il ia la 2 saptamani in weekend si sa plateasca o pensie alimentara de 100 lei/luna+cheltuieli de creste, educare ale minorului.Din pacate dupa divort mama copilului nu a mai venit la copil si nici nu a platit nimic.Intrebarea mea este: Pot sa o dau in judecata si sa ai reduc zilele de vizita? Daca da, cum trebuie sa fac.Multumesc! | |
|
|
|
02-06-2016 |
| Buna ziua, Incheierile prin care notarul constata intervenirea divortului si plata pensiei de intretinere nu sunt executorii, deci nu pot fi puse in executare silita impotriva partii care refuza achitarea debitului. Pentru aceasta va trebui sa depuneti o actiune la instanta prin care sa solicitati obligarea acesteia la plata pensiei de intretinere. Hotararea astfel pronuntata, o veti putea pune in aplicare prin intermediul executorului judecatoresc daca partea refuza plata. In cadrul acestei actiuni, puteti solicita si modificarea programului de vizita a minorului. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-06-2016 |
 | Andreescu L. Vizitator |
| Car3men a scris pe 02-06-2016: Buna ziua, Incheierile prin care notarul constata intervenirea divortului si plata pensiei de intretinere nu sunt executorii, deci nu pot fi puse in executare silita impotriva partii care refuza achitarea debitului. La notariat se face o conventie separata care e autentica si constata o creanta. Mai documentati-va inainte sa dati "consultatii". (1) Actul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă, lichidă şi exigibilă constituie titlu executoriu. În lipsa originalului, titlul executoriu îl poate constitui duplicatul sau copia legalizată de pe exemplarul din arhiva notarului public. (2) În cazul anulării de către instanţa de judecată a înscrisului autentificat de notarul public, răspunderea civilă a notarului public poate fi angajată numai pentru încălcarea de către acesta cu vinovăţie a obligaţiilor sale profesionale, urmate de cauzarea unui prejudiciu, stabilite prin hotărâre judecătorească definitivă. Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-de-procedura-civila/art-639 | |
|
|
|
02-06-2016 |
| Prin incheiere se constata divortul si prin conventia care se incheie cu ocazia divortului se constata creanta si alte obligatii ale sotului. Aceea se pune in executare. D-na avocat nu stie despre ce vorbeste. | |
|
|
|
02-06-2016 |
| Andreescu L. a scris pe 02-06-2016: D-na avocat nu stie despre ce vorbeste. Oare, asa sa fie???? ... incercati dvs. sa puneti in executare o astfel de "incheiere" si apoi mai vorbim!!! p.s. cred ca comentariile dvs. sunt inutile prin astfel de atacuri la persoana. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-06-2016 |
| Nu e incheiere doamna, e o conventie notariala autentica, de cate ori trebuie sa va repet. Documentati-va. Nu sunt atacuri la persoana, sunt atacuri la ignoranta pentru ca dezinformati niste oameni. | |
|
|
|
02-06-2016 |
| Conventia incheiata la notariat nu este titlu executoriu! Nu dezinformez! Este din experienta proprie: niciun excutor judecatoresc nu poate pune in aplicare o conventie. "conventia" reprezinta acordul de vointa si nu o obligatie! ... deci, nu poate constitui un titlu executoriu. Legea prevede clar care sunt titlurile executorii. p.s. raman la parerea mea: cuvintele pe care le scrieti, reprezinta atacuri la persoana! ... acestea sunt contrar regulamentului acestui forum. V-as ruga sa va revizuiti atitudinea in ceea ce priveste afirmatiile de ordin personal facute la adresa mea. Eu v-am argumentat cu prevederi legale, iar dvs. ... cu atacuri la persoana!!! | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-06-2016 |
| E bine macar ca ca acum stiti sa ii spuneti conventie. Incheierea de constatare a divortului despre care ati tot scris pana acum nu poate fi pusa in executare intr-adevar pentru ca nu constata nicio creanta exigibila, ci doar divortul. Insa conventia este un act care constata obligatii reciproce inclusiv cu privire la plata obligatiei de intretinere si, fiind un inscris autentic, reprezinta titlu executoriu conform art. 639 NCPC. Vedeti ca vi l-am copiat mai sus. | |
|
|
|
02-06-2016 |
