Forum avocaţi > Divort

Custodia comuna

08-02-2017
Vizitator
Bună seara.Sunt un tata de fetiță în vârstă de 4 ani rezultată dintr-o relație de concubinaj. Toate bune până acum 2 săptămâni .De la o ceartă mai gravă am ajuns la un mediator pentru drepturile noastre și poate ne vom împăca pe parcurs.Am dorit acest lucru că sa beneficiez de toate drepturile că tata deoarece sunt mai sigur cu o hârtie semnată și de ea și plus că îmi iubesc fata . Am obținut minimul .Nu am dorit mai mult sau să pun condiții .Adică. vizita la domiciliu bilunar de vineri până duminică. De paste și anul nou crăciun în ani pari și impari după la anul sta mama in fine că exemplu zic. Vacanta de vara 2 săptămâni discontinuu. De ziua fetei .a mea a mamei ei. Cam atât . Domiciliul l-am stabilit la mamă. Când va veni în vizită sau in vacanta la domiciliu meu dupa programul stabilit sau voi pleca intro excursie dansa a dorit doar in prezenta ei până la împlinirea a vârstei de 10 ani.am acceptat și asta. Am un apartament cumpărat cu credit ipotecar .deoarece voi pleca tot anul în străinătate am dorit să locuiască la mine tot anul până mă reîntorc. am făcut asta pentru fata plus că au locuit și înainte de ceartă care a apărut. Ii plătesc grădiniță la fata de vreo 1150 Ron . Ea daca sta la mine se obliga să îmi plătească ratele la locuința în valoare de 1800 Ron cu bani care îi trimit eu. Deci un fel de ajutor . Tot scris pe hârtie și semnat la mediator. Problema că a ieșit niște discuții după asta. Că zice că am prea multe drepturi. Că a ținut mediatorul cu mine etc. Am vreo 3 întrebări preventive. 1. Acum sunt in Anglia și îmi doresc să vb cu fata la tel sau să o vad prin videocall poate sa îmi interzică acest lucru sau să impună să vb cu ea o dată sau doua pe lună? 2 .Când mă voi reîntoarce în tara în afară de programul de vizitare și de stat cu mine la domiciliu meu. pot să o vizitez la domiciliu unde sa stabilit .? Deoarece domiciliu fetei este acum la mamă dar casa este a părinților ei și am avut niste conflicte și m-au amenințat și înainte că îmi interzice să vin la ei . Și plus de asta acum recent am fost prin zona cu o treabă și mi-a zis că îi urmăresc. 3 ce drepturi pot sa mai am in afara de ce sa scris la mediator că tata in custodia comuna ? Mulțumesc asta întreb că doresc să vb cu legea in mana și să fie preventiv. Îmi iubesc fata o las cu mama ei dar mi-aș dori sa mi de respecte drepturile. Îmi doresc să fac mai mult pentru fata dar nu știu sigur că bani sa ajutorul pe care l-aș da ajunge la fata sau face altceva. Mulțumesc
Răspunde
 09-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
In principiu aveti aceleasi drepturi si obligatii ca si mama, cu privire la minora, dat fiind faptul ca autoritatea parinteasca se exercita in comun.
In ceea ce priveste programul de vizitare si celelalte aspecte reglementate prin intermediul mediatorului, in principiu ar trebui sa le respectati astfel cum au fost stabilite.
In situatia in care vi se ingradeste un drept sau ceva va nemultumeste aveti posibilitatea de a introduce o actiune prin care sa solicitati instantei sa dispuna in sensul celor dorite de dvs..
Solicitarile trebuie sa fie argumentate si depotriva probate, instanta urmand a decide admiterea acestora daca apreciaza ca sunt intemeiate si in interesul superior al minorei.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2017

Bucuresti
0724246364
consuela_scarlat@yahoo.com
Puteti sa sunati fetita, sa o contactati pe messenger, sa va informati la gradinita despre ea, sa va informati la medicul de familie, sa participati la orice hotarare care se ia in legatura cu cresterea si educarea minorei

In cazul in care doriti asistenta juridica/ reprezentare in acest demers, ne puteti contacta la datele de mai jos

Av Consuela Scarlat
tel 0724.24.63.64
contact@avocatscarlat.ro
http://avocatscarlat.ro/
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-02-2017
bucuresti

iuret.marcel@yahoo.com
Facebook
Mulțumesc frumos îmi cunosc toate drepturile și știu ce am de făcut numai că mama fetei nu prea le înțelege sau nu vrea. Zice că am prea multe drepturi. În fine . Și dacă o vizitez și eu pe fata la domiciliu fetei unde sa stabilit prin mediere și îmi va interzice să o vad sau voi fi amenințat.? am uitat ceva . Am vb cu fosta că îmi doresc să vorbesc cu fata cat sunt plecat în fiecare duminica și ea mi-a zis că nu se poate. Eu îmi doresc tot binele și nu vreau să mă îndepărteze de fată sau să creadă că am abadonat o .Nu doresc să o ieau de lângă mama

Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.