Forum avocaţi > Divort

Partajul bunurilor comune dupa divort

06-10-2016
Vizitator
Buna.
Ma numesc Alina Delia si am divortat anul trecut.Divortul s-a facut la primaria comunei unde locuiam.Nu avem copii, iar partaj nu am considerat ca e necesar ca sa facem. In timpul casatoriei am construit o casa si am cumparat foarte multe bunuri mobile. Bunurile le-am impartit de comun acord iar casa o vroiam amandoi. Dupa un timp am hotarat impreuna ca el trebuie sa-mi dea o suma de bani ca eu sa renunt la casa. Dupa un an si cateva luni de la pronuntarea divortului, in care nu mi-a dat nimic, a spus ca nu-mi poate da suma pe care am stabilit-o, ca e prea mare si nu o merit, voind sa-mi dea o suma mai mica pe care nu am acceptat-o. Luna trecuta a depus actele pentru partaj. Am primit acasa instiintarea in care am gasit multe date eronate. Ca eu am plecat din casa cu bunurile cele mai valoroase, nepomenindu-se nimic de ce i-a ramas lui, printre care si autoturismul familiei, mobila si multe altele, si ca am plecat la un barbat, ceea ce nu este adevarat. Divortul s-a incheiat in luna iulie si eu m-am mutat la sfarsitul lunii decembrie. Pana atunci am locuit singura in casa noastra, iar el locuia cu parintii lui.
Mentionez ca, in timpul casatoriei noastre, care a durat 11 ani, eu am fost cea care a muncit mai mult si s-a zbatut, plans si certat pentru fiecare lucru care l-am cumparat pentru casa. In primii doi ani de zile el nu a muncit deloc, eu ne intretineam. Apoi cu greu l-am tarat dupa mine la lucru in strainatate, fapt pe care nu-l recunoaste si mentioneaza. Familia mea ne-a ajutat cu forta de munca si nenumarate bunuri materiale, pe cand, familia lui s-a tras inapoi de la tot ce a putut.
In instiintarea pe care am primit-o scrie : '' sub sanctiunea decaderii din dreptul de a mai depune probe si de invoca exceptii, aveti obligatia de a depune intampinarea. '' Ce inseamna asta pe intelesul meu ?
Acum el vrea sa ramana cu casa si sa-mi dea mie suma cuvenita in urma partajului si sa platesc eu toate cheltuielile de judecata.
Ce pot face sa castig eu casa ? Se poate face ceva sa plateasca el cheltuielile de judecata sau macar sa se imparta la doi ? Si, ar fi posibil sa primesc eu o suma mai mare decat el, in urma partajului, din moment ce el a muncit mai putin ?
Va rog sa ma ajutati ! Va multumesc mult !
Răspunde
 07-10-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dvs trebuie să faceți, în termen, o întâmpinare prin care să faceți apărări în cauză și să propuneți probe în susținere. Cota legală la partaj este de 50% pentru fiecare parte, iar dacă vreți mai mult trebuie să dovediți că ați avut o contribuție mai mare la dobândirea bunurilor.
Puteți solicita și dvs casa, instanța urmând a decide în funcție de mai multe criterii: de ex: contribuția, interesul manifestat față de acel bun etc. În orice caz, se va face o expertiză de evaluare prin care se va stabili valoarea casei, Cine primește casa este obligat să plătească celuilalt o sultă (banii cuveniți pentru cota parte din bun).
Cheltuielile de judecată se vor compensa.
Vă sfătuiesc să vă apărați bine deoarece procesul este cu un grad ridicat de dificultate deoarece trebuie administrate mai multe probe (acte, interogatoriu, martori, expertize)

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2016
Vizitator
OK. Am inteles. Va multumesc mult !
Răspunde
 07-10-2016
Vizitator
Buna ziua. Sunt căsătorită de 3 ani legal si impreuna avem 2 copii. As dori sa divortez, deoarece sotul meu are alte ocupații separat de familie, insa acesta ma amenință ca imi va lua copiii. Eu momentan nu lucrez, am un copil de 8 luni. Ce condiții trebuie sa îndeplinesc pentru a nu pierde copiii? Menționez ca mama mea este cea care ne-a ajutat si ne ajuta in creșterea copiilor( haine, jucarii si saci întregi de mancare si de toate lunar). Iar casa parinților mei unde locuiește si bunica are toate condițiile necesare si poate fi pusă imediat pe numele meu. Sotu nu are acte la casa ( este a tatălui si mătușei lui) si nici nu are un contract de munca. Multumesc.
Răspunde
 09-10-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Nicoleta a scris pe 07-10-2016:
Buna ziua. Sunt căsătorită de 3 ani legal si impreuna avem 2 copii. As dori sa divortez, deoarece sotul meu are alte ocupații separat de familie, insa acesta ma amenință ca imi va lua copiii. Eu momentan nu lucrez, am un copil de 8 luni. Ce condiții trebuie sa îndeplinesc pentru a nu pierde copiii? Menționez ca mama mea este cea care ne-a ajutat si ne ajuta in creșterea copiilor( haine, jucarii si saci întregi de mancare si de toate lunar). Iar casa parinților mei unde locuiește si bunica are toate condițiile necesare si poate fi pusă imediat pe numele meu. Sotu nu are acte la casa ( este a tatălui si mătușei lui) si nici nu are un contract de munca. Multumesc.

Din situația pe care ați descris-o rezultă că nu aveți de ce să vă faceți griji deoarece instanța de judecată are toate motivele să stabilească locuința copilului la dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.