| Ok. Este un lucru bun ca ati mai imblanzit putin tonul de exprimare. Acum, revenind la situatia de fata, va recomand sa recititi articolul respectiv si sa incercati sa il intelegeti din punct de vedere juridic. Ca indiciu, pot sa va recomand sa cititi, pentru inceput acest comentariu, pertinent si la obiect: "înscrisurile autentice notariale. înscrisurile autentice notariale sunt înscrisuri autentificate de notarii publici conform procedurii de autentificare a actelor, reglementată în art. 90-101 din Legea notarilor publici şi a activităţii notariale nr. 36/1995, republicată. Articolul 90 alin. (1) din lege prevede că înscrisul autentic notarial este cel întocmit sau, după caz, primit şi autentificat de către notarul public ori de către personalul misiunilor diplomatice şi al oficiilor consulare, în forma şi în condiţiile stabilite prin lege. Potrivit art. 101 din legea menţionată, „înscrisul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă şi lichidă are putere de titlu executoriu la data exigibilităţii acesteia. în lipsa înscrisului original, poate constitui titlu executoriu duplicatul sau copia legalizată de pe exemplarul din arhiva notarului public". înscrisurile autentificate de notarii publici sunt multiple, dar nu în cazul tuturor se pune problema caracterului de titlu executoriu. înscrisurile autentice notariale sunt titluri executorii doar dacă constată o creanţă certă, lichidă şi exigibilă. Creanţa este certa când existenţa ei neîndoielnică rezultă din însuşi titlul executoriu [art. 662 alin. (2) NCPC]. Creanţa este lichida atunci când obiectul ei este determinat sau când titlul executoriu conţine elementele care permit stabilirea lui [art. 662 alin. (3) NCPC]. Creanţa este exigibila dacă obligaţia debitorului este ajunsă la scadenţă sau acesta este decăzut din beneficiul termenului de plată [art. 662 alin. (4) NCPC]. " Va repet: niciun executor judecatoresc nu va pune in executare silita o astfel de "conventie". Sau daca o va pune, atunci va putea fi anulata, cu real succes, printr-o contestatie la executare! Inca o data sublinez faptul ca va spun din experienta profesionala. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-06-2016 |
| De la notariat am o conventie prin care mama copilului trebuie sa plateasca pensia alimentara si cheltuieli de crestere educare ale copilului dar si programul de vizita...sa inteleg ca nu pot face nimic daca nu ia nu plăteste pensie si cheltuieli ale copilului?Daca nu a platit nimic pot sa nu ai dau copilul?Normal as vrea sa ai reduc timpul de petrecut cu copilul .....daca s-ar putea sa il viziteze doar in prezenta mea...in concluzie daca vrea sa plateasca plăteste daca nu, nu..in aceasta conventie este prevazut pe langa obligatiile mamei si programul de vizita..se aplica aceeasi regula ca cea de mai sus? | |
|
|
|
02-06-2016 |
| Raman la opinia mea prezentata mai sus: va trebui sa obtineti o hotarare judecatoreasca pentru a putea sa o executati silit pentru neplata pensiei de intretinere datorata. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-06-2016 |
 | Toader si Asociatii Str C-tin Aricescu, nr.32, sector 1 Bucuresti 0726287910 office@toadersiasociatii.ro www.toadersiasociatii.ro
|
| Parerea mea este ca puteti chiar obtine incredintarea copilului catre dvs avand in vedere atitudinea ei | Av Oana Toader-Plugariu SCA TOADER&ASOCIATII 0726287910 www.toadersiasociatii.ro office@toadersiasociatii.ro | |
|
|
|
03-06-2016 |
| Dragos87 a scris pe 02-06-2016: Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu urmatoare problema: Am divorţat la un birou notarial pe 3 martie anul acesta.Dupa divort s-a stabilit ca, custodia copilului minor sa fie comuna iar domiciliul sa fie la mine urmând ca mama copilului sa il ia la 2 saptamani in weekend si sa plateasca o pensie alimentara de 100 lei/luna+cheltuieli de creste, educare ale minorului.Din pacate dupa divort mama copilului nu a mai venit la copil si nici nu a platit nimic.Intrebarea mea este: Pot sa o dau in judecata si sa ai reduc zilele de vizita? Daca da, cum trebuie sa fac.Multumesc! Trebuie formulată o acțiune de modificare a programului de vizitare, Dacă nu cunoașteți unde se află mama în momentul de față puteți să cereți și ca autoritatea părintească să se exercite doar de către dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-06-2016 |
| In procedura divorţului cu copil minor se încheie, separat de certificatul de divorţ, şi o convenţie între părinţi, prin care se stabilesc chestiuni precum numele de familie pe care îl va purta fiecare după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei copilului minor, contributia la cheltuielile de crestere si educare ale copilului. Pentru constatarea acordului asupra aspectelor menţionate mai sus, notarul public va autentifica convenţia soţilor, care va fi menţionată în certificatul de divorţ. Convenția încheiată cu ocazia divorțului are aceeași forță probantă ca și o hotărâre judecătorească și este titlu executoriu conform art. 100 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici ("Înscrisul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă şi lichidă are putere de titlu executoriu la data exigibilităţii acesteia.") Altfel ce rost ar mai avea procedura la notar daca nu finalizeaza situatia si tot in instanta ar trebui sa se ajunga. Eu nu am intampinat incidente in practica cu executarea silita, e posib ca problema sa fie la executorul judecatoresc care nu pune in executare un astfel de acord notarial. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-06-2016 |
| Exact cum ati spus dvs am si facut la notariat:fiecare si-a pastrat numele dinaintea căsătoriei, copilul a ramas cu domiciliul la mine iar ia urmând sa plateasca 100 lei lunar+cheltuieli de crestere,educare ale minorului si dreptul de a lua copilul in weekend la fiecare 2 saptamani...numai ca ia nu a luat decât o singura data copilul si atât....pot sa cer custodia copilului sa nu mai fie comuna si reducerea zilelor de petrecut cu copilul daca ia nu a respectat conventia? | |
|
|
|
03-06-2016 |
| Parerea mea este sa mai asteptati sa treacă măcar 1 an. Sa continue cu acest comportament si apoi veti avea sanse mărite de castig. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
03-06-2016 |
| Av.GERBER a scris pe 03-06-2016: In procedura divorţului cu copil minor se încheie, separat de certificatul de divorţ, şi o convenţie între părinţi, prin care se stabilesc chestiuni precum numele de familie pe care îl va purta fiecare după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti, stabilirea locuinţei copilului minor, contributia la cheltuielile de crestere si educare ale copilului. Pentru constatarea acordului asupra aspectelor menţionate mai sus, notarul public va autentifica convenţia soţilor, care va fi menţionată în certificatul de divorţ. Convenția încheiată cu ocazia divorțului are aceeași forță probantă ca și o hotărâre judecătorească și este titlu executoriu conform art. 100 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici ("Înscrisul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă şi lichidă are putere de titlu executoriu la data exigibilităţii acesteia.") Altfel ce rost ar mai avea procedura la notar daca nu finalizeaza situatia si tot in instanta ar trebui sa se ajunga. Eu nu am intampinat incidente in practica cu executarea silita, e posib ca problema sa fie la executorul judecatoresc care nu pune in executare un astfel de acord notarial. Si eu am avut un caz concret de executare in baza conventiei notariale, colega avocat probabil trebuie sa incerce un alt executor daca spune ca a avut astfel de experiente - nu contest ca pot exista cazuri in care anumiti executori (nepregatiti, zic eu) sa refuze o astfel de executare, probabil si de aceea CSM a inaintat recent proiect de lege sa se specifce clar ca este titlu executoriu conventia: „Art. 100 – (1) Înscrisul autentificat de notarul public care constată o creanţă certă şi lichidă are putere de titlu executoriu la data exigibilităţii acesteia. În lipsa înscrisului original poate constitui titlu executoriu duplicatul sau copia legalizată de pe exemplarul din arhiva notarului public. (2) Constituie de asemenea titlu executoriu acordul parental încheiat prin înscris autentificat cu ocazia divorţului sau ulterior acestui moment, în care, exercitând împreună autoritatea părintească, părinţii se înţeleg cu privire la aspecte cum sunt: stabilirea locuinţei copilului, modalitatea de păstrare a legăturilor personale cu minorul ale părintelui cu care acesta nu locuieşte, precum şi alte măsuri asupra cărora părinţii pot să dispună în condiţiile art.375 alin.(2) din Codul civil.” Gasiti aici sedinta CSM: http://www.csm1909.ro/csm/linkuri/28_10_2015__76757_ro.pdf Personal mi se pare de prisos o asemenea modificare atat timp cat conventia e act autentic si scrie in lege negru pe alb ca este titlu executoriu un astfel de act, dar probabil s-au observat practici neunitare la executori. | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |