Întreabă pe forum Conectare
Întreabă pe forum
Forum avocaţi > Divort

Autoritate parinteasca in comun, hotararea instantei de fond atacata cu apel

13-08-2016

Buna ziua! Am o hotarare a instantei de fond care stabileste ca autoritatea parinteasca sa se exercite in comun de catre ambii parinti. Nu este definitiva, am atacat cu apel capatul de cerere privind autoritatea parinteasca, solicitand sa o exercit exclusiv. Tatal nu apare pe certificatul de nastere, paternitatea a fost stabilita in instanta. Problema este ca doresc sa scot copilul din tara pe o perioada determinata pentru controale medicale/tratament iar tatal nu mi da acordul . Si as mai intreba - in situatia in care imi gasesc un loc de munca in alta tara si fac dovada unei locuinte, daca tatal nu este de acord, cum ar trebui sa procedez?! Copilul are un an si 5 luni, este rezident la mine. Tatal nu i plateste pensia decat sporadic si nu in intregime, m.a executat silit pe program de vizita desi nu vine pe acest program stabilit de catre instanta si este un procesoman. Ameninta cu procesele, cu luarea copilului de langa mine, si pune in practica amenintarile. Astept sfatul dumneavoastra. Va multumesc!
Răspunde
 15-08-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
In cazul in care tatal refuza sa va dea acordul, nemotivat, pentru a iesi cu copilul din tara, aveti posibilitatea sa solicitati instantei o hotarare prin care sa se suplineasca acest acord.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Pe langa actiunea de suplinire a acordului celuilalt parinte pentru a scoate copilul din tara, aveti posibilitatea depunerii unei plangeri penale impotriva tatalui pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, pentru neplata, cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere a copilului.
In ceea ce priveste exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, aceasta este mai greu de obtinut, deoarece va trebui demonstrat faptul ca parintele pune in pericol cresterea si dezvoltarea minorului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-08-2016

Stiu! Este mai greu de obtinut autiritarea parinteasca exclusiva in conformitate cu noul cod civil, dar refuzul acestuia de a mi permite sa plec cu copilul intr o alta tara ma impiedica la o cariera mai buna si un trai mai bun pentru copil. Va multumesc!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.