Forum avocaţi > Divort

Acțiune de divort anulata din cauza ca avocatul nu a plătit taxel

29-09-2016

Buna ziua .Sora mea și-a angajat un avocat pentru un divorț în luna mai .Ea lucreaza în Italia .Domnul avocat ia cerut suma de 560 euro si se rezolva ,procesul fiind în ata localitate avocatul a zis că are nevoie de acești bani pentru deplasări si taxe.Sora mea ia dat suma de 250 euro restul trebuie să-i trimită când ajungea în Italia.Eu urma să țin legătură cu avocatul fiind și martor.inluna iulie avocatul cere si a doua transa de bani 300 euro si 50 lei ,eu personal i-am dus banii.Atunci avocatul a mai cerut 200 leu taxa de judecată.Sora mea ia solicitat avocatului sai trimită un rezumat cu ce s-a făcut dar nu a trimis nimic.Mi- a dat o singură chitanță pe suma de 1400 lei.Cand am fost să-i duc suma de 200 lei m-a mai chemat sa stam de vorba în calitate de martor si mi-a zis că a avut loc o ședință si l-a citată pe cumnatul meu și nu s-a prezentat. Mi-a zis că trebuie să mergem în dată de 23 septembrie la judecătorie ca martor si ca ma anunță cu 3zile înainte.Am încercat să luăm legătura cu avocatul timp de o săptămână dar nu a răspuns la telefoane si mesaje.Eu am fost la judecătorie dar era închis deoarece vinerea nu se lucrează.M-am interesat și ședință era în dată de 28 septembrie .În 28 septembrie 2016 m-am prezentat din noi la judecătorie si am stat de vorba cu doamna grefier apoi cu doamna judecător și am aflat că în această zi e ședință de anulare a dosarului deoarece nu s- a plătit taxa de judecată . Nu are rost să vă spun că doamna judecător mi-a explicat toate procedurile de care noi nu le știam pentru că avocatul ne-a spus numai miciuni.De la judecătorie am plecat la biroul unde are soția lui cabinet de notariat si dânsa l-a sunat si am vorbit cu dânsul și m-a chemat a doua zi să vorbim .Azi am fost la dânsul și a început să îmi spună că are doua dosare si ca numai unul să anulat și că miercuri trebuie să merg ca martor si daca nu ma prezint din cauza mea o să se tot amâne.El o ținea pe a lui cu dosarul pe rol si nu a vrut să-mi arate nici un document zicând că sunt toate la dosar.Doamna judecător a întrebat pe grefier dacă este alt dosar dar nu mai este nimic .Am intrat pe portalul judecătoriei si nu este numai dosarul anulat.Pana acum Domnul avocat a luat suma de 600 euro în total ,procesul s-a anulat din cauza reprezentării avocatului si neplatii taxei de 100 de lei ( el a cerut 200) Va rog să-mi spuneți ce se poate face cu un asemenea avocat ?Sora mea nu are copii cu pârâtul nu vrea nimic de pe urma divorțului dar domnul avocat a zis că durează ca a făcut cerere de recuperare de bunuri si si cheltuieli de judecată .
Răspunde
 30-09-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand trebuie sa verificati la Barou daca acea persoana are intr-adevar calitatea de avocat, in caz contrar sora dvs. poate formula o plangere penala impotriva respectivei persoane pentru savarsirea infractiunii de exercitare fara drept a unei profesii. In ceea ce priveste dosarul de divort, va trebui formulata o alta cerere de chemare in judecata in cazul in care actiunea a fost anulata, insa de acesta data va trebui sa va asigurati ca taxele au fost achitate, eventual va puteti angaja un alt avocat.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Angajați un alt avocat care să introducă o altă acțiune de divorț. Verificați dacă persoana avocatului are calitatea pe care o pretinde. Faceți o plângere la baroul din care face parte. Este păcat că se întâmplă așa ceva dar dvs și sora dvs ați dat dovadă de naivitate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-10-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Angajati un alt avocat care sa faca corect si complet toate demersurile.

Impotriva celui vechi formulati o sesizare la comisia de disciplina a baroului din care face parte.

Adresați i o notificare prin care solicitați restituirea onorariului. In cazul in care nu dă curs solicitării mergeți in instanță cu o actiune.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-10-2016

Va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri.Am fost la baroul de avocat si intredevar este avocat.Sora mea a venit luni după-masă si l-a sunat pe avocat si nu s-a putut întâlni cu el de abia azi când ne-a spus numai minciuni ca nu are dosarul la el ca nu pate să ne dea nici o chitanță ca o sa ne dea banii toți luni după-amiază si o sa o reprezinte gratis in continuare .A zis că banii nu-i poate scoate ca numai luni e deschis la trezorerie.Minciuni A zis să merg eu luni ,soră mea a trebuit sa plece azi în Italia.Daca eu nu primesc banii cum s zis avocatul ,pot să fac eu rerclamatie la baroul de avocați ? Bineînțeles ca sora mea i-a spus că renunță la serviciile lui.Avocatu susținea si azi dimineață ca este dosar la judecătorie dar nu este ne-am interesat .Numai minciuni.
Răspunde
 06-10-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In primul rand avocatul respectiv avea obligatia sa va elibereze chitanta pentru sumele incasate, iar trezoreria nu are nicio legatura cu onorariul achitat. Aveti posibilitate sa formulati o sesizare la Baroul unde isi desfasoara activitatea si de asemenea, puteti formula o plangere penala impotriva respectivului pentru savarsirea infractiunilor de asistenta si reprezentare neloiala si abuz de incredere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
In primul rand in dosarul de divort daca nu sunt minori, se solicita desfacerea casatoriei, si se stabileste numele ( daca ramane cel dobandit prin casatorie sau se revine la numele avut anterior).
In al doilea rand probabil sora dvs i-a facut si procura domnului avocat pt a depune actiunea si a o reprezenta, pt ca altfel tb sa se prezinte personal.
Cel mai indicat este sa apelati la serviciile unui alt avocat.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.