Buna. Ma numesc Alina Delia si am divortat anul trecut.Divortul s-a facut la primaria comunei unde locuiam.Nu avem copii, iar partaj nu am considerat ca e necesar ca sa facem. In timpul casatoriei am construit o casa si am cumparat foarte multe bunuri mobile. Bunurile le-am impartit de comun acord iar casa o vroiam amandoi. Dupa un timp am hotarat impreuna ca el trebuie sa-mi dea o suma de bani ca eu sa renunt la casa. Dupa un an si cateva luni de la pronuntarea divortului, in care nu mi-a dat nimic, a spus ca nu-mi poate da suma pe care am stabilit-o, ca e prea mare si nu o merit, voind sa-mi dea o suma mai mica pe care nu am acceptat-o. Luna trecuta a depus actele pentru partaj. Am primit acasa instiintarea in care am gasit multe date eronate. Ca eu am plecat din casa cu bunurile cele mai valoroase, nepomenindu-se nimic de ce i-a ramas lui, printre care si autoturismul familiei, mobila si multe altele, si ca am plecat la un barbat, ceea ce nu este adevarat. Divortul s-a incheiat in luna iulie si eu m-am mutat la sfarsitul lunii decembrie. Pana atunci am locuit singura in casa noastra, iar el locuia cu parintii lui. Mentionez ca, in timpul casatoriei noastre, care a durat 11 ani, eu am fost cea care a muncit mai mult si s-a zbatut, plans si certat pentru fiecare lucru care l-am cumparat pentru casa. In primii doi ani de zile el nu a muncit deloc, eu ne intretineam. Apoi cu greu l-am tarat dupa mine la lucru in strainatate, fapt pe care nu-l recunoaste si mentioneaza. Familia mea ne-a ajutat cu forta de munca si nenumarate bunuri materiale, pe cand, familia lui s-a tras inapoi de la tot ce a putut. In instiintarea pe care am primit-o scrie : '' sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinarea. '' Ce inseamna asta pe intelesul meu ? Acum el vrea sa ramana cu casa si sa-mi dea mie suma cuvenita in urma partajului si sa platesc eu toate cheltuielile de judecata. Ce pot face sa castig eu casa ? Se poate face ceva sa plateasca el cheltuielile de judecata sau macar sa se imparta la doi ? Si, ar fi posibil sa primesc eu o suma mai mare decat el, in urma partajului, din moment ce el a muncit mai putin ? Va rog sa ma ajutati ! Va multumesc mult ! |
|