|
03-02-2017 |
 | Vali Vizitator |
| buna ziua,am si eu o problema ,sotul meu a recunoscut un copil in timp ce era casatorit cu mine,copil este crescut de noi de cand a iesit din spital,acum copilul are 1an si jumatate,mama copilului nu vrea sa stie de el,problema este ca sotul vrea sa divorteze si sa ramana doar el cu copilul ,ce sanse am sa raman cu copilul daca nu sunt legal mama lui dar e crescut de mine de 1an si jumatate si alta mama nu cunoaste.va multumesc. | |
|
|
|
03-02-2017 |
| Nici una. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-02-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din pacate, din punct de vedere legal nu aveti niciun drept asupra minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
06-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Vali a scris pe 03-02-2017: buna ziua,am si eu o problema ,sotul meu a recunoscut un copil in timp ce era casatorit cu mine,copil este crescut de noi de cand a iesit din spital,acum copilul are 1an si jumatate,mama copilului nu vrea sa stie de el,problema este ca sotul vrea sa divorteze si sa ramana doar el cu copilul ,ce sanse am sa raman cu copilul daca nu sunt legal mama lui dar e crescut de mine de 1an si jumatate si alta mama nu cunoaste.va multumesc. Din pacate nicio sansa. Autoritatea parinteasca se exercita in comun de catre cei doi parinti biologici. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
06-02-2017 |
 | Mihaela.babuta@yahoo.com Vizitator |
| Buna seara,am si eu o problema si v.as multumi daca m.ati lamuri cumva..sunt casatorita si am un copil minor..de 3 ani de zile m.am despartit de sotul meu din numeroase motive..din momentul in care ne.am despartit sotul meu si.a abandonat total copilul,nu l.a cautat niciodata,nu a contribuit cu nimic la cresterea lui nici macar telefonic nu a incercat sa ia legatura cu el..am incercat de mai multe ori sa iau legatura cu el sa vorbim macar despre nevoile sufletesti ale copilului dar acesta m.a ignorat total..am vrut sa.mi duc copilul in vizita in strainatate dar nu am primit nici un raspuns cand i.am cerut procura..acum as dori sa stiu daca am vreo sansa sa castig custodia exclusiva deoarece acest om de 3 ani nu a stiut in nici un fel ce inseamna sa fii tata ba chiar prin refuzul lui de a ne da procura ii incalca drrptul copilului de a merge in excursii,vizite in alte tari..va rog din suflet daca imi puteti da un raspuns..va multumesc | |
|
|
|
07-02-2017 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Mihaela.babuta@yahoo.com a scris pe 06-02-2017: Buna seara,am si eu o problema si v.as multumi daca m.ati lamuri cumva..sunt casatorita si am un copil minor..de 3 ani de zile m.am despartit de sotul meu din numeroase motive..din momentul in care ne.am despartit sotul meu si.a abandonat total copilul,nu l.a cautat niciodata,nu a contribuit cu nimic la cresterea lui nici macar telefonic nu a incercat sa ia legatura cu el..am incercat de mai multe ori sa iau legatura cu el sa vorbim macar despre nevoile sufletesti ale copilului dar acesta m.a ignorat total..am vrut sa.mi duc copilul in vizita in strainatate dar nu am primit nici un raspuns cand i.am cerut procura..acum as dori sa stiu daca am vreo sansa sa castig custodia exclusiva deoarece acest om de 3 ani nu a stiut in nici un fel ce inseamna sa fii tata ba chiar prin refuzul lui de a ne da procura ii incalca drrptul copilului de a merge in excursii,vizite in alte tari..va rog din suflet daca imi puteti da un raspuns..va multumesc Buna ziua, Faptul ca nu si-a mai cautat copilul de 3 ani nu este un motiv suficient pentru ca sa obtineti autoritatea exclusiva, insa puteti incerca. Din pacate, instantele sunt tinute de niste cazuri expres prevazute de lege pentru ca sa dispuna autoritatea exclusiva in favoarea unuia dintre parinti. Daca tatal copilului refuza sa va dea acordul pentru iesirea din tara si pentru pasaport, puteti formula o cerere la instanta de judecata pentru ca instanta sa suplineasca consimtamantul tatalui. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
07-02-2017 |
 | Avocat Urian Georgiana ✓ BRASOV 0754861299 georgiana.urian@yahoo.com
|
| Mihaela.babuta@yahoo.com a scris pe 06-02-2017: Buna seara,am si eu o problema si v.as multumi daca m.ati lamuri cumva..sunt casatorita si am un copil minor..de 3 ani de zile m.am despartit de sotul meu din numeroase motive..din momentul in care ne.am despartit sotul meu si.a abandonat total copilul,nu l.a cautat niciodata,nu a contribuit cu nimic la cresterea lui nici macar telefonic nu a incercat sa ia legatura cu el..am incercat de mai multe ori sa iau legatura cu el sa vorbim macar despre nevoile sufletesti ale copilului dar acesta m.a ignorat total..am vrut sa.mi duc copilul in vizita in strainatate dar nu am primit nici un raspuns cand i.am cerut procura..acum as dori sa stiu daca am vreo sansa sa castig custodia exclusiva deoarece acest om de 3 ani nu a stiut in nici un fel ce inseamna sa fii tata ba chiar prin refuzul lui de a ne da procura ii incalca drrptul copilului de a merge in excursii,vizite in alte tari..va rog din suflet daca imi puteti da un raspuns..va multumesc Potrivit prevederilor art. 398 din Codul Civil referitoare la exercitarea autorităţii părinteşti de către un singur părinte: "(1) Dacă există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa hotărăşte ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi. (2) Celălalt părinte păstrează dreptul de a veghea asupra modului de creştere şi educare a copilului, precum şi dreptul de a consimţi la adopţia acestuia." Se poate incerca o astfel de actiune prin care sa solicitati instantei exercitarea autoritatii parintesti in mod exclusiv de catre dvs., insa acest gen de actiune se admite doar in situatii exceptionale. In general instanta de judecata decide in acest sens in situatia in care prezenta tatalui in viata copilului reprezinta un real pericol pentru acesta. Sunt rare situatiile in care instanta pentru lipsa interesului tatalui in ceea ce il priveste pe minor, pentru lipsa de colaborare intre pariniti acorda parintelui rezident custodie exclusiva. In ceea ce priveste deplasarea minorului in strainatate puteti introduce o actiune prin care sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare care sa tina loc de acord al paratului, practic instanta suplineste consimtamantul paratului in acest sens. | Avocat Urian Georgiana - BRASOV tel: 0754 861 299 e-mail: georgiana.urian@yahoo.com Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a. | |
|
|
|
|
08-02-2017 |
| Mihaela.babuta@yahoo.com a scris pe 06-02-2017: Buna seara,am si eu o problema si v.as multumi daca m.ati lamuri cumva..sunt casatorita si am un copil minor..de 3 ani de zile m.am despartit de sotul meu din numeroase motive..din momentul in care ne.am despartit sotul meu si.a abandonat total copilul,nu l.a cautat niciodata,nu a contribuit cu nimic la cresterea lui nici macar telefonic nu a incercat sa ia legatura cu el..am incercat de mai multe ori sa iau legatura cu el sa vorbim macar despre nevoile sufletesti ale copilului dar acesta m.a ignorat total..am vrut sa.mi duc copilul in vizita in strainatate dar nu am primit nici un raspuns cand i.am cerut procura..acum as dori sa stiu daca am vreo sansa sa castig custodia exclusiva deoarece acest om de 3 ani nu a stiut in nici un fel ce inseamna sa fii tata ba chiar prin refuzul lui de a ne da procura ii incalca drrptul copilului de a merge in excursii,vizite in alte tari..va rog din suflet daca imi puteti da un raspuns..va multumesc Puteți încerca invocând imposibilitatea de comunicare cu celălalt părinte. Mi se pare un motiv mai mult decât întemeiat pentru a obține custodia exclusivă deoarece custodia comună presupune colaborarea/comunicarea între părinți, iar în cazul dvs nu există așa ceva. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-05-2018 |
 | Monica Vizitator |
| Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva. Sunt insarcinata si m-am despartit de tatal copilului. Nu am fost casatoriti. Dar ma intereseaza cum as putea sa il restrictionez pe tatal copilului de al lua la el acasa. El mai are o fetita de 10 ani si o lasa cu maicasa. El isi vede de viata lui, timp de 5 ani cat a stat cu mine nu a fost de acord sa mute fata la noi. Eu am apartament pe numele meu iar el nu are nimic pe numele lui doar datorii. Intrebarea ii ca oare am dreptul sa nu ii dau copilul sa il duca la maicasa acasa sa “stea” si tatal cu copilul fiind custodie comuna, desi nu am stabilit nicaieri treaba asta. Dar pot sa il privez pe tata de a lua copilul la el pe motiv ca nu are casa pe numele lui. Va multumesc | |
|
|
|
08-05-2018 |
