Forum avocaţi > Divort

Eroare materiala

02-09-2016
Vizitator
Buna ziua..am avut o sentita de divort in care numele de familie atat al meu cat si a fostului sot era gresit scris peste tot..si nu mi-am dat seama..am legalizat-o si cand m-am dus la primarie sa inregistrez nasterea copilului acolo mi-au aratat ca este gresit..am facut cererea de indreptare a erorii materiale..mi-a fost aprobata..si am primit prin posta comunicarea ca cererea mi-a fost aprobata si ca va urma indreptarea in toate exemplarele...Ce nu stiu eu este daca imi va venii sentinta corectata prin posta? Sau trebuie sa ma duc eu dupa ea..Am divortat la sectorul 2..Eu sunt din Brasov si trebuie sa ma duc cu bebelus de 3 luni dupa mine..si doamna de la Informatii nu vrea sa ma ajute cu nimic..nu stiu unde sa sun si pe cine sa intreb ce trebuie sa fac..am fetita neinregistrata de 3 luni,o sa primesc si amenda ca nu are certificat pana acum..
Răspunde
 03-09-2016
Vizitator
Am un baiat în Grecia în varsta de 10 ani.În urma cu opt ani m-am întors în Romania singura,neputand sa-mi iau copilul de acolo fara semnatura tatalui.Acum baiatul meu este la protectia copilului,cum as putea sa-l iau de acolo?unde trebuie sa ma interesez?va multumesc.Si pt divort trebuie neeaparat sa ajung acolo?Acolo ne-am cununat
Răspunde
 03-09-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana a scris pe 02-09-2016:
Buna ziua..am avut o sentita de divort in care numele de familie atat al meu cat si a fostului sot era gresit scris peste tot..si nu mi-am dat seama..am legalizat-o si cand m-am dus la primarie sa inregistrez nasterea copilului acolo mi-au aratat ca este gresit..am facut cererea de indreptare a erorii materiale..mi-a fost aprobata..si am primit prin posta comunicarea ca cererea mi-a fost aprobata si ca va urma indreptarea in toate exemplarele...Ce nu stiu eu este daca imi va venii sentinta corectata prin posta? Sau trebuie sa ma duc eu dupa ea..Am divortat la sectorul 2..Eu sunt din Brasov si trebuie sa ma duc cu bebelus de 3 luni dupa mine..si doamna de la Informatii nu vrea sa ma ajute cu nimic..nu stiu unde sa sun si pe cine sa intreb ce trebuie sa fac..am fetita neinregistrata de 3 luni,o sa primesc si amenda ca nu are certificat pana acum..

Trebuie să mergeți la instanță pentru legalizarea sentinței.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-09-2016
Vizitator
Am inteles ca trebuie sa o legalizez din nou dar inca nu am sentinta corectata..asta nu stiu eu..trebuie sa ma duc la Bucuresti sa cer sentinta corectata..sau imi vine prin posta? Am primit prin posta o comunicare ca mi-a fost aprobata cererea de indreptare a erorii materiale...acum care este urmatorul pas care trebuie sa il fac?
Răspunde
 07-09-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Tb legalizată încheierea de îndreptare.

Sunați la relatii cu publicul si întrebați daca se poate face procedura prin posta avand in vedere ca sunteti in alta localitate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-09-2016
Vizitator
Multumesc pentru raspuns..Am incercat sa sunt la relatii cu publicul si luni si marti..de mai multe ori pe zi..sunt 3 nr de tel dar nu raspunde nimeni,niciodata..cred ca pana la urma trebuie sa ma duc pana acolo,am un bebe de 3 luni si nu am putut sa ii fac certificatul de nastere din cauza acestei erori..Nu stiu cum as putea formula si cum as putea urgenta..fara certificat de nastere nu imi pot inscrie copilul la un medic,nu poti face nimic..daca nu ai avocat si nu sti unde sa umbli nu se uita nimeni la tine..
Răspunde
 08-09-2016
Vizitator
Spuneti-mi va rog daca trimit prin fax sau prin email o cerere pentru legalizarea indrepatarea eroare materiala,mai trebuie sa platesc taxa de 5lei la primarie? Sau daca am platit data trecuta cand am legalizat sentita gresita nu mai trebuie sa platesc?
Răspunde
 08-09-2016
Vizitator
In anul 2012am obtinut un apartament prin contract de intretinere de la socrii mei.Am intabulat apartamentul si l_ am inscris in cartea funciara.Anul trecut am aflat ca pe acelasi apartament are act de vanzare cumparare cumnata mea.Poate fii invocatain acest caz nulitatea absoluta si sa fie anulat actul meu?Conteaza ca eu am intabulare?
Răspunde
 08-09-2016
Botosani, Botosani
0742384249
avocatungurianulorela@yahoo.ro
Hotărârea de comunica. Atentie, este cu cale de atac, ca si hotararea principala. Faceti cerere scrisă catre dosar sa vi se comunice.după împlinirea termenului, faceti cerere de legalizare, timbrati corespunzător si tot prin posta trimiteți catre compartimentul arhiva. Puneti un plic autoadresat in interior. Si ati scapat de deplasare.

Avocat definitiv Baroul Botosani
9 ani de experienta in drept civil ( contracte, succesiuni, drept de proprietate, persoane si familie, etc) drept penal .
Răspunde
 08-09-2016
Botosani, Botosani
0742384249
Platiti din nou. Puneti prin posta. Sunați mai apoi la arhiva. Daca nu va raspund sau va reped, sunați la seful compartimentului ( grefier sef)

9 ani de experienta in drept civil ( contracte, succesiuni, drept de proprietate, persoane si familie, etc) drept penal .
Răspunde
 08-09-2016
Botosani, Botosani
0742384249
Conteaza. Prin înscrierea in Cartea Funciară, contractul dvs a devenit opozabil tertilor. Deci si cumnatei. Vânzătorul va raspunde pentru evictiune pentru ultima vanzare, inteleg ca e cea a cumnatei.

Răspunde
 09-09-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ana a scris pe 08-09-2016:
Multumesc pentru raspuns..Am incercat sa sunt la relatii cu publicul si luni si marti..de mai multe ori pe zi..sunt 3 nr de tel dar nu raspunde nimeni,niciodata..cred ca pana la urma trebuie sa ma duc pana acolo,am un bebe de 3 luni si nu am putut sa ii fac certificatul de nastere din cauza acestei erori..Nu stiu cum as putea formula si cum as putea urgenta..fara certificat de nastere nu imi pot inscrie copilul la un medic,nu poti face nimic..daca nu ai avocat si nu sti unde sa umbli nu se uita nimeni la tine..

Ori mergeți dvs ori angajați un avocat. Trebuie să achitați o taxă de 5 lei pentru fiecare exemplar legalizat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-09-2016
Vizitator
Bună:) as avea o mare nelămurire si va rog sa ma ajutati.pe o proprietate personală din anumite motive nu se poate elibera autorizatia de constructie a unui imobil care ar fi urmările daca totusi constructia s-ar ridica si fără autorizație:( va multumesc
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.