|
09-01-2021 |
| Eugen Dragos a scris pe 09-01-2021: Soția m a dat afara din casa ei și nu Ma lasă sa văd copilul minor,decât când vrea ea.Intre timp la ea sta alt bărbat.Imi interzice sa văd copilul și sa mi iau lucrurile.Vrea sa divorțeze la notar și sa ia custodia.Cum trebuie sa procedez sa obțin cat mai mult pt copil? Multumesc. Divorțul la notar presupune o înțelegere totală, inclusiv asupra programului de vizitare. În caz că nu puteți ajunge la un acord, singura soluție este divorțul în instanță. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
10-01-2021 |
 | Catalina Vizitator |
| Buna ziua! Sotul vrea sa divorteze si eu nu vreau sa-i acord divortul, deoarece cred ca e o nebunie de moment. In cazul acesta, cat timp poate dura divortul? Cat de mult pot trage de timp pt a-l face sa se razgandeasca? | |
|
|
|
10-01-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Catalina a scris pe 10-01-2021: Buna ziua! Sotul vrea sa divorteze si eu nu vreau sa-i acord divortul, deoarece cred ca e o nebunie de moment. In cazul acesta, cat timp poate dura divortul? Cat de mult pot trage de timp pt a-l face sa se razgandeasca? Chiar daca nu sunteti de acord, in situatia in care sotul doreste desfacererea casatoriei, acest lucru se va produce. Un divort cu administrare de probe poate dura pana la un an. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-08-2021 |
 | Maria Vizitator |
| Cat ar dura divorțul dacă soțul nu e de acord?Precizez ca suntem căsătoriți de 4 ani și nu avem copii. | |
|
|
|
26-08-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Maria a scris pe 23-08-2021: Cat ar dura divorțul dacă soțul nu e de acord?Precizez ca suntem căsătoriți de 4 ani și nu avem copii. Puteti divorta, chiar daca sotul nu este de acord. In functie de probatoriul ce urmeaza a fi administrat, durata poate varia intre 3 si 6 luni. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-03-2022 |
 | Anca Vizitator |
| Doresc sa divorțez de soțul meu dar el nu vrea.Avem o fetita de 15 ani impreuna.De unde ar trebui sa încep procedurile de divorț? | |
|
|
|
13-03-2022 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Promovati la judecatoria de domiciliu o actiune de divort. Nu aveti nevoie de acordul sotului.Daca nu gasiti un model pe internet, consultati un avocat. In functie de motiv, taxa judiciara de timbru variaza [ de la 50 lei la 100 lei] Va recomand totusi sa angajati avocat, avand in vedere ca este implicat un minor. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
14-03-2022 |
| Anca a scris pe 13-03-2022: Doresc sa divorțez de soțul meu dar el nu vrea.Avem o fetita de 15 ani impreuna.De unde ar trebui sa încep procedurile de divorț? Promovati actiunea de divort la judecatoria pe a carei raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor. De asemenea, vor trebui clarificate si chestiunile legate de situatia minorei: modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la unul dintre parinti si obligarea celuilalt parinte la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-03-2022 |
| Anca a scris pe 13-03-2022: Doresc sa divorțez de soțul meu dar el nu vrea.Avem o fetita de 15 ani impreuna.De unde ar trebui sa încep procedurile de divorț? Cerere de chemare în judecată introdusă la judecătoria de la ultimul domiciliu al soților, având ca obiect desfacerea căsătoriei, revenirea la numele avut anterior (dacă doriți), custodie comună, locuința copilului la dvs și stabilirea unei pensii de întreținere. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-04-2022 |
 | Marius Vizitator |
| Buna ziua,sotia a inaintat cererea pt. Divort.eu clar nu imi doresc acest lucru.muncesc in strainatate de 5 ani,avem 2 copii.in tot acest timp am avut grija sa nu le lipseasca nimic.din pacate ajung acasa de 2-3 ori pe an in functie de concediu.exista posibilitatea de a fi respinsa cererea pentru divort? | |
|
|
|
19-04-2022 |
| Divorțul se pronunță dacă se dovedește existența unei culpe a unuia sau a ambilor soți. Dacă dvs nu sunteți de acord cu divorțul, soția dvs trebuie să facă dovada că mariajul nu mai poate continua, însă asemenea dovezi pot fi făcute destul de ușor, având în vedere că martori pot fi membri ai familiei (părinți, frați etc). | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
19-04-2022 |
| Marius a scris pe 18-04-2022: Buna ziua,sotia a inaintat cererea pt. Divort.eu clar nu imi doresc acest lucru.muncesc in strainatate de 5 ani,avem 2 copii.in tot acest timp am avut grija sa nu le lipseasca nimic.din pacate ajung acasa de 2-3 ori pe an in functie de concediu.exista posibilitatea de a fi respinsa cererea pentru divort? Daca unul dintre soti doreste sa divorteze, casatoria se va desface cu sau fara acordul celuilalt sot. Avand in vedere faptul ca locuiti in stainatate, sfatul meu este sa va asigurati o aparare de specialitate, dat fiind faptul ca odata cu desfacerea casatoriei, trebuie clarificate si chestiunile legate de situatia minorilor: exercitarea autoritatii parintesti, domiciliul, pensia de intretinere si programul de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-04-2022 |
 | Adrian Vizitator |
| Vreau sa divorțez de soția mea având împreună un copil de 14 ani. Domiciliul comun este numai proprietatea mea. Daca introduc acțiunea în instanță este posibil sa mi fie mie încredințat minorul având în vedere că soția nu deține ,în prezent o locuinta proprietate personala (poate locui la mama sa și urmează să dobândească o cotă parte din succesiunea după tatăl decedat asupra unui imobil al părinților ei)are venit cu 1/3 mai mic decât al meu. Cât durează procesul de divorț, care poate fi programul de vizitare al minorului și procentul pensiei de întreținere din venit Multumesc | |
|
|
|
23-04-2022 |
| V-am raspuns deja. Referitor la durata procesului, aceasta variaza in functie de complexitatea spetei si de probele ce urmeaza a fi administrate, durata fiind in medie de la cateva luni pana la un an. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-01-2023 |
 | Ana Vizitator |
| Am încercat sa divorțează de soțul acum 8 ani dar el na semnat. Eu locuiesc in Londra el in Italia. După atâtea ani este divorțul terminat automat ori tot am nevoie sa îl conving sa mergem la un notar? | |
|
|
|
21-01-2023 |
| Puteti divorta chiar daca sotul dvs nu este de acord, printr-o actiune in instanta. Dat fiind faptul ca in momentul de fata locuiti in stainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-01-2023 |
| Divorțul se va putea face în România, în baza cetățeniei comune. Dacă aveți copii, aspectele privind autoritatea părintească, locuința copilului și pensia de întreținere se vor judeca de către instanța străină de la locul reședinței obișnuite a copilului. Dst fiind că atât dvs cât și soțul dvs locuiți în străinătate, competența aparține Judecătoriei sector 5, dar vă puteți alege de comun acord o altă instanță din România. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |