Forum avocaţi > Divort

Un raspuns

04-12-2016
Vizitator
buna ziua.
am si eu o intrebare.
in urma cu 4 luni ne-a fost incredintata nepotica de aprox. 5 luni sa o crestem.tatal ei lucreaza la agigea de anul trecut si nu putea sa aiba grija ei,si mama la fetita era foarte isterica(este si acum),cateodata pare si nebuna.fetita a fost incredintata mamei mele, mie si tatalui meu(el lucreaza).in principiu mama mea si cu mine avem grija de ea.istoricul mamei fetitei si al familiei ei nu este prea roz.mama fetitei a povestit nu o data ,de mai multe ori ca ea a avut relatii cu persoane si de varsta tatalui meu.dupa mine asa ceva nu este de laudat.tatal meu avand peste 50 de ani.si ne povestea ca facea asta de la 14 ani.noi avem vreun drept sa cerem custodia fetitei,la mama mea ma refer.daca intentam proces avem castig de cauza.
si cel mai important noi nu ne permit eventualele cheltuieli de judecata ,cat ar costa un proces de genul acesta?are vreun rost sa facem ceva?mama mea are vreun drept asupra fetitei?
va rog din suflet sa-mi raspundeti.
Răspunde
 04-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
In momentul de fata, neavand o hotarare judecatoresca, ambii parinti au drepturi egale asupra minorei. Trecutul mamei nu are nicio relevanta pentru a o putea decade din drepturile parintesti, acest lucru putand fi obtinut doar in situatia in care puteti demonstra ca actiunile mamei asupra minorei pun in pericol grav buna dezvoltare fizica si mentala a acesteia. Faptul ca minora a fost lasata in grija dvs este un prim pas pentru a putea demonstra lipsa de preocupare a memei fata de minora, insa fiul dvs., in calitate de tata, este indreptatit sa formuleze in instanta o actiune de exercitare a autorittii parintesti, stabilirea domiciliului minorei si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-12-2016

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Doar tatăl poate obtine custodia nu si alte rude atata timp cat părinții sunt in viața si nedecazuti din drepturile părintești.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.