Forum avocaţi > Divort

Exercitarea autoritatii parintesti

31-08-2016

Buna ziua, tuturor!
Anul acesta, in Februarie 2016, am semnat actele de divort cu fosta mea sotie. Pentru ca nu am avut bunuri materiale in comun si pentru ca amandoi am fost de acord, divortul s-a incheiat in fata unui notar public. In urma divortului, copiii nostri (minori cu varste cuprinse intre 6, 8 si 10 ani) au ramas cu domiciliul stabil la mine, dar drepturile parintesti le avem ambii parinti, fosta sotie avand dreptul legal sa ii ia 2 saptamani la ea, doar pe timpul vacantelor scolare, cu acordul meu si/sau daca copiii doresc acest lucru.Precizez ca nu mi-a platit pensie alimentara pana la aceasta data si nici nu a colaborat in vreun fel la ingrijirea copiilor.
In luna Martie, 2016, am intentat proces pentru exercitarea autorităţii părinteşti.
Acum incepe si ingrijorarea mea: Pentru acest proces am angajat un avocat caruia i-am platit onorariul in intregime, inca din prima zi. Domnul avocat m-a asigurat ca dosarul a fost prezentat chiar in cursul lunii Martie. Din pacate insa, aveam sa aflu ca dosarul nu fusese deloc prezentat. Ba mai mult decat atat, a trebuit sa insist intr-un mod serios ca sa fiu sigur ca acel dosar ajunge in instanta sau cel putin, sa-mi primesc banii inapoi. Dosarul a fost inregistrat pana la urma, dar in luna Mai, 2016. Evident ca a trebuit sa astept pana la sfarsitul vacantei judecatoresti...si am primit citatie la inceputul lunii Septembrie.
Eu locuiesc in Anglia, iar copiii sunt aici cu mine (in urma unui acord scris la notar, fosta sotie mi-a aprobat un document prin care este de acord sa calatoresc cu copiii si sa locuiasca cu mine la adresa din Anglia, cat si acordul ei de a ii inscrie aici la scoala. Acest document are o valabilitate de un an, eliberata de catre notar). Avocatul mi-a spus astazi ca din pacate, la proces vor trebui sa fie si copiii, lucru pe care dumnealui nu l-a adus niciodata in discutie pana acum, desi dumnealui stia de existenta acestui document si de faptul ca, copiii sunt aici cu mine, in Anglia, cel putin pe perioada de un an. Chiar dumnealui m-a sfatuit sa stau linistit ca procesul este unul foarte simplu si ca pana la exprirarea acelui document notarial, eu voi avea deja tutela in intregime a copiilor.
Si nu inteleg, de ce ar trebui copiii adusi in instanta? fata cea mica are 6 ani...Plus ca motivul pentru care am divortat este ca fosta sotie a parasit caminul conjugal (locuiam impreuna la parintii mei, impreuna cu copiii) mai mult de 48 de ore, nimeni, nestiind nimic de ea, lasand copiii singuri in casa pana parintii mei s-au intors acasa. Eu lucram aici, in Anglia, in acea perioada. Tot avocatul mi-a spus ca la data procesului, in Septembrie, va face tot posibilul sa nu trebuiasca sa fie si copiii prezenti la proces, dar daca acest lucru este necesar, judecatoria poate emite o citatie aici, la cel mai apropiat tribunal de locuinta noastra. Dar nu stim cat ar putea intarzia. Sunt putin bulversat de cum mi-au fost expuse toate aceste informatii, plus ca am pierdut un pic increderea in domnul avocat care ma reprezinta. simt ca ma duce cu vorba...
Ma puteti informa sau sfatui care sunt pasii in cazul unui astfel de proces?
Va multumesc anticipat! O zi buna!
Răspunde
 01-09-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care nu suteti multumit de serviciile avocatului, aveti posibilitatea rezlierii contractului de asistenta juridica pentru a va angaja un alt avocat. In ceea ce priveste speta prezentata, din punct de vedere legal, in astfel de dosare, minorii care au implinit varsta de 8 ani trebuie audiati in fata instantei, insa dat fiind faptul ca acestia se afla in alta tara, se poate solicita o comisie rogatorie pentru audierea acestora.
Referitor la neplata pensiei alimentare, daca sotia nu v-a platit-o pana in prezent, va trebui sa formulati o plangere penala impotriva acesteia pentru savarsirea infractiunii de abandon de familie, respectiv neplata cu rea credinta, timp de 3 luni, a pensiei de intretinere a minorilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-09-2016

Va multumesc pentru ajutorul oferit!
Va doresc o zi buna!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.