Forum avocaţi > Divort

Vizita minor

02-11-2016
Vizitator
Buna ziua.am.o întrebare ? I sa dat la tata următorul program :2 săptămâni luna august,,2 sfârșituri de săptămână de vineri ora 17:00 pana duminica ora 19:00....a 2 zi de crăciunsi de paști de la 14;00 până a 3 zi ora 11:00 .Desi tatăl nu sa interesat deloc de copil si este si foarte agresiv chiar în procesul de divorț aveam acte de la medicul legist.
Răspunde
 02-11-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
D-voastră spuneti că, tatal nu se intereseaza deloc de cele doua minore; pentru a beneficia de dreptul de vizită ( de a avea legături personale specifice cu acestea), fostul sot trebuie să solicite respectarea hotărârii judecatoresti. De vreme ce nu are minim interes , probabil nici nu o va face.
Mai mult decât atât, daca este violent și prezinta un real pericol pentru copile, sunt căi legale pentru a il împiedica sa mai ia contact cu minorele ( spre exemplu, ordinul de restrictie și protecție).

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2016
Vizitator
Desi am dovedit că e violent judecătorul ia dat programul ce l-am specificat mai sus și nu mi se pare corect,deoarece si fosta mea soacra ma dat în tribunal pentru vizită separată la copil .Menționez că fostul soț și fosta soacră stau în aceiași casa .Dacă ii va da si ei programul cerut de ea eu nu mai am nici o sărbătoare cu copilul.decat să-l îngrijesc si să-l duc la cămin.
Răspunde
 03-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In cazul in care tatal este violent cu minorul, aveti posibilitatea de a depune o plangere penala impotriva fostului sot si ulterior sa solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. In ceea ce priveste programul de vizita, parintii au dreptul legal de a mentine legaturile cu minorii, aceeasi situatie fiind si in cazul bunicilor.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 03-11-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Instanta a aprobat acel program de vizita fiind in cadrul procesului de divort. Instanta. la stabilirea programului de vizita are in vedere faptul ca parintii au drepturi egale fata de copii.
Insa, daca tatal este violent cu minorii aveti posibilitatea de a introduce o alta actiune in instanta ce are ca obiect ordin de protectie, dar, pt a obtine acest ordin trebuie sa aveti martori si alte probe prin care sa dovediti violenta acestuia.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 04-11-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ar trebui să formulați o altă acțiune prin care să solicitați modificarea programului de vizitare, având în vedere că tatăl nu este interesat de copil și că programul nu își găsește finalitatea. Cereți diminuarea programului de vizitare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2016
Vizitator
Înțeleg că instanța a dat drept la tata ,dar nu înțeleg de ce da drept si la foști socrii Petru ca ei stau în aceiași locuință si mi se pare ciudat că la tata a dat fix programul cerut ,iar la foști socrii fix ce au cerut ei.Eu efectiv ca mama nu am decât 1 weekend cu copilul pt ca 2 weekend.ri e la tata si 1 la foști socrii .Au mai mare drept bunicii(foști socrii) si tatăl de cat eu ca mama care ma îngrijesc de copil?
Răspunde
 07-11-2016
Vizitator
Buna ziua ....in legatura cu un divort m ar interesa...o amica de a mea in acte inca este casatorita si ar vrea sa puna divortu de sotu ei dar este plecata in spania ...au impreuna o fetita de 4 ani ...au fost impreuna in spania dar el le a lasat acolo si a plecat in romania ...ea ar vrea sa puna divortu sa de a procura la avocat si ce sanse are sa castige custodia fetei
Răspunde
 08-11-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Lucian a scris pe 07-11-2016:
Buna ziua ....in legatura cu un divort m ar interesa...o amica de a mea in acte inca este casatorita si ar vrea sa puna divortu de sotu ei dar este plecata in spania ...au impreuna o fetita de 4 ani ...au fost impreuna in spania dar el le a lasat acolo si a plecat in romania ...ea ar vrea sa puna divortu sa de a procura la avocat si ce sanse are sa castige custodia fetei

In situatia expusa, prietena dvs va trebui sa formuleze actiunea de divort in instanta, sa solicite exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiv, stabilirea domiciliului minorei la dansa si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. De asemenea, va trebui sa faca dovada ca realizeaza venituri pentru cresterea copilului si ca detine un spatiu locativ adecvat.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2016
Vizitator
Buna ziua. In urma divortului a fost stabilit programul de vizita in felul urmator. In prima si a treia saptamana din fiecare luna de sambata ora 10 si pana duminica ora 18, o saptamana in perioada sarbatorilor pascale, o luna in perioada de iarna si de ziua de nastere a paratului(a mea). Intrebarea este, care este acea luna din iarna? cum pot sa iau copilul o luna iarna daca nu imi scrie care este luna respectiva? Il pot lua luna decembrie? trebuie facut vreun act intre mine si fosta sotie?
Răspunde
 17-11-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Stanica Dragos a scris pe 17-11-2016:
Buna ziua. In urma divortului a fost stabilit programul de vizita in felul urmator. In prima si a treia saptamana din fiecare luna de sambata ora 10 si pana duminica ora 18, o saptamana in perioada sarbatorilor pascale, o luna in perioada de iarna si de ziua de nastere a paratului(a mea). Intrebarea este, care este acea luna din iarna? cum pot sa iau copilul o luna iarna daca nu imi scrie care este luna respectiva? Il pot lua luna decembrie? trebuie facut vreun act intre mine si fosta sotie?

De obicei, in astfel de situatii, sotii decid de comun acord asupra acestor chestiuni, insa daca nu reusiti sa ajungeti la un acord cu mama copilului, formulati o cerere la dosarul pe care l-ati avut prin care sa solicitati instantei lamurirea dispozitivului hotararii privind programul de vizitare minor.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2016
Vizitator
Nu pot lua copilul si sa il duc la sfarsitul lunii?
Răspunde
 17-11-2016

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Este posibil sa isi angajeze un avocat si sa introduca actiune de divort impotriva sotului.
Avand in vedere faptul ca exista un copil minor, cu ocazia divortului se va solutiona in mod obligatoriu si situatia exercitarii autoritatii parintesti, se va stabili domiciliul minorului si de asemenea se va stabili un program de vizita si o pensie alimentara pentru celalalt parinte. (caruia nu i-a fost incredintat copilul)
Exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre unul dintre parinti se obtine mai greu in instanta, motivele ce ar justifica o astfel de solutie trebuie sa fie foarte bine intemeiate, instanta sa fie convinsa ca este in interesul superior al copilului pronuntarea unei astfel de solutii.
In considerarea faptului ca, in interesul superior al copilului este ca acesta sa creasca avand relatii personale cu ambii parinti, regula este exercitarea in comun a autoritatii parintesti.

Nu este imposibil, dar este foarte greu, depinzand de motivele ce vor fi expuse si probatiunea ce se va face in fata instantei de judecata.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2016

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
De preferat ar fi sa stabiliti de comun acord cu fosta sotie, care este luna de iarna in care aveti dreptul sa luati copilul.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stanica Dragos a scris pe 17-11-2016:

Citiți toată sentința și vedeți dacă instanța nu a menționat că luna de iarnă ar fi decembrie. Dacă nu este menționat, puteți cere, în baza art. 443 din codul de procedură civilă, lămurirea dispozitivului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.