Forum avocaţi > Divort

Divort minor 3 luni

04-11-2016
Vizitator
Bună ziua
Vreau sa divorțez de soțul meu suntem căsătoriți de 3 ani și avem împreună o fetiță de 3 luni , locuim intr-un apartament achizitionat prin programul prima casa și este pe el .
Divorțul este singura opțiune pe care o mai am din cauza alcoolului care este la ordinea zile a fost violent fizic cu mine o singura data de la nașterea micuței au mai fost ieșiri violente și înainte , despre violentă verbala nici sa nu mai vorbesc (vorba lui Vă dezmostenesc făcând referire la mine și familia mea ) este jucător de pariuri sportive și jocuri de noroc.
Locuim împreună și acum pentru ca îmi doresc din suflet custodie exclusiva și am zis sa nu părăsesc domiciliu și apoi sa se folosesc în instanță ca am vrut sa-l despart de copil pana nu încep demersurile .
Îmi doresc custodie exclusiva din cauzele enumarate mai sus și a faptului ca după achizitionarea locuinței noi nu ne-am schimbat adresa de pe buletine ea fiind pe adresa socarei mele tin sa mantionez ca în acea casa s-au spânzurat 2 persoane socrul înainte cu aproximativ jumătate de an de căsătorie respectiv cumnatul după căsătorie la aproximativ un an ambii din cauza alcoolului și nu îmi doresc ca micuța mea sa locuiasca în casa accea probabil sotul o sa piardă apartamentul luand-o pe calea greșită ce-a ce nu îmi doresc și unde credeți ca o sa îmi ia fetita la mama lui acasă !
Ajutați-Mă va rog sa fac lucrurile sa fie bine nu vreau cearta Fetita o alaptez !
Va mulțumesc din inima
Răspunde
 05-11-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Bună ziua!
Daca exista motive temeinice si doveditoare in ce priveste comportamentul necorespunzator al sotului d-voastră ( consum de alcool, violenta, neimplicarea in cresterea fetiței, lipsa ajutorului in gospodarie etc), puteti solicita atat desfacerea casatoriei din culpa lui exclusiva, cat si exercitarea autorității părintești exclusive asupra copilului.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca considerati ca ati epuizat toate resursele pt a lupta pt casnicia dvs, atunci divortul este singura solutie. Va trebui sa probati in instanta dependenta grava de alcool si jocuri de noroc. Va trebui sa dovediti ca aveti un domiciliu stabil, respectiv o locuinta corespunzatoare unde sa locuiti cu minora (chiar si cu chirie) si ca aveti venituri sa va puteti intretine.

Puteti parasi domiciliul comun, fara nicio consecinta in plan juridic. Nu neaparat dvs sunteti cea care despartiti copilul de tata, ci chiar viciile lui.

Solicitati custodie exclusiva, caci o persoana care nu poate decide spre binele lui nu poate decide nici pt un minor. In plus, nu este ok ca minora sa creasca vazand astfel de manifestari in preajma ei.

Oricum, chiar si cu o custodie exclusiva, tatal va putea veghea la cresterea copilului si o va putea vizita daca isi va dori asta.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa introduceti actiunea de divort in care sa solicitati desfacerea casatoriei din cupa exclusiva a sotului, exercitarea autoritatii parintesti exclesiva, stabilirea domiciliului minorei la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere catre copil. In ceea ce priveste atitudinea agresiva a sotului fata de dvs., aveti posibilitatea formularii unei plangeri penale impotriva acestuia, iar ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-11-2016
Vizitator
Buna seara ! Vreau sa divortez de sotul meu deoarece este violent verbal si fizic in plus face abuz de bauturi alcoolice! Eu sunt la munca in austria cum lucrez cu contract de munca iar el este in germania! Avem un baietel de 5 ani care acum sta cu bunicii paterni! El ma ameninta in continuu ca imi va lua copilul daca divortez! Precizez ca eu am domiciliul la socrii mei ne avand casa noastra! Cum trebuie sa procedez ?? Va rog sa ma ajutati caci nu stiu ce sa fac! Nu pot sa bag divortul si sa continui sa locuiesc cu copilul acolo cu familiarii lui! Vreau sa merg cu copilasul
Răspunde
 06-11-2016
Vizitator
La venituri stabile se ia în considerare indemnizatia iar apoi o sa mă întorc la serviciu cu toate ca nu se va loa în considerare viitorul doar prezentul ! Domiciliu o sal mutam la casa părinților mei unde o sa avem condiții foarte bune doar ca părintii mei nu au job cu carte de munca oare acest lucru va cântări în custodia exclusiva a micuței ? Viz-avi de probe care se iau în considerare ? Inregistrare audio - video ?
Va mulțumesc din suflet pentru timpul acordat !
Răspunde
 06-11-2016
Vizitator
Andreea Morosanu a scris pe 06-11-2016:
Buna seara ! Vreau sa divortez de sotul meu deoarece este violent verbal si fizic in plus face abuz de bauturi alcoolice! Eu sunt la munca in austria cum lucrez cu contract de munca iar el este in germania! Avem un baietel de 5 ani care acum sta cu bunicii paterni! El ma ameninta in continuu ca imi va lua copilul daca divortez! Precizez ca eu am domiciliul la socrii mei ne avand casa noastra! Cum trebuie sa procedez ?? Va rog sa ma ajutati caci nu stiu ce sa fac! Nu pot sa bag divortul si sa continui sa locuiesc cu copilul acolo cu familiarii lui! Vreau sa merg cu copilasul la bunicul meu sa locuim acolo in piatra neamt unde are mult mai multe conditii ca la casa bunicilor paterni! Ajutatima va rog din suflet!
Răspunde
 07-11-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Ioana a scris pe 06-11-2016:
La venituri stabile se ia în considerare indemnizatia iar apoi o sa mă întorc la serviciu cu toate ca nu se va loa în considerare viitorul doar prezentul ! Domiciliu o sal mutam la casa părinților mei unde o sa avem condiții foarte bune doar ca părintii mei nu au job cu carte de munca oare acest lucru va cântări în custodia exclusiva a micuței ? Viz-avi de probe care se iau în considerare ? Inregistrare audio - video ?
Va mulțumesc din suflet pentru timpul acordat !