| Monica a scris pe 08-05-2018: Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva. Sunt insarcinata si m-am despartit de tatal copilului. Nu am fost casatoriti. Dar ma intereseaza cum as putea sa il restrictionez pe tatal copilului de al lua la el acasa. El mai are o fetita de 10 ani si o lasa cu maicasa. El isi vede de viata lui, timp de 5 ani cat a stat cu mine nu a fost de acord sa mute fata la noi. Eu am apartament pe numele meu iar el nu are nimic pe numele lui doar datorii. Intrebarea ii ca oare am dreptul sa nu ii dau copilul sa il duca la maicasa acasa sa “stea” si tatal cu copilul fiind custodie comuna, desi nu am stabilit nicaieri treaba asta. Dar pot sa il privez pe tata de a lua copilul la el pe motiv ca nu are casa pe numele lui. Va multumesc Așteptați să se nască copilul și apoi puneți-vă astfel de probleme. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
09-05-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Monica a scris pe 08-05-2018: Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva. Sunt insarcinata si m-am despartit de tatal copilului. Nu am fost casatoriti. Dar ma intereseaza cum as putea sa il restrictionez pe tatal copilului de al lua la el acasa. El mai are o fetita de 10 ani si o lasa cu maicasa. El isi vede de viata lui, timp de 5 ani cat a stat cu mine nu a fost de acord sa mute fata la noi. Eu am apartament pe numele meu iar el nu are nimic pe numele lui doar datorii. Intrebarea ii ca oare am dreptul sa nu ii dau copilul sa il duca la maicasa acasa sa “stea” si tatal cu copilul fiind custodie comuna, desi nu am stabilit nicaieri treaba asta. Dar pot sa il privez pe tata de a lua copilul la el pe motiv ca nu are casa pe numele lui. Va multumesc Daca tatal va recunoaste copilul, atunci poate solicita stabilirea unui program de vizita si va fi obligat la plata pensiei de intretinere. Un parinte nu poate fi privat de dreptul de a mentine legaturile cu copilul sau decat in situatii exceptionale, cand prin actiunile sale pune in pericol grav viata sau integritatea fizica si psihica a minorului. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
09-05-2018 |
 | Monica Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 09-05-2018: Monica a scris pe 08-05-2018: Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva. Sunt insarcinata si m-am despartit de tatal copilului. Nu am fost casatoriti. Dar ma intereseaza cum as putea sa il restrictionez pe tatal copilului de al lua la el acasa. El mai are o fetita de 10 ani si o lasa cu maicasa. El isi vede de viata lui, timp de 5 ani cat a stat cu mine nu a fost de acord sa mute fata la noi. Eu am apartament pe numele meu iar el nu are nimic pe numele lui doar datorii. Intrebarea ii ca oare am dreptul sa nu ii dau copilul sa il duca la maicasa acasa sa “stea” si tatal cu copilul fiind custodie comuna, desi nu am stabilit nicaieri treaba asta. Dar pot sa il privez pe tata de a lua copilul la el pe motiv ca nu are casa pe numele lui. Va multumesc Daca tatal va recunoaste copilul, atunci poate solicita stabilirea unui program de vizita si va fi obligat la plata pensiei de intretinere. Un parinte nu poate fi privat de dreptul de a mentine legaturile cu copilul sau decat in situatii exceptionale, cand prin actiunile sale pune in pericol grav viata sau integritatea fizica si psihica a minorului. Dar eu ca si mama pot sa refuz ca tatal sa recunoasca copilul. | |
|
|
|
10-05-2018 |
| Monica a scris pe 09-05-2018: Av. Bratulescu Adela a scris pe 09-05-2018: Monica a scris pe 08-05-2018: Buna ziua. Ma poate ajuta si pe mine cineva. Sunt insarcinata si m-am despartit de tatal copilului. Nu am fost casatoriti. Dar ma intereseaza cum as putea sa il restrictionez pe tatal copilului de al lua la el acasa. El mai are o fetita de 10 ani si o lasa cu maicasa. El isi vede de viata lui, timp de 5 ani cat a stat cu mine nu a fost de acord sa mute fata la noi. Eu am apartament pe numele meu iar el nu are nimic pe numele lui doar datorii. Intrebarea ii ca oare am dreptul sa nu ii dau copilul sa il duca la maicasa acasa sa “stea” si tatal cu copilul fiind custodie comuna, desi nu am stabilit nicaieri treaba asta. Dar pot sa il privez pe tata de a lua copilul la el pe motiv ca nu are casa pe numele lui. Va multumesc Daca tatal va recunoaste copilul, atunci poate solicita stabilirea unui program de vizita si va fi obligat la plata pensiei de intretinere. Un parinte nu poate fi privat de dreptul de a mentine legaturile cu copilul sau decat in situatii exceptionale, cand prin actiunile sale pune in pericol grav viata sau integritatea fizica si psihica a minorului. Dar eu ca si mama pot sa refuz ca tatal sa recunoasca copilul. Nu aveti aceasta posibilitate legala. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-05-2018 |
 | Alesu Florin Vizitator |
