Forum avocaţi > Divort

Divort neintemeiat, fara dovezi clare, se poate pronunta

19-12-2016
Vizitator
Sotul meu a parasit familia (avand 30 ani de casatorie) in 2014, s-a mutat cu amanta 1 an, apoi a revenit acasa, din cauza somajului, l-am iertat, am reinoit juramintele la biserica, apoi am stabilit sa vindem apartamentul si sa ne mutam in alt oras, toate bune si frumoase, pana acum cand iarasi si-a abandonat familia, mutandu-se la amanta, inapoi de unde plecase initial cu tot cu lucrurile personale. Intre timp am achizitionat o masina in valoare de 3000 euro, pe care a si vandut-o ca sa nu faca parte la bun comun la partaj si ca sa aiba bani de divort. Mentionez ca sotul meu are 51 ani, avem o fata de 30 ani casatorita si o nepotica de 2 ani. Sotul meu este suparat, fara un motiv anume, intenioneaza sau chiar a si bagat divort, fara un motiv bine intemeiat, se poate pronunta? Cum as putea impiedica acest divort? Se poate o despartire fara sa vindem apartamentul, fara partaj, o despartire in care sa locuim amandoi in acelasi apartament? Si mai avem un bun comun, o masina, care o detina sotul si se afla pe numele lui, fiind cumparata in timpul casatoriei? Cum s-ar face impartirea apartamentului, avand in vedere ca parintii mei m-au ajutat financiar? Nu doresc sa divortez. Sau sa aman cat pot acest divort in ideea ca poate sotul meu trece si peste aceasta criza. As dori un sfat, multumesc.
Răspunde
 19-12-2016

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Nu prea am vazut instante de judecata care sa respinga cererea de divort pe motiv ca una dintre parti nu doreste sa divorteze, desi teoretic este posibil.

Divortul este una dintre actiunile care dureaza cel mai mult (in situatia in care partile nu sunt de acord cu divortul si se administreaza probatoriu). Cu toate acestea, la un prim termen de judecata in fata instantei puteti solicita sa va mai dea un terment pentru a va putea impaca.

Puteti divorta si fara sa faceti partajul si puteti chiar si locui impreuna dupa divort.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca unul dintre soti considera ca mariajul nu mai poate continua, instanta va pronunta divortul, chiar daca celalalt sot se opune.
In ceea ce priveste partajul, toate bunurile achizitionate in timpul casatoriei se impart de obicei in cote egale intre soti, insa daca puteti demonstra ca aportul dvs la achizitionarea bunurilor a fost mai mare, puteti solicita o cota mai mare de 50% din bunuri.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 20-12-2016

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Motive de divorț există ...având în vedere că există o stare de tensiune între soți. Se poate proba cu martori că relațiile dintre soți sunt compromise.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.