Forum avocaţi > Divort

Hoatarire divort

21-07-2016
Vizitator
Buna seara
Va rog sa ma ajutati
Am o hotarire de divort din 1995 pe care la sfirsit scrie definitiva,stampila judecatoriei,semnatura si timbru fiscal de 50 lei
La incercrea de eliberare a unui act de identitate expirat mi se solicita o alta stampila de la judecatorie pe care sa scrie "definitiva prin neapelare" sau cam asa ceva - zic ei ca nu este definitiva conform noului cod civil
Va rog sa-mi spuneti in temeiul carei legi o hotarire ramasa definitiva in 1995 nu mai este definitiva in 2016 sau este doar o metoda de a mai plimba oamenii dupa niste stampile ,cu bani cheltuiti si timp pierdut.
Gindind mai simplist,daca hotarirea mea nu este definitiva poate fi atacata cu apel?
Sau si mai rau eu ,nu sint divortat ?
Multumesc !
Răspunde
 22-07-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
" Definitiva prin neapelare" inseamna ca , împotriva acelei sentinte nu s-a exercitat calea apelului.
Opinia mea este sa mergeti din nou la Judecatorie si sa cereti o noua copie legalizată, care va cuprinde aceasta mentiune. In caz de s-a făcut apel, se va trece si decizia instantei superioare.
Taxa este de 5 , iar timbru judiciar nu mai este necesar.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Pe vechiul cod, aflat in vigoare in 1995, hotararea trebuia sa fie definitiva si irevocabila.

Daca apare doar definitiva, e posibil sa se mai fi exercitat cale de atac. In lipsa unei mentiuni complete, cei de la starea civila v au solicitat o noua legalizare.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-07-2016
Vizitator
Multumesc ptr raspunsuri !
Am consultat si un avocat ,intradevar imi trebuie o copie legalizata,
Oricum pare absurd ca dupa peste 20 de ani acea hotarire sa para nedefinitiva.
Răspunde
 24-07-2016
Vizitator
Nu este absurd pentru ca putea exista o alta hotarare si functionarul nu avea de unde sa stie. Doar grefa instantei dupa ce face verificarile poate stabili ca aceea este ultima hotarare si ca este definitiva (prin neaccesarea sau respingerea cailor de atac)
Răspunde
 24-07-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Florin T a scris pe 24-07-2016:
Multumesc ptr raspunsuri !
Am consultat si un avocat ,intradevar imi trebuie o copie legalizata,
Oricum pare absurd ca dupa peste 20 de ani acea hotarire sa para nedefinitiva.

Nu este absurd deloc!!!

Chiar daca au trecut 20 de ani, legea spune ca daca nu se exercita nicio cale de atac , in termenul legal de la comunicarea hotararii, atunci hotararea ramane definitiva.

Cum caile de atac se exercita intr-un anumit numar de zile (de regula 15, dupa codul de procedura civila in vigoare acum 20 de ani) de la data comunicarii, chiar daca au trecut 20 de ani, daca, prin absurd, nu exista dovara comunicarii hotararii la dosar catre partea cealalta, atunci exista posibilitatea ca hotararea sa nu fie definitiva !!!!

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-07-2016
Vizitator
Bună ziua! Va rog sa mă lămuriți și pe mine cu o problema.părinții mei sunt căsătoriți de 24 de ani.Au în comun un apartament.nu sunt minori la mijloc. Doar ca tatăl a părăsit domiciliul acum 6 anI.în ce conditii se poate face divorțul și as vrea sa știu dacă pierde dreptul la apartament sau în ce condiții nu se mai face partajul. Mulțumesc și aștept un răspuns va rog
Răspunde
 26-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Buna ziua. In ce priveste divortul partile pot fi despartite in fapt si de .... "100 de ani". Nu are relevanta data la care s-au despartit in fapt. Deci mama dvs poate introduce actiune de divort. Doua dinte temeiurile divortului fiind parasirea domiciliului sotului si despartirea in fapt de mai bine de 6 ani. In ceea ce priveste partajul - orice bun dobandit in timpul casatoriei este supus partajului. Adica daca sotii in timpul casatoriei legal valabile (fie si despartiti in fapt) au dobandit bunuri, acestea intra in masa partajabila. Mamei ii ramane sarcina sa demonstreze ce anume a fost dobandit prin contributie proprie.De ex daca tatal dvs despartit in fapt de mama a dobandit intre timp o casa, aceasta va face parte din masa partajabila. Deci, legea se aplica ambilor soti.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Pentru dovedirea faptului că mariajul este compromis, faptul că soții nu mai conviețuiesc este o dovadă suficientă.
în ce privește partajul, acesta poate fi cerut oricând nefiind o acțiune supusă unui termen de prescripție.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2016
Vizitator
Avocatib@yahoo.com a scris pe 26-07-2016:
Buna ziua. In ce priveste divortul partile pot fi despartite in fapt si de .... "100 de ani". Nu are relevanta data la care s-au despartit in fapt. Deci mama dvs poate introduce actiune de divort. Doua dinte temeiurile divortului fiind parasirea domiciliului sotului si despartirea in fapt de mai bine de 6 ani. In ceea ce priveste partajul - orice bun dobandit in timpul casatoriei este supus partajului. Adica daca sotii in timpul casatoriei legal valabile (fie si despartiti in fapt) au dobandit bunuri, acestea intra in masa partajabila. Mamei ii ramane sarcina sa demonstreze ce anume a fost dobandit prin contributie proprie.De ex daca tatal dvs despartit in fapt de mama a dobandit intre timp o casa, aceasta va face parte din masa partajabila. Deci, legea se aplica ambilor soti.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.