| Bună ziua ,sunt în proces de divorț cu soția în urmă căsătoriei noastre avem un băiețel de 10 anișori încadrat la handicap grav .Eu nu am un loc de muncă sunt zilier si aș vrea să știu cât trebuie să plătesc pensia alimentara în urma divorțului. Mulțumesc anticipat. | |
|
|
|
11-05-2018 |
| Alesu Florin a scris pe 10-05-2018: Bună ziua ,sunt în proces de divorț cu soția în urmă căsătoriei noastre avem un băiețel de 10 anișori încadrat la handicap grav .Eu nu am un loc de muncă sunt zilier si aș vrea să știu cât trebuie să plătesc pensia alimentara în urma divorțului. Mulțumesc anticipat. Pensia de intretinere datorata minorului se stabileste in cuantum de 1/4 din venitul net/lunar realizat de catre parintele nerezident. In situatia in care nu realizati venituri, pensia se va stabili raportat la venitul minim pe economie. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-07-2018 |
 | Cristi Vizitator |
| Sotia mea are o fata de 14 ani dintr-o relatie anterioara fara a fi căsătorită cu tatal copilului .La vârsta de 1 an acesta a parasit domiciliul conjugal si nu a pastrat nici un fel de legatura cu mama si nici cu fata .Nu putem pleca in nici o vacanță in afara țării deoarece nu avem de unde sa luam procură. El este plecat din tara este căsătorit are alta familie ,copii.Ce putem face ? | |
|
|
|
21-07-2018 |
| Cristi a scris pe 20-07-2018: Sotia mea are o fata de 14 ani dintr-o relatie anterioara fara a fi căsătorită cu tatal copilului .La vârsta de 1 an acesta a parasit domiciliul conjugal si nu a pastrat nici un fel de legatura cu mama si nici cu fata .Nu putem pleca in nici o vacanță in afara țării deoarece nu avem de unde sa luam procură. El este plecat din tara este căsătorit are alta familie ,copii.Ce putem face ? Formulati in instanta o actiune prin care solicitati exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorei la mama si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-02-2019 |
 | Cuciureanu Elena Vizitator |
| Buna ziua. Am un baietel de 9 ani si 10 luni incadrat in grad de handicap grav. Sunt divortata la notar din anul 2015 avand custodie comuna si domiciliul la mine. De curand am luat decizia sa operam copilul la Chisinau impreuna cu tatal, insa acesta s-a razgandit. Va rog sa imi spuneti ce demersuri terbuie sa fac pentru a-mi ajuta copilul. Va mentionez ca nu stie mai nimic de diagnosticul copilului sau si nici nu a fost internat niciodata cu el nicaieri. Va multumesc anticipat. O zi buna. | |
|
|
|
19-02-2019 |
| Cuciureanu Elena a scris pe 19-02-2019: Buna ziua. Am un baietel de 9 ani si 10 luni incadrat in grad de handicap grav. Sunt divortata la notar din anul 2015 avand custodie comuna si domiciliul la mine. De curand am luat decizia sa operam copilul la Chisinau impreuna cu tatal, insa acesta s-a razgandit. Va rog sa imi spuneti ce demersuri terbuie sa fac pentru a-mi ajuta copilul. Va mentionez ca nu stie mai nimic de diagnosticul copilului sau si nici nu a fost internat niciodata cu el nicaieri. Va multumesc anticipat. O zi buna. Pentru a scoate copilul din tara aveti nevoie de acordul tatalui. In situatia expusa, aveti posibilitatea legala de a solicita suplinirea acordului celuilalt parinte, pe calea ordonantei presedentiale si de asemenea, puteti formula o actiune in instanta pentru a obtine exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti, dovedind dezinteresul tatalui fata de minor. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
19-02-2019 |
 | Anca Vizitator |
| Buna ziua. Am avut o relatie din care a rezultat un copil care in prezent are 1 an jumatate. Tatal lui nu e trecut in certificatul de nastere, deci nu e recunoscut. Inca de cand eram insarcinata am avut probleme cu el, in sensul ca era violent, atat verbal, cat si fizic. Dupa ce s-a nascut copilul am zis ca sa pastrez totusi o relatie amiabila cu el de dragul copilului, in sensul ca l am lasat sa il vada cand ieseam in oras cu el la plimbare, insa avea momente, de cele mai multe ori, cand iar devenea violent, jignindu ma, scuipandu ma si chiar o data m a agresat avand copilul in brate. Ideea e ca el acum tot are pretentii sa il las sa il vada insa eu nu vreau sa mai am parte de asa ceva. El tot imi trimite mesaje cu amenintari, ca ma va da in judecata sa l lase legea sa il vada pe copil, insa in caz de s ar intampla asta, as putea obtine cuatodie exclusiva? Chiar nu vreau sa il mai vad si vreau sa mi cresc copilul in liniste | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |