Forum avocaţi > Divort

Cat poate dura un divort la tribunal daca unul din soti nu este de acord

1  2  Final
 27-07-2016
Vizitator
buna ziua,sotul meu nu este de acord sa divortam ,as vrea sa stiu daca este posibil acest lucru sa nu putem divorta ? in cazul in care el nu este de acord cat dureaza un proces si cum se stabileste pensia alimentara .multumesc frumos
Răspunde
 27-07-2016

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Aproximativ 3 ani din alte experiente. Va dau ca exemplu dos 22748/302/2013 care a fost pe rolul Jud sect 5 . Actiunea a fost introdusa in 11.2013 si abia acum a fost pronuntata hotararea. Aici partile si-au facut reciproc plangeri penale, etc. Daca divortul nu se pronunta atunci nu se poate pronunta instant asupra unei pensii de intretinere pentru minor. Daca se pronunta divortiul pensia de intratinere se stabileste in favoarea minorului si in sarcina parintelui la care nu va avea domiciliul minorul.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-07-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Puteti divorta chiar daca sotul nu este de acord. In cazul in care exista copii minori, formulati actiunea de divort cu exercitarea in comun sau exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In cazul in care sotul nu se va prezenta in fata instantei, ii va fi numit un curator pentru a-i apara interesele, iar in legatura cu durata solutionarii, aceasta nu va depasi un an.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Poate dura cel puțin un an procesul pe fond, iar calea de atac (dacă sentința va fi atacată) va mai dura aprox 6 luni.
Divorțul va avea loc dacă este probată imposibilitatea de continuare a căsătoriei.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2018
Vizitator
In cazul in care soții sunt despartiti in fapt de 2-3 ani, nu au copii nici bunuri comune si sotia cetatean strain nu eate de acord cu divortul desi ea a parasit domiciliul soțul poate divorta? Cat dureaza pricesul? Casatoria a fost incheiata in romania
Răspunde
 28-06-2018
Vizitator
In cazul in care soții sunt despartiti in fapt de 2-3 ani, nu au copii nici bunuri comune si sotia cetatean strain nu eate de acord cu divortul desi ea a parasit domiciliul soțul poate divorta? Cat dureaza pricesul? Casatoria a fost incheiata in romania
Răspunde
 28-06-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
INA POPESCU a scris pe 28-06-2018:

Buna ziua,

Orice sot poate cere divortul, cu atat mai mult cu cat sunt despartiti in fapt de peste 2 ani. Trebuie doar sa aduca unul sau doi martori care sa confirme durata despartirii in fapt.

Instanta competenta sa pronunte divortul este cea de la ultimul domiciliu in fapt al sotilor. Asadar, divortul trebuie cerut la judecatoria de la ultima locuinta efectiva a sotilor (nu neaparat cea din cartile de identitate).

Procesul poate dura destul de mult daca trebuie realizata citarea unuia dintre soti in strainatate. Acest gen de procese pot sa treaca peste un an si se pot intinde cam pana la 2 ani.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
INA POPESCU a scris pe 28-06-2018:

Sotul poate introduce actiune de divort, chiar daca sotia nu este de acord cu desfacerea casatoriei. Durata solutionarii difera in functie de situatia de fapt, in medie intre 6 luni-1 an.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2019
Vizitator
Doresc sa divortez de soția mea cu care am un copil de 2 ani, dar ea nu este de acord cu divorțul nici la notar nici la tribunal.
Cum trebuie sa procedez?
Precizez ca suntem căsătoriți de 3 ani ambii având cate un copil din prima căsătorie. Copilul meu cel mare nu o mai doreste in preajma lui si nici eu pentru ca il abuzează fizic si psihic.
Multumesc!
Răspunde
 01-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andrei a scris pe 01-07-2019:
Doresc sa divortez de soția mea cu care am un copil de 2 ani, dar ea nu este de acord cu divorțul nici la notar nici la tribunal.
Cum trebuie sa procedez?
Precizez ca suntem căsătoriți de 3 ani ambii având cate un copil din prima căsătorie. Copilul meu cel mare nu o mai doreste in preajma lui si nici eu pentru ca il abuzează fizic si psihic.
Multumesc!

Dacă nu este de acord cu divortul trebuie sa introduceti o acțiune de divort la Judecătoria de pe raza domiciliului comun și sa probati ca relația nu mai funcționează. Puteți sa dovediți cu acte, interogatoriu, martori motivele de divort. Martorii pot sa fie și din familie.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andrei a scris pe 01-07-2019:
Cum trebuie sa procedez?
Multumesc!
Daca unul dintre soti nu doreste divortul, desfacerea casatoriei va fi dispusa de catre instanta, iar referitor la abuzurile fizice la care este supus copilul dvs, puteti formula o plangere penala impotriva sotiei si ulterior emiterea unui ordin de protectie, cu evacuarea provizorie a acesteia din imobilul in care locuiti.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-06-2020
Vizitator
Doresc sa divortez de sotia mea dar ea nu este de acord.Suntem casatoriti de aproximativ 10 ani si avem impreuna 3 copii(3 , 5 si 8 ani).Locuim in Olanda si avem o casa cumparata impreuna prin ipoteca.Nu avem adresa comuna in Romania.Ea este din Timisoara iar eu din Caracal.As dori sa stiu daca este posibil divortul si unde anume pot cere divortul.Si cam cat dureaza divortul?
Van multumesc.
Răspunde
 29-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Vizitator a scris pe 28-06-2020:
Doresc sa divortez de sotia mea dar ea nu este de acord.Suntem casatoriti de aproximativ 10 ani si avem impreuna 3 copii(3 , 5 si 8 ani).Locuim in Olanda si avem o casa cumparata impreuna prin ipoteca.Nu avem adresa comuna in Romania.Ea este din Timisoara iar eu din Caracal.As dori sa stiu daca este posibil divortul si unde anume pot cere divortul.Si cam cat dureaza divortul?
Van multumesc.

Daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, competenta de solutionare revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Daca sotia locuieste in tara la ultimul domiciliu comun al sotilor, competenta de solutionare revine judecatoriei pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun, iar daca sotia locuieste la o alta adresa in tara, competenta revine judecatoriei pe a carei raza teritoriala domiciliaza parata.

Puteti divorta, chiar daca sotia nu este de acord, insa durata solutionarii actiunii variaza, in functie de probele ce urmeaza a fi administrate.

De regula, o actiune de divort se poate solutiona in cateva luni sau poate depasi un an, mai ales in situatiile in care exista elemente de extraneitate.

Nu in ultimul rand, odata cu desfacerea casatoriei, vor trebui clarificate si chestiunile legate de situatia minorilor, respectiv modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului acestora la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere, in cuantum de 1/2 din venitul net/lunar realizat.

Parintele nerezident poate solicita stabilirea unui program de vizita.

Unde locuiesc in prezent minorii?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 29-06-2020
Vizitator
Avem adresa comuna in Olanda.In Romania nu am avut niciodata adresa comuna .Minorii locuiesc cu noi in Olanda.Ce sanse as avea ca sa obtin eu custodia copiiilor?Sotia nu lucreaza si nu are cum sa intentina copiii.Ea mai are inca 3 copii din alte doua relatii.
Răspunde
 30-06-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
In acest caz, competenta de solutionare revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti.

Va trebui sa solicitati stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dvs si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere.

In functie de situatia de fapt, instanta va stabili domiciliul minorilor la unul dintre parinti, tinand cont de interesul superior al acestora.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-07-2020
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.
Pot apela la d-voastra pentru asta?Pot sa va sun astazi sau maine?
Va multumesc.
Răspunde
 01-07-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Desigur, ma puteti contacta daca doriti sa colaboram.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2021
Vizitator
Soția m a dat afara din casa ei și nu Ma lasă sa văd copilul minor,decât când vrea ea.Intre timp la ea sta alt bărbat.Imi interzice sa văd copilul și sa mi iau lucrurile.Vrea sa divorțeze la notar și sa ia custodia.Cum trebuie sa procedez sa obțin cat mai mult pt copil?
Multumesc.
Răspunde
 09-01-2021

Bucuresti
0746938774
Facebook
Eugen Dragos a scris pe 09-01-2021:
Soția m a dat afara din casa ei și nu Ma lasă sa văd copilul minor,decât când vrea ea.Intre timp la ea sta alt bărbat.Imi interzice sa văd copilul și sa mi iau lucrurile.Vrea sa divorțeze la notar și sa ia custodia.Cum trebuie sa procedez sa obțin cat mai mult pt copil?
Multumesc.

Divortul la notar se realizeaza prin acordul sotilor, insa nu cred ca este cazul in situatia dvs, din moment ce sotia are o astfel de atitudine.

Sfatul meu este sa promovati in instanta actiunea de divort, solicitand desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, demonstrand infidelitatea acesteia.

De asemenea, va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti, obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere, cat si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti.

Daca minorul va ramane in grija mamei, va trebui sa solicitati stabilirea unui program de vizita.

Referitor la lucrurile pe care sotia refuza sa vi le inapoieze, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva acesteia, pentru savarsirea infractiunii de furt.

Unde se afla ultimul domiciliu comun al sotilor?

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-01-2021
Vizitator
Stirbei Voda
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.