Forum avocaţi > Divort

In urma divortului eu pers cu handicap gr2 pot primi pensie de intretinere de la sot ?

28-11-2016
Vizitator
O sa divortez de sotul meu dupa 8 ani de casnicie datorita infidelitatii lui si a faptului ca e plecat in strainatate si nu mai vrea sa vina in tara.Eu in timpul casniciei m-am inbolnavit si am pensie de boala si de handicap gr 2 care cumulate ajung la suma de670ron.Prin lege el poate fi obligat sa imi dea o pensie de intretinere? Mentionez ca impreuna nu avem copii eu am un copil caruia ii platesc pensie alimentara si locuiesc cu chirie... va multumesc
Răspunde
 28-11-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Puteti primi pensie de întreținere in condiții in care incapacitatea de munca a survenit in timpul casatoriei ( cum e cazul d-voastră) si puteti beneficia până la o pătrime din venitul net al celui obligat la plata ei.
In caz de va recasatoriti, nu veti mai primi , evident, aceasta pensie.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-11-2016
Vizitator
Va multumesc
Răspunde
 28-11-2016
Vizitator
Si daca el renunta la contractul de munca si munceste fara acte ?
Răspunde
 28-11-2016

Bacău
0745412603 (Doar pt. programări)
andreea_marca@yahoo.com
Trebuie să dovediți ca lucreaza " fara acte", din rea- credință. Si ca , totusi incaseaza niste venituri. In funcție de cuantumul acestora, se va stabili pensia. Desi e mai dificil, el nefiind în legalitate.

Avocat Andreea Marca - Baroul Bacău

Tel. 0745412603*
email: andreea_marca@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-05-2017
Vizitator
Stiti cumva pentru cit timp se poate primi aceasta pensie de intretinere pentru invaliditate grad 2? Ea continua si dupa ajungerea fostei sotii la virsta de pensionare sau inceteaza in momentul in care fosta sotie primeste pensia de virsta (inteleg ca daca pensia de invaliditate este platita de stat, ea este inlocuita in mod automat cu pensia de virsta in momentul in care persoana implineste virsta de pensionare)?
Daca pensia de intretinere platita de fostul sot continua si dupa pensionarea de virsta a sotiei, exista totusi un moment in viitor dupa care aceasta pensie nu se mai plateste, iar despartirea dintre cei doi soti devine finala si din punct de vedere financiar?

Multumesc pentru eventualul raspuns!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.