Forum avocaţi > Divort

Stabilire domiciliu minor in strainatate

30-07-2016

Buna ziua. Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din 2012 prin care domiciliul copilului este stabilit la mama dar cu custodie comuna.In 2015 tatal a fost de acord sa-mi dea procura pentru a locui cu copilul in Italia cu conditia de a aduce copilul in Romania pe perioada sarbatorilor de iarna si in vacanta de vara doua luni conditii pe care le.am respectat (tin sa precizez , copilul a fost inscris in Italia in clasa a 1-a la scoala si de toate cheltuielile copilului m.am ocupat doar eu tatal nu si-a achitat pensia alimentara de aproximativ doi ani.) In august am stabilit de comun acord ca imi va reinnoi procura ca, copilul sa continue studiile in Italia insa acesta acuma se opune de a-mi da procura. (tatal este pensionat pe caz de boala a fost operat de cancer gastric si are un venit de 950 RON) Ce sanse am sa castig custodie unica asupra copilului si stabilire de domiciliu in strainatate?
Va multumesc.
Răspunde
 30-07-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In principiu exercitarea in comun a autorității părintești ar tb sa fie facuta in interesul copilului. Daca nu funcționează in acest copil, atunci e posibil ca varianta viabilă sa fie cea a custodiei exclusive.

Cazul tb analizat in concret, trebuie convinsă instanță ca e spre binele copilului sa studieze in Italia si sa locuiască pe mai departe acolo.

Are importanta si pozitia tatălui in dosar, desi daca nu achita pensie e greu sa isi probeze implicarea si asumarea răspunderii.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 30-07-2016

Va multumesc.
Răspunde
 31-07-2016
Vizitator
Buna seara,sunt maritata si am un baietel de 6 ani.lucrurile stau in felul urmator:sotul nu prea s-a ocupat de copil,este un foarte bun consumator de alcool si face foarte des scandaluri cum ar fii:sa sparga geamuri,pahare,a avut si tenta de suicid si am hotarat sa devortez de el din acele motive.intrebarea mea ar fii urmatoarea:ar putea sa imi ia copilul sau sa fie custodie comuna?eu nu am incredere ca sa las copilu cu el.va multumesc
Răspunde
 31-07-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Este foarte posibil sa primiți custodie exclusiva. Eu am obținut o intr o situație similara cu a dvs fara f mari probleme, doar sa aveți dovezi ale stării de dependenta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2016
Vizitator
Va multumesc pentru raspuns.am niste filmulete cand era in stare de ebrietate plus niste poze cu sticla de alcool.alte dovezi nu am.plus ca si copilul l-a vazut ca bea de atatea ori si era mereu speriat cand vedea ca iar se apuca de baut.si ar mai fii persoanele din cartierul nostru cu care a mai avut conflicte din cauza alcoolului
Răspunde
 31-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Emi2016 a scris pe 30-07-2016:
Buna ziua. Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din 2012 prin care domiciliul copilului este stabilit la mama dar cu custodie comuna.In 2015 tatal a fost de acord sa-mi dea procura pentru a locui cu copilul in Italia cu conditia de a aduce copilul in Romania pe perioada sarbatorilor de iarna si in vacanta de vara doua luni conditii pe care le.am respectat (tin sa precizez , copilul a fost inscris in Italia in clasa a 1-a la scoala si de toate cheltuielile copilului m.am ocupat doar eu tatal nu si-a achitat pensia alimentara de aproximativ doi ani.) In august am stabilit de comun acord ca imi va reinnoi procura ca, copilul sa continue studiile in Italia insa acesta acuma se opune de a-mi da procura. (tatal este pensionat pe caz de boala a fost operat de cancer gastric si are un venit de 950 RON) Ce sanse am sa castig custodie unica asupra copilului si stabilire de domiciliu in strainatate?
Va multumesc.

Acțiune pentru custodie exclusivă (iar în subsidiar custodie comună) și stabilirea locuinței în Italia, iar odată cu acțiunea trebuie să introduceți ordonanță președințială având ca obiect stabilirea locuinței în Italia.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 31-07-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana a scris pe 31-07-2016:
Buna seara,sunt maritata si am un baietel de 6 ani.lucrurile stau in felul urmator:sotul nu prea s-a ocupat de copil,este un foarte bun consumator de alcool si face foarte des scandaluri cum ar fii:sa sparga geamuri,pahare,a avut si tenta de suicid si am hotarat sa devortez de el din acele motive.intrebarea mea ar fii urmatoarea:ar putea sa imi ia copilul sau sa fie custodie comuna?eu nu am incredere ca sa las copilu cu el.va multumesc

Nu trebuie să fie neapărat custodie comună, ci este important ca locuința să fie stabilită la dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-08-2016
Vizitator
Da dar daca se da custodie comuna el poate sa ia copilul cand vrea.ceea ce mi-a si spus.el este in londra acum si o sa vina in decembrie o luna de zile in romania.si a spus ca vrea sa ia copilu si sa stea cu el eu i- am spus ca nu ma deranjeaza sa vada copilu si ca poate oricand sa il vada in prezenta mea.dar refuza.poate suna la politie si acestia sa ma oblige sa las copilul sa plece cu el?eu i-am spus doar ca daca nu vrea cum am spus eu ma poate da in judecata doar ca nu ar fii in folosul lui acest lucru.si este si el constient ca am foarte multe avantaje in fata lui
Răspunde
 01-08-2016

Va multumesc.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.