Buna ziua,

Se ia in considerare pentru stabilirea veniturilor si indemnizatia de crestere a copilului, precum si posibilitatile dvs. de a va angaja in viitor (datorita profesiei, pregatirii etc.).
Este un avantaj faptul ca aveti conditii foarte buna acasa la parintii dvs. La stabilirea domiciliului minorului se iau in considerare toate elementele care pot contura viitorul camin al copilului. Cat priveste ocupatia parintilor dvs., daca nu exista forme legale pentru ceea ce lucreaza, puteti dovedi prin extrase de cont sau prin martori faptul ca parintii dvs. au totusi venituri stabile si va pot ajuta la nevoie.
Pot fi luate in considerare si probele video/audio, desi nu sunt printre cele mai uzuale mijloace de proba, iar unii judecatori sunt reticenti in aprecierea puterii probatorii a unei inregistrari audio/video.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2016

Buna seara ! Vreau sa divortez de sotul meu deoarece este violent verbal si fizic in plus face abuz de bauturi alcoolice! Eu sunt la munca in austria cum lucrez cu contract de munca iar el este in germania! Avem un baietel de 5 ani care acum sta cu bunicii paterni! El ma ameninta in continuu ca imi va lua copilul daca divortez! Precizez ca eu am domiciliul la socrii mei ne avand casa noastra! Cum trebuie sa procedez ?? Va rog sa ma ajutati caci nu stiu ce sa fac! Nu pot sa bag divortul si sa continui sa locuiesc cu copilul acolo cu familiarii lui! Vreau sa merg cu copilasul

Buna ziua,

Va trebui sa introduceti actiunea de divort si sa cereti ca minorul sa locuiasca cu dvs. Nu este obligatoriu sa ramaneti in casa cu sotul si parintii acestuia, insa va trebui sa va gasiti o locuinta a dvs.
Puteti chiar sa solicitati instantei sa va incuviinteze mutarea domiciliului minorului in Germania.

Cred ca ar fi mai bine totusi daca v-ati putea intoarce in Romania, va gasiti o alta locuinta, introduceti actiunea de divort si solicitati ca minorul sa locuiasca cu dvs. si, daca toate lucrurile merg bine, poate va puteti gandi si sa plecati inapoi in Germania cu minorul dupa o vreme.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2016
Vizitator
Vreau sa merg sa stam la bunicul meu in piatra neamt in oras, am multe conditii acolo! Pot duce copilasul la gradinita cu program prelungit si sa merg la munca, fapt care la socrii mei nu este posibil gradinita este la 3 km de casa care ai parcurgem pe jos si la gradinita sta doar 4 ore! Intrebarea mea era trebuie sa pun un avocat din zona unde am domiciliul sau pot lua si din piatra neamt? Copilasul pot sa iau cu mine sa mergem la bunicul meu dupa ce bag actele de divort? Mau amenintat ca numi vor da copilul am probe audio... Plus ca sotul meu ma ameninta ca se omoara daca ma despart de el am la fel probe audio! Va rog ajutatima sunt disperata!
Răspunde
 07-11-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andreea Morosanu a scris pe 07-11-2016:
Vreau sa merg sa stam la bunicul meu in piatra neamt in oras, am multe conditii acolo! Pot duce copilasul la gradinita cu program prelungit si sa merg la munca, fapt care la socrii mei nu este posibil gradinita este la 3 km de casa care ai parcurgem pe jos si la gradinita sta doar 4 ore! Intrebarea mea era trebuie sa pun un avocat din zona unde am domiciliul sau pot lua si din piatra neamt? Copilasul pot sa iau cu mine sa mergem la bunicul meu dupa ce bag actele de divort? Mau amenintat ca numi vor da copilul am probe audio... Plus ca sotul meu ma ameninta ca se omoara daca ma despart de el am la fel probe audio! Va rog ajutatima sunt disperata!

Actiunea de divort va trebui formulata la instanta pe a carei raza se afla ultimul domiciliu comun al sotilor, iar daca ambii soti au domiciliul in strainatate, competenta de solutionare revine Jedecatoriei sector 5, Bucuresti. Sfatul meu este sa veniti in tara sa va luati copilul si sa-i asigurati un domiciu adecvat, iar ulterior sa formulati actiunea de divort cu exercitarea autoritatii parintesti in comun sau exclusiva, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. In ceea ce priveste faptul ca sotul va ameninta, puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de amenintare, iar ulterior aveti posibilitatea sa solicitati instantei emiterea unui ordin de protectie impotriva acestuia.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ioana a scris pe 04-11-2016:
Bună ziua
Vreau sa divorțez de soțul meu suntem căsătoriți de 3 ani și avem împreună o fetiță de 3 luni , locuim intr-un apartament achizitionat prin programul prima casa și este pe el .
Divorțul este singura opțiune pe care o mai am din cauza alcoolului care este la ordinea zile a fost violent fizic cu mine o singura data de la nașterea micuței au mai fost ieșiri violente și înainte , despre violentă verbala nici sa nu mai vorbesc (vorba lui Vă dezmostenesc făcând referire la mine și familia mea ) este jucător de pariuri sportive și jocuri de noroc.
Locuim împreună și acum pentru ca îmi doresc din suflet custodie exclusiva și am zis sa nu părăsesc domiciliu și apoi sa se folosesc în instanță ca am vrut sa-l despart de copil pana nu încep demersurile .
Îmi doresc custodie exclusiva din cauzele enumarate mai sus și a faptului ca după achizitionarea locuinței noi nu ne-am schimbat adresa de pe buletine ea fiind pe adresa socarei mele tin sa mantionez ca în acea casa s-au spânzurat 2 persoane socrul înainte cu aproximativ jumătate de an de căsătorie respectiv cumnatul după căsătorie la aproximativ un an ambii din cauza alcoolului și nu îmi doresc ca micuța mea sa locuiasca în casa accea probabil sotul o sa piardă apartamentul luand-o pe calea greșită ce-a ce nu îmi doresc și unde credeți ca o sa îmi ia fetita la mama lui acasă !
Ajutați-Mă va rog sa fac lucrurile sa fie bine nu vreau cearta Fetita o alaptez !
Va mulțumesc din inima

Aveți motive pentru ca instanța de judecată să să stabilească exercitarea autorității părintești în mod exclusiv de către dvs.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-11-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook

Din moment ce locuiește în Germania cum poate tatăl să vă ia copiii? Aveți posibilitatea de a locui cu copiii în România, iar dacă nu vă întoarceți puteți cere, dacă aveți posibilitatea îngrijirii, ca locuința copilului să fie stabilită la dvs, în străinătate. Se mai poate ca minorilor să li se stabilească locuința la bunici.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-11-2016
Vizitator
Vrea sa vina acasa si sa imi faca denunt la politie ca miam parasit copilul numai sami faca rau...am mesaje cu el si inregistrari audio cum ca stia ca sunt la munca, din contra el ma trimis! In plus am contract de munca...Acum miau spus ca nu ma vor lasa sa iau copilul de la ei ( el fiind la bunicii paterni in perioada asta de o luna cat sunt eu la munca)! Miau spus ca va iesi mare scandal daca vreau sa iau copilul si sa plec singura... Cum sa procedez? Eu nu renunt la copil niciodata! Este ok sa il iau si sa plec cand ei nu sunt acasa? De altfel de fata cu ei va iesi urat ai cunosc si nu vreau sami sperii copilasul..va multumesc din tot sufletul...sunt pur si simplu speriata si ingrijorata ...de aceea apelez la voi! Va multumesc din inima
Răspunde
 09-11-2016

Andreea Morosanu a scris pe 09-11-2016:
Vrea sa vina acasa si sa imi faca denunt la politie ca miam parasit copilul numai sami faca rau...am mesaje cu el si inregistrari audio cum ca stia ca sunt la munca, din contra el ma trimis! In plus am contract de munca...Acum miau spus ca nu ma vor lasa sa iau copilul de la ei ( el fiind la bunicii paterni in perioada asta de o luna cat sunt eu la munca)! Miau spus ca va iesi mare scandal daca vreau sa iau copilul si sa plec singura... Cum sa procedez? Eu nu renunt la copil niciodata! Este ok sa il iau si sa plec cand ei nu sunt acasa? De altfel de fata cu ei va iesi urat ai cunosc si nu vreau sami sperii copilasul..va multumesc din tot sufletul...sunt pur si simplu speriata si ingrijorata ...de aceea apelez la voi! Va multumesc din inima

Buna ziua,

Nu ar putea sa va faca denunt pentru ca v-ati parasit copilul. SIngura infractiune de acest gen incriminata de Codul penal este abandonul de familie si presupune ca parintele care avea obligatia de a achita pensie de intretinere copilului sa nu fi platit aceasta pensie timp de 3 luni consecutiv.

Daca puteti lua copilul cand bunicii nu sunt acasa, ar fi mai bine pentru a evita scandalul si posibilitatea ca minorul sa asiste la scene violente.

Dvs., ca parinte al copilului, aveti dreptul sa luati copilul de la alte persoane care au grija de acesta (mai putin de la celalalt parinte). Daca tatal minorului nu este acasa, fiind plecat si el la munca in strainatate, puteti sa luati copilul de la bunici fara nicio grija.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-11-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Vă puteți lua copilul de la bunici, iar dacă întâmpinați probleme puteți apela la poliție și puteți cere sprijinul direcției de protecție a copilului.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-11-2016
Vizitator
Si daca tatal este acasa pot sa il iau?? Deja sunt 2 zile de cand eu nu vb cu puiul meu....ei nu imi mai raspund ...sunt pur si simplu la pamant! Mai am 2 sapt de munca care vor trece f greu ptr ca nu imi aud copilasul. Ma doare ptr ca este f atasat de mine..eu ca mama am mai multe sanse ca tatal?? Ma lupt singura iar ei sunt multi impotriva mea! Mi sa spus sa nu mai pun piciorul la ei in casa cand ma intorc si nici mana pe copilas! Iertatima dar voi sunteti singurii care imi mai pot alina durerea pana ajung acasa sa vb cu un avocat! Va multumesc din tot sufletul
Răspunde
 12-11-2016

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andreea Morosanu a scris pe 12-11-2016:
Si daca tatal este acasa pot sa il iau?? Deja sunt 2 zile de cand eu nu vb cu puiul meu....ei nu imi mai raspund ...sunt pur si simplu la pamant! Mai am 2 sapt de munca care vor trece f greu ptr ca nu imi aud copilasul. Ma doare ptr ca este f atasat de mine..eu ca mama am mai multe sanse ca tatal?? Ma lupt singura iar ei sunt multi impotriva mea! Mi sa spus sa nu mai pun piciorul la ei in casa cand ma intorc si nici mana pe copilas! Iertatima dar voi sunteti singurii care imi mai pot alina durerea pana ajung acasa sa vb cu un avocat! Va multumesc din tot sufletul

Adresati-va DGASPC pentru a le comunica situatia de fapt. De asemenea in cazul in care tatal este violent fizic cu dvs., iar acest lucru va impiedica sa va vedeti copiii, daca ati suferit agresiuni fizice, puteti formula in termen legal o plangere penala impotriva sotului pentru savarsirea infractiunii de lovire si alte violente sau amenintare ( dupa caz). Ulterior putei solicita prin ordonanta presedentiala stabilirea domiciliului minorilor la dvs. si puteti solicita si emiterea unui ordin de protectie impotriva sotului agresiv.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-11-2016
Vizitator
Multumesc...da am fost agresata fizic de mai multe ori dar nu am depus plangere ptr ca ma amenintat ca da cu masina peste mine sau ca ma omoara...stateam in casa cu parintii lui! Acum nu ma mai lasa sa vb nici cu copilul miau spus ca il voi auzi cand vin acasa...mi se rupe inima!! Pana vin acasa ei il vor indoctrina...el a avut si carnetul luat pe bautura si a avut si problene cu legea in italia ca a lovit o femeie.. Eu as vrea sa vin acasa dar imi trebuie bani sa pot avea grija de puiul meu si ptr acte...certificatul de nastereal copilului e la ei nu mil va da.. Sunt disperata!
Răspunde
 13-11-2016
Vizitator
Daca tatal vine acasa pot sa imi iau copilasul?
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.