Forum avocaţi > Divort

Divort Franta

04-12-2016
Vizitator
Buna ziua. Sunt casatorita de 1 an si am o fetita de 6 luni. Locuiesc cu sotul in Franta. Nu ne mai intelegem si as vrea sa plec inapoi in Romania, insa el nu vrea sa ma lase sa iau fata. Ne.am casatorit in Romania. In cazul unui divort, cu cine ramane copilul, daca eu nu lucrez si nu am venit (sunt si diabetica) si daca exista vreo modalitate sa ies din Franta cu copilul, fara acordul lui. Multumesc!
Răspunde
 05-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Din moment ce atat dvs., cat si sotul domiciliati in strainatate, competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sect. 5, Bucuresti.
In ceea ce priveste exercitarea autoritatii paritesti, stabilirea domiciliului minorului si obligarea parintelui nerezident la plata pensiei de intretinere, competenta de solutionare revine instantei pe a carei raza teritoriala domiciliaza minorului, iar in situatia in care tatal nu este de acord sa reveniti in tara cu minorul, va trebui sa formulati aceasta actiune in Franta.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-12-2016

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua!
Daca ambii soti locuiti in Franta, instanta competenta pt a solutiona cererea de divort este Judecatoria Sector 5 Bucuresti.In ceea ce priveste celelalte capete accesorii actiunii de divort va trebui sa va sfatuiti foarte bine cu un avocat. Exercitarea autoritatii parintesti va fi comuna adica se va face de catre ambii parinti, insa important este stabiirea doiciliului copilului (ori la mama, ori la tata).

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2016
Vizitator
Buna ziua! Am si eu o intrebare si va rog frumos daca cineva ma poate ajuta ii multumesc din suflet. Sunt casatorita din 1999 am doi copii de 7 si 11 ani. De 10 ani traiesc o viata de calvar cu sotul meu. Sotul meu vrea sa divortam dar sa nu bage el divort. Am auzit ca se poate sa il dau in judecata ptr pensie alimentara fara sa divortez de el. Este adevarat sau nu? As vrea sa stiu si eu care sunt drepturile copilului.ma intereseaza daca acest zvon este legal sau nu. Va multumesc din suflet si va doresc o zi buna!
Răspunde
 09-12-2016

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Buna ziua,
Introduceti dvoastra cererea de divort,nu trebuie sa o introduca neaparat sotul. Solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dumneavoastra si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
În ce privește divorțul, competența la divorț este a instanței din România. În ce privește măsurile asupra copilului, competența este a instanței din străinătate, cu excepția acceptării competenței instanței din România.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.