Forum avocaţi > Divort

Se poate pronunta un divort fara probe, martori, fara copii minori

1  2  Final
 21-12-2016
Vizitator
Intr-o casnicie, sotul realizeaza ca nu-si iubeste sotia indiferent cat de mult a incercat,si ajunge in situatia in care cunoaste pe altcineva alaturi de care viata este altfel. Sotiei nu i se pot reprosa comportamente reprobabile. Cum este incadrat acest aspect? Tot sotul este cel care doreste divortul in ciuda faptului ca sotia ar fi dorit medierea, planing familiar, psiholog,
Sotul doreste sa divorteze in instanta. ar trebui sotia sa faca primul pas in ideea de a avea castig de cauza, sau care sunt pasii sau metode in care sotia in ultimul ceas sa aiba castig de cauza?
Cu alte cuvinte, sotia nu doreste sa divorteze, sub nici o forma. Se poate si cum?
Răspunde
 21-12-2016

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua,

Dragoste cu sila nu se poate! Omul nu mai vrea si pace! ... nu putem sa vorbim de ”comportamente reprobabile” ... pur si simplu a gasit, probabil, ceva mai bun.... asta este viata!

De ce ati dori sa ramaneti in continuare intr-o casnicie in care partenerul si-a gasit „fericirea” in alta parte ????

Daca el nu mai doreste, nu aveti ce sa-i mai faceti.

Puteti sa va opuneti oricat desfacerii casatoriei, nu veti reusi sa obtineti continuarea ei, atat timp cat el refuza acest lucru, mai mult decat atat, a luat initiativa introducerii actiunii de divort.

Opinia mea este, ca intr-o actiune de divort, mai ales ca nu exista copii minori la mijloc, nu putem vorbi de „castig de cauza” !

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-12-2016

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Daca unul dintre soti doreste desfacerea casatoriei, divortul se va pronunta chiar daca celalalt sot nu doreste acest lucru. Sfatul meu este sa divortati prin acord, la notar, taxele fiind mai mici. Daca totusi doriti un divort in instanta, puteti solicita desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-01-2018
Vizitator
buna ziua doamna! fratele meu se confrunta cu o problema delicata,vrea sa divorteze insa sotia nu este de acord! nu exista minori si nici nu doreste un partaj! problema este ca acesta este plecat din tara momentan ,avand un contract cu o firma americana si nu se poate prezenta! a mandatat un avocat insa problema este ca acum nu are martori! nimeni nu doreste sa se implice intr un prealabil scandal,tinand cont de opunerea totala a sotiei! va rog sa mi comunicati in ce mod s ar putea desfasura divortul fara martori,acesta dorind chiar sa fie culpa exclusiva! multumesc anticipat! o zi buna!
Răspunde
 25-01-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Andrita Angela a scris pe 25-01-2018:
buna ziua doamna! fratele meu se confrunta cu o problema delicata,vrea sa divorteze insa sotia nu este de acord! nu exista minori si nici nu doreste un partaj! problema este ca acesta este plecat din tara momentan ,avand un contract cu o firma americana si nu se poate prezenta! a mandatat un avocat insa problema este ca acum nu are martori! nimeni nu doreste sa se implice intr un prealabil scandal,tinand cont de opunerea totala a sotiei! va rog sa mi comunicati in ce mod s ar putea desfasura divortul fara martori,acesta dorind chiar sa fie culpa exclusiva! multumesc anticipat! o zi buna!

Instanta poate dispune desfacerea casatoriei chiar daca unul dintre soti nu doreste acest lucru.
In ceea ce priveste culpa, acest lucru va trebui probat in fata instantei ( martori, inscrisuri, etc).

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-01-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Andrita Angela a scris pe 25-01-2018:

Dacă sunt despărțiți în fapt de mai mult de 2 ani se poate invoca acest aspect pentru divorț. Chiar dacă martorii nu vor să se implice, ei au obligația să vină dacă sunt citați.
Așadar, gândiți-vă la persoane care ar putea să relateze situația dvs familială (pot fi din familie) și menționați numele și adresa lor în cererea de divorț. Instanța va cita martorii și îi poate obliga să se prezinte.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 25-10-2018
Vizitator
Buna ziua ,as vrea sa stiu intr-un proces de divort daca nu am martori ca nu vrea nimeni sa se implice in scandal ,certuri,pot pune copiii,ei fiind majori oricum sintem separati traim separat de 4 ani de zile eu sint in Italia iar el in Cehia la munca cum as pute-a sa pricedez chiar si el este de acord cu divortul doar ca eu am intentat procesul la tribunal
Răspunde
 25-10-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Rusu Iuliana Eleonora a scris pe 25-10-2018:
Buna ziua ,as vrea sa stiu intr-un proces de divort daca nu am martori ca nu vrea nimeni sa se implice in scandal ,certuri,pot pune copiii,ei fiind majori oricum sintem separati traim separat de 4 ani de zile eu sint in Italia iar el in Cehia la munca cum as pute-a sa pricedez chiar si el este de acord cu divortul doar ca eu am intentat procesul la tribunal

Daca sunt majori, puteti sa-i propuneti pe copii ca martori.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2018

Răspunde
 26-10-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nistor Anisor a scris pe 26-10-2018:

Informatia anterioara in sensul ca copii majori ai cuplului pot fi ascultati ca martori este gresita.

Avem interdictie expresa prevazute de art. 316 Cpc - Ascultarea rudelor şi afinilor - in procesele privitoare la filiaţie, divorţ şi alte raporturi de familie se vor putea asculta rudele şi afinii prevăzuţi la art. 315, în afară de descendenţi.

In situatia dvs va trebui sa faceti dovada separatiei indelungate in fapt (acesta sa fie si motivul actiunii), sotul sa faca intampinare in sensul ca este de acord cu divortul, iar dvs sa arati unde locuieste la acest moment fiecare si de cat timp.

Ar trebui sa fie suficient pt pronuntarea divortului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-10-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook

Din moment ce locuiti separat, in tari diferite, puteti face dovada separatiei cu inscrisuri, iar competenta de solutionare a actiunii de divort revine Judecatoriei sector 5, Bucuresti. Copiii nu pot fi audiati ca martori.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2020
Vizitator
Buna ziua !
Am o cunoștiință ca doreste sa divorteze de soț, la mijloc sunt 2 minori unul de 5 ani si unul de 10 ani . Ea nu are pe cine sa puna martor la proces , ce șanse are ca domiciliu copiiilor sa fie la ea si tatăl sa obtina program de vizita?
Răspunde
 07-05-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Roxana a scris pe 07-05-2020:
Buna ziua !
Am o cunoștiință ca doreste sa divorteze de soț, la mijloc sunt 2 minori unul de 5 ani si unul de 10 ani . Ea nu are pe cine sa puna martor la proces , ce șanse are ca domiciliu copiiilor sa fie la ea si tatăl sa obtina program de vizita?

Va trebui să se folosească de alte mijloace de probă, respectiv înscrisuri, interogatoriu și ascultarea copilului de 10 ani. În cadrul probei cu înscrisuri se poate folosi capturi de pe siteuri-le de socializare, corespondența prin email sau prin alte mijloace de comunicare etc. Se pot folosi și probe materiale, respectiv înregistrări audio și video.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-05-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Roxana a scris pe 07-05-2020:
Buna ziua !

In primul rand, prietena dvs va trebui sa promoveze actiunea de divort, sa solicite modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorilor la dansa si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

In dovedirea sustinerilor, vor trebui propuse probe: inscrisuri, interogatoriu, ancheta sociala, martori si orice alta proba utila solutionarii cauzei.

Pentru a obtine stabilirea domiciliului minorilor la dansa, prietena dvs va trebui sa demonstreze ca detine un spatiu locativ pentru a le asigura copiilor conditii decente pentru o buna crestere si dezvoltare si ca realizeaza venituri, pentru a le asigura minorilor cele necesare traiului de zi cu zi.

Ar fi indicat sa gaseasca si doi martori pe situatia de fapt, insa daca nu va uza de aceasta proba, va trebui sa isi construiasca apararea folosindu-se de alte probe in dovedirea cererii.

Daca sotul va fi de acord cu solicitarile reclamantei, partile pot divorta prin acord, fara a fi necesara administrarea probatoriului.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-03-2022
Vizitator
Buna.ziua.vas.ruga.sama.ajutati.ce.pot.face.sint.casatorita.si.numai.stam.inpreuna.de.6ani.el.nu.vrea.sami.de.divortu.ce.pot.face.daca.nu.am.martori.mentionez.unde.am.locuit.cu.el.sint.numai.neamuri.si.nu.am.posibilitatea.de.a.angaja.un.arvocat.cum.pot.proceda.si.daca.am.sanse.sa.divortez.multumesc
Răspunde
 11-03-2022
Vizitator
Buna.ziua.vas.ruga.sama.ajutati.ce.pot.face.sint.casatorita.si.numai.stam.inpreuna.de.6ani.el.nu.vrea.sami.de.divortu.ce.pot.face.daca.nu.am.martori.mentionez.unde.am.locuit.cu.el.sint.numai.neamuri.si.nu.am.posibilitatea.de.a.angaja.un.arvocat.cum.pot.proceda.si.daca.am.sanse.sa.divortez.multumesc
Răspunde
 11-03-2022

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Notar..liliana a scris pe 11-03-2022:

Divorțul se poate pronunța dacă soții s-au despărțit de mai mult de 2 ani. Cereți proba cu interogatoriu și depuneți și alte înscrisuri în dovedire, care să probeze faptul că sunteți despărțiți de mai mult de 2 ani (de exemplu: o adeverință de la asociația de locatari/proprietari, din care să reiasă acest fapt.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-03-2022

Bucuresti
0746938774
Facebook
Notar..liliana a scris pe 11-03-2022:

Puteti divorta, chiar daca sotul nu este de acord cu desfacerea casatoriei.

Va trebui sa promovati in instanta actiunea de divort.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-03-2022
Vizitator
Buna.ziua.va.multumesc.pentru.raspuns.am.inteled.ca.trebuie.sa.platesc.un.timbru.de.100lei.si.nu.pot.merge.la.primaria.unde.neam.casatorit.cum.pot.plati.sa.nu.ajung.pina.acolo.este.vro.modalitate.va.multumesc
Răspunde
 15-03-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Incercati online, pe ghiseul.ro

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.