Forum avocaţi > Divort

Custodie exclusiva

05-10-2016
Vizitator
Buna ziua!! Eu si fiul meu minor suntem plecati in Anglia unde l-am inscris pe cel mic la grdinita. Am primit acordul notarial de la fostul sot pana in 1.10 ca am voie la calatorii multiple cu copilul. A expirat aceasta data dar eu nu vreu sa il mai duc inapoi in tara, ii este mai bine cu mine. Ma poate da in judecata pentru nerespectarea perioadei de imputernicire? As putea sa cer in instanta custodia exclusiva? Mentionez ca imi plateste pensia alimentara regulat dar nu vizita copilul. Ce sanse as putea avea in instanta?? Va mutlumesc!!!
Răspunde
 05-10-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
In cazul în care veti reveni la un moment dat cu minorul in tară, nu veti mai putea sa il luati in strainatate fără un acord din partea tatălui. Plus ca puteti fi acuzata de rapire internaționala. Sunt cazuri mediatizate pe aceasta tema. Pe aceste considerente, aveți la îndemână mai multe actiuni. Astfel, puteti solicita custodia exclusiva, dar atentie! actiunea este admisibilă doar in cazul excepționale; puteti opta pentru stabilirea locuintei minorului la resedinta d-voastră din Marea Britanie; sau puteti opta pentru o actiune de suplinire consimțământ.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-10-2016
Vizitator
Sotul meu nu a respectat programul de vizita care a fost stabilit la domiciliul meu cate 2 ore pe zi, motivul lui a fost ca nu mai pune piciorul la mine in casa. Am luat legatura cu el pentru a-mi semna imputernicirea si pentru a-mi da acordul sa fac pasaport copilului. Tot atunci m-a rugat sa poata sa se intalneasca cu copil in prezenta mea, acest lucru s-a intamplat de 2x cat timp am fost acasa. M-a rugat sa las copilul la el macar cateva ore pe zi iar eu nu am fost deacord din cauza actualei lui sotii, nu are ce cauta copilul meu in preajma ei. I-am zis sa ia legatura cu mama mea carea avut grija de el cat timp am fost eu plecata dar el nu a facut acest lucru.
Pe imputernicire scrie ca in scop turistic pot calatorii cu el pana in 1.10. Acum cateva zile mi-a trimis mesaj si m-a intrebat unde e copilul, iar eu din suparare ca acum brusc vrea sa devina tatal copilului i-am zis ca locul baiatului e langa mine, aici e fericit si de aici pot sa-l duc unde vreau fara sa mai apelez la el . Stiu ca nu e bine ce am facut dar sunt disperata.... am inteles ca pentru a primi custodia exclusiva am nevoie de dovezi clare iar eu in afara ca nu a respectat programul de vizita si ca lucrez in strainatate nu am nimic la "mana". Cunoscand aceste aspecte am vreo sansa sa castig procesul?? Va multimesc!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.