|
21-02-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Anca a scris pe 19-02-2019: Buna ziua. Am avut o relatie din care a rezultat un copil care in prezent are 1 an jumatate. Tatal lui nu e trecut in certificatul de nastere, deci nu e recunoscut. Inca de cand eram insarcinata am avut probleme cu el, in sensul ca era violent, atat verbal, cat si fizic. Dupa ce s-a nascut copilul am zis ca sa pastrez totusi o relatie amiabila cu el de dragul copilului, in sensul ca l am lasat sa il vada cand ieseam in oras cu el la plimbare, insa avea momente, de cele mai multe ori, cand iar devenea violent, jignindu ma, scuipandu ma si chiar o data m a agresat avand copilul in brate. Ideea e ca el acum tot are pretentii sa il las sa il vada insa eu nu vreau sa mai am parte de asa ceva. El tot imi trimite mesaje cu amenintari, ca ma va da in judecata sa l lase legea sa il vada pe copil, insa in caz de s ar intampla asta, as putea obtine cuatodie exclusiva? Chiar nu vreau sa il mai vad si vreau sa mi cresc copilul in liniste Fata de agresiunile la care sunteti supusa, puteti formula o plangere penala impotriva fostului concubin si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie. Daca tatal nu a recunoscut copilul, in momentul de fata nu are niciun drept din punct de vedere legal, astfel ca este la latitudinea dvs. daca il lasati sau nu sa vada minorul, insa daca il va recunoaste, poate solicita stabilirea unui program de vizita. In cea din urma situatie, tatal va fi obligat la plata unei pensii de intretinere pana la majoratul minorului, iar daca puteti demonstra comportamentul agresiv al tatalui fata de dvs. sau fata de copil, puteti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-02-2019 |
 | Anca Vizitator |
| Multumesc! Mai am o intrebare, daca ma puteti ajuta, in cazul in care va vrea sa recunoasca copilul, este posibil sa i se schimbe numele de familie al copilului? El e trecut pe numele meu si as vrea sa ramana asa. Citisem legislatia de pe site ul primariei si in cazul in care parintii nu sunt de acord cu numele de familie, va decide primarul, insa nu stiu daca se respecta | |
|
|
|
06-03-2019 |
 | Daniel Vizitator |
| Buna ziua Sunt in divorț cu soția și ia cere custodie exclusiva pt fetița noastră in vârsta de doi ani jumate. Problema e ca eu am un dosar pt conducere sub influența alcoolului și bate in problema asta. Eu am martori care m-au văzut ca am stat cu fata ca m-am ocupat de creștere și educare ca un tata responsabil. Va rog a-mi da un răspuns este posibil sa obțină ? | |
|
|
|
11-09-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua.prietenul meu a fost casatorit un an Si are in copil Acum de 7 ani.intre timp fosta lui soție s a recăsătorit, i a pus doar piedici când îl caută pe cel mic și acum actualul ei soț l a dat in judecată pe tatăl copilului(copilul nu știe ca are alt tata) sa îl poată trece pe numele lui, adică el trebuie sa renunțe la drepturile lui.ce ne sfătuiți? | |
|
|
|
11-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Depinde ce doreste tatal biologic. Nimeni nu poate sa-l faca sa renunte la drepturile lui de tata. Nimeni nu-l poate adopta pe copil decat cu acordul lui. Doar daca s-ar dovedi ca nu el este tatal biologic al copilului, ci alt barbat. Spuneti-ne in ce consta actiunea facuta de actualul sot al fostei sotii al prietenului dvs. ca sa ne dam si noi seama despre ce vorbim. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
11-09-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Prietenul meu nu vrea sa își cedeze drepturile, chiar a încercat sa își vadă copilul de când s a despărțit de fosta soție, dar atâta ea cât și familia ei nu l au lăsat.copilul nici nu știe ca el este tatăl lui, el știe ca actualul soț este tatăl lui. Când au divorțat i se cerea o pensie alimentara dar nu se specifica absolut nimic de drepturile lui sau de un program de vizita.acum, ei s au hotărât sa îl treacă pe copil pe numele lui sa fie toți pe același nume, și de asta a intentat un proces pt înfiere și cedare de drepturi.azi a avut procesul, dar s a hotărât sa se mai prezinte odată pe 25 sept in caz ca se răzgândește și cedează drepturile, ceea ce nu va face! Ce ar trebui sa facă? Are nevoie de un avocat? | |
|
|
|
11-09-2019 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Cel mai sanatos asa ar fi, sa-si ia un avocat. Noi, de aici, nu prea avem cum sa-l ajutam. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
12-09-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Vizitator a scris pe 11-09-2019: Prietenul meu nu vrea sa își cedeze drepturile, chiar a încercat sa își vadă copilul de când s a despărțit de fosta soție, dar atâta ea cât și familia ei nu l au lăsat.copilul nici nu știe ca el este tatăl lui, el știe ca actualul soț este tatăl lui. Când au divorțat i se cerea o pensie alimentara dar nu se specifica absolut nimic de drepturile lui sau de un program de vizita.acum, ei s au hotărât sa îl treacă pe copil pe numele lui sa fie toți pe același nume, și de asta a intentat un proces pt înfiere și cedare de drepturi.azi a avut procesul, dar s a hotărât sa se mai prezinte odată pe 25 sept in caz ca se răzgândește și cedează drepturile, ceea ce nu va face! Ce ar trebui sa facă? Are nevoie de un avocat? Tatal biologic are dreptul de a solicita instantei stabilirea unui program de vizita. Acest lucru se poate solicita prin Cerere reconventionala, daca mai sunteti in termen, deoarece daca s-a stabilit deja termen pe fond, este tardiv. Puteti solicita stabilirea programului prin formularea unei noi actiuni.Referitor la dosarul existent, va trebui sa va construiti o aparare eficienta, pentru a demonstra interesul tatalui in a mentine relatiile cu copilul si faptul ca acestuia ii este interzis sa contacteze minorul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-09-2019 |
 | Vizitator Vizitator |
| Buna ziua.va multumesc de raspuns.problema este ca prietenul meu este in Romania doar pt o saptamana iar judecatoare a stabilit inca o sedinta pe fata de 25, iar el Devine la londra pe 18.primul proces a fost 11 Si el Si a afirmat Dorinta de a vedea copilul, Si de a I plati Penske alimentara, ceea ce a incercat Dar mancam copilului nu a acceptat Si nici Nu I a spus copilului ca ar avea alt tata. Intrebarea mea este ce s ar putea intampla daca pe fata de 25 nu s ar prezenta la proces? | |
|
|
|
15-09-2019 |
| Vizitator a scris pe 13-09-2019: Buna ziua.va multumesc de raspuns.problema este ca prietenul meu este in Romania doar pt o saptamana iar judecatoare a stabilit inca o sedinta pe fata de 25, iar el Devine la londra pe 18.primul proces a fost 11 Si el Si a afirmat Dorinta de a vedea copilul, Si de a I plati Penske alimentara, ceea ce a incercat Dar mancam copilului nu a acceptat Si nici Nu I a spus copilului ca ar avea alt tata. Intrebarea mea este ce s ar putea intampla daca pe fata de 25 nu s ar prezenta la proces? Daca prietenul dvs nu se poate prezenta personal, ar fi indicat sa isi angajeze un avocat pentru a-i reprezenta interesele. In situatia in care nu se va prezenta si nu va fi reprezentat, judecata se va face in lipsa si instanta va pronunta solutia in baza probelor solicitate de partea adversa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-09-2019 |
 | Utilizator Vizitator |
| |
|
|
17-09-2019 |
| Anca a scris pe 19-02-2019: Buna ziua. Am avut o relatie din care a rezultat un copil care in prezent are 1 an jumatate. Tatal lui nu e trecut in certificatul de nastere, deci nu e recunoscut. Inca de cand eram insarcinata am avut probleme cu el, in sensul ca era violent, atat verbal, cat si fizic. Dupa ce s-a nascut copilul am zis ca sa pastrez totusi o relatie amiabila cu el de dragul copilului, in sensul ca l am lasat sa il vada cand ieseam in oras cu el la plimbare, insa avea momente, de cele mai multe ori, cand iar devenea violent, jignindu ma, scuipandu ma si chiar o data m a agresat avand copilul in brate. Ideea e ca el acum tot are pretentii sa il las sa il vada insa eu nu vreau sa mai am parte de asa ceva. El tot imi trimite mesaje cu amenintari, ca ma va da in judecata sa l lase legea sa il vada pe copil, insa in caz de s ar intampla asta, as putea obtine cuatodie exclusiva? Chiar nu vreau sa il mai vad si vreau sa mi cresc copilul in liniste Dacă nu este trecut în certificatul de naștere despre ce custodie vorbiți ? El nu este tatăl copilului. Cum să ceară custodie exclusivă ? | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
12-06-2020 |
 | Elenaoana Vizitator |
| Am un copil de 4 ani în urmă unei relatii în afara căsătoriei. Acum eu sunt de câteva luni cu altcineva, am hotărât împreună cu tatăl copilului sa poată lua fată în weekend pentru a sta si cu el. Fata a început de la primul weekend sa îmi vorbească urât si sa se comporte la fel de urât cu mine. Alocația la fel din februarie o ia el. Eu as vrea custodia fetei. Cum ar trebui sa procedez? | |
|
|
|
12-06-2020 |
| Elenaoana a scris pe 12-06-2020: Am un copil de 4 ani în urmă unei relatii în afara căsătoriei. Acum eu sunt de câteva luni cu altcineva, am hotărât împreună cu tatăl copilului sa poată lua fată în weekend pentru a sta si cu el. Fata a început de la primul weekend sa îmi vorbească urât si sa se comporte la fel de urât cu mine. Alocația la fel din februarie o ia el. Eu as vrea custodia fetei. Cum ar trebui sa procedez? Va trebui sa promovati la instanta de tutela o actiune pentru stabilirea domiciliului minorei la dvs, obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, cat si stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti. Parintele nerezident poate solicita stabilirea unui program de vizita. Unde domiciliaza minora? | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
12-06-2020 |
 | Elenaoana Vizitator |
| Fata stă la mine mereu doar vineri spre seară o ia la el și duminică o aduce înapoi acasă la mine | |
|
|
|
12-06-2020 |
| Ma refeream in ce oras domiciliaza minora, deoarece actiunea trebuie introdusa la judecatoria pe acarei raza teritoriala locuieste copilul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-06-2020 |
 | Elenaoana Vizitator |
| Copilul sta in Hunedoara,la mine iar el stă în Vulcan jud. Hunedoara | |
|
|
|
14-06-2020 |
| Cererea va trebui promovata pe rolul Judecatoriei Hunedoara. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |