Andreea a scris pe 26-12-2016: Buna ziua, Va rog sa ma ajutați cu un raspuns la întrebarea mea .Am stat in concubinaj 9ani de zile din care a rezultat 1 copil care este recunoscut de tata si poarta numele lui .As dori sa pot sa părăsesc țara dar fără sa cer de fiecare data acordul lui ? Ce trebuie sa fac ca sa nu mai întâmpin aceasta problema in cazul in care si el ar fi de acord .Va Multumesc Daca am custodie totala va trebui in continuare sa cer acordul lui ? Multumesc ,Andreea K. Buna ziua, Tatal copilului va poate da un acord notarial pentru iesirea din tara si stabilirea minorului pe teritoriul altei tari, insa acest acord poate fi valabil doar pentru 3 ani, fiind nevoie sa reinoiti acest acord la fiecare 3 ani. Din pacate, legea este destul de clara in ceea ce priveste cazurile pentru care se poate acorda autoritate parinteasca exclusiva unui singur parinte, iar motivele invocate de dvs. nu re regasesc printre acestea. Un parinte poate solicita autoritatea parinteasca exclusiva numai pentru situatia in care celalalt parinte este foarte violent, a agresat minorul, este condamnat pentru infractiuni care presupun violenta, este dependent de stupefiente sau in alta situatii in care parintele reprezinta un pericol pentru minor. Chiar si daca isi da acordul pentru ca dvs. sa exercitati autoritatea parinteasca in exclusiv, instanta nu este obligata sa va admita o astfel de cerere, intrucat este posibil ca aceasta masura sa nu fie in interesul copilului. (practic tatal isi cam pierde orice putere de decizie asupra copilului, pastrand doar dreptul de a-l vizita). |
Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 |
|
|