|
19-10-2016 |
 | Codruta Vizitator |
| Buna seara am si eu niste intrebari si va rog din sufleti sa imi raspundeti!Sora mea este casatorita de 10ani si ar vrea sa divorteze de sotul ei care este alcoolic dar se teme ca el ar putea sa ii ia fetitele minore de 9 respectiv 3ani!Tin sa mentionez ca ei locuesc in Belgia si sora mea intreaba daca sa divorteze in tara sau acolo in Belgia?Nu stie nici cum se procedeaza de unde sa inceapa?Va rog daca puteti sa ii dati cateva sfaturi!!Va multumesc anticipat!! | |
|
|
|
20-10-2016 |
| Buna ziua! Daca sora dvs este hotarata sa divorteze trebuie sa apeleze in primul rand la serviciile unui avocat care sa o sfatuiasca. Intrucat sotii locuiesc in Belgia, indicat ar fi sa depuna actiunea de divort la instanta din Romania, competenta in cazul ei fiind Judecatoria sector 5 Bucuresti. Deoarece este plecata din tara si nu se poate prezenta personal pt depunerea actiunii de divort si pt prezentarea in instanta la fiecare termen ce ii va fi acordat, poate lua legatura cu un avocat caruia sa ii faca o procura notariala pt a o reprezenta in fata instantei de judecata cu privire la divortul acesteia. In ceea ce priveste exercitarea autoritatii parintesti, aceasta in mod normal ar trebui sa fie comuna, insa toate aceste aspecte se stabilesc dupa o discutie mai detaliata. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-10-2016 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Daca sotii sunt cetateni romani si casatoria a fost incheiata in tara, actiunea de divort va trebui formulata in Romania, iar daca ambii soti locuiesc in strainatate, solutionarea cererii intra in competenta Judecatoriei sector 5, Bucuresti. In ceea ce priveste autoritatea parinteasca, aceasta intra in competenta instantei pe raza careia domiciliaza minorii, in cazul surorii dvs., instanta competenta fiind cea belgiana. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-10-2016 |
| E competenta instanta romana, in speță judecătoria sector 5 inclusiv pt autoritatea părintească ca cerere accesorie divorțului. Sora dvs are mari sanse pt custodie exclusiva daca are dovezi concrete pt alcoolismul sotului. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
20-10-2016 |
| In cadrul cererii de divort veti solicita instantei sa dispuna si asupra capatului de cerere privind autoritatea parinteasca, si in acest caz competenta va fi tot Judecatoria sector 5 Bucuresti. Astfel cum v-am spus daca sora nu se poate prezenta pt depunerea cererii de divort si in fata instantei de judecata la termenele ce vor fi acordate, poate imputernici un avocat prin procura notariala sa o reprezinte, insa trebuie sa faca dovada ca aceasta este plecata din tara, precum si faptul ca are un contract de munca. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-10-2016 |
 | Codruta Vizitator |
| Va multumesc ptr raspuns!!cum ar putea sora mea sa dovedesca ca sotul e alcoolic?Acolo ei prea multi prieteni nu au decat prietenii lui cu care petrece cel mai mult timp band banii copiilor ca si alocatia copiilor e pe numele lui!Martori ar fi parintii nostrii care stau acolo si o ajuta cu copiii ea lucreaza!! | |
|
|
|
20-10-2016 |
| Părinții pot fi ascultați ca martori in procesul de divort, ca si excepție de la regula generală care interzice acest fapt. Cd ati spus alcoolic ma asteptam sa existe dovezi medicale. Altfel e doar o persoana care bea poate prea mult. Insa alcoolismul e un diagnostic medical. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
20-10-2016 |
| Daca nu aveti martori nu veti putea obtine nimic. Cel mai indicat este sa aveti persoane care intra in contact cu familia surorii destul de des, si care stiu exact situatia. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. Avocat Roxana Dumitru, tel. contact 0762.633.618, mail avroxana_dumitru@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-10-2016 |
| Divorțul se poate pronunța în România dar autoritatea părintească va fi judecată de către instanța din Belgia deoarece acolo se află copiii. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |