Forum avocaţi > Divort

Divort cu copil minor, sot infidel

27-02-2017
Vizitator
Buna ziua. Am o problema. In septembrie anul trecut am gasit un mesaj compromitator in telefonul sotului, era clar ca imi este infidel. Pe vremea aceea eram insarcinata in 5 luni. Am vorbit despre asta, cazand de acord ca uitam si o luam de la capat. In decembrie am aflat din nou acelasi lucru, cu aceiasi persoana. Am asteptat nasterea baietelului nostru crezand ca se va schimba, insa in februarie la o luna dupa ce am nascut, l-am prins iar cu minciuna. Nu am dovezi decat marturia unei prietene la care i-am povestit tot. Acum 2 zile mi-a zis ca il atrage femeia respectiva si ca pentru mine nu stie ce simte, am luat copilul si am plecat la prietena mea cu gandul sa dorm o noapte la ea, sa il sperii ca ne poate pierde, el fiind plecat pentru cateva ore. Am venit acasa dupa doar 2 ore si mi-a spus ca daca ajungem in instanta sa divortam imi ia copilul pentru ca am fugit cu el de acasa fara sa ii spun. Este posibil asa ceva? Il poate lua doar pentru ca am plecat 2 ore de acasa cu baietelul fara sa ii spun?
Răspunde
 27-02-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Nu va poate lua copilul daca va mutati din domiciul conjugal cu minorul. Va trebui sa formulati actiunea de divort din culpa exclusiva a sotului, cu exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Sfatul meu este sa va gasiti o locuinta decenta pentru cresterea minorului, sa faceti dovada ca realizati venituri, iar in momentul in care va hotarati sa va mutati sa luati minorul cu dvs.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Încercați sa epuizare toate resursele si căile pt a salva relația. Daca nu se poate veti cere divorțul in instanta sau la note daca va înțelegeți de comun acord.

Cert este ca e bine sa va informați asa cum ati facut si acum, sa nu va lăsați amenințată /intimidata. Părăsirea domiciliului conjugal nu va putea constitui motiv de custodie exclusivă. In plus un copil atât de mic nu va putea fi despartit de mama lui aproape in nicio situație.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2017

BRASOV
0754861299
georgiana.urian@yahoo.com
Ana a scris pe 27-02-2017:
Buna ziua. Am o problema. In septembrie anul trecut am gasit un mesaj compromitator in telefonul sotului, era clar ca imi este infidel. Pe vremea aceea eram insarcinata in 5 luni. Am vorbit despre asta, cazand de acord ca uitam si o luam de la capat. In decembrie am aflat din nou acelasi lucru, cu aceiasi persoana. Am asteptat nasterea baietelului nostru crezand ca se va schimba, insa in februarie la o luna dupa ce am nascut, l-am prins iar cu minciuna. Nu am dovezi decat marturia unei prietene la care i-am povestit tot. Acum 2 zile mi-a zis ca il atrage femeia respectiva si ca pentru mine nu stie ce simte, am luat copilul si am plecat la prietena mea cu gandul sa dorm o noapte la ea, sa il sperii ca ne poate pierde, el fiind plecat pentru cateva ore. Am venit acasa dupa doar 2 ore si mi-a spus ca daca ajungem in instanta sa divortam imi ia copilul pentru ca am fugit cu el de acasa fara sa ii spun. Este posibil asa ceva? Il poate lua doar pentru ca am plecat 2 ore de acasa cu baietelul fara sa ii spun?

Apreciez ca in cazul unui eventual divorț, data fiind varsta frageda a minorului, instanța va dispune ca acesta sa ramana cu dvs si va stabili in sarcina tatălui obligația de achita o pensie de întreținere in favoarea minorului.

"Părăsirea domiciliului" invocată de sotul dvs nu constituie un motiv suficient pentru ca minorul sa fie încredințat tatălui, mai ales ca ati plecat doar pentru 2 ore si ati plecat impreuna cu copilul.

Analizați situatia si in cazul in care apreciat că desfacerea căsătoriei este cea mai alternativa, procedat in acest sens fara vreo teamă in ceea ce priveste minorul.
Consider că este în interesul superior al copilului sa ramana lângă mama sa, data fiind varsta frageda.

Avocat Urian Georgiana - BRASOV
tel: 0754 861 299
e-mail: georgiana.urian@yahoo.com

Asistenta juridica si reprezentare in domeniul dreptului penal, familiei, civil, comercial, muncii s.a.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 28-02-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Stați liniștită, deoarece instanța de judecată are în vedere alte aspecte pentru soluționarea divorțului și a măsurilor asupra minorului.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 01-09-2017
Vizitator
Buna ziua.Am cumparat prin prima casa un apartament, actele facute cu venitul meu din italia sotul ne avand atunci nici un venit.Coplatitor este sora mea.Eu acum nu am decat venitul de crestere copil din italia.Sotul lucreaza si vrea sa divortam.Ma si ameninta ca imi da foc si ca imi ia copilul.Este posibil sa-mi ia copilul.ce as putea sa fac. Multumesc.
Răspunde
 02-09-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ionela a scris pe 01-09-2017:
Buna ziua.Am cumparat prin prima casa un apartament, actele facute cu venitul meu din italia sotul ne avand atunci nici un venit.Coplatitor este sora mea.Eu acum nu am decat venitul de crestere copil din italia.Sotul lucreaza si vrea sa divortam.Ma si ameninta ca imi da foc si ca imi ia copilul.Este posibil sa-mi ia copilul.ce as putea sa fac. Multumesc.

Unde locuiți acum dvs și copilul, dar soțul?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2017
Vizitator
Locuim in apartamentul cumparat prin prima casa in brasov.el acum vrea sa se mute. Si ma ameninta k imi ia copilul k el are venit si eu nu
Ce pot sa fac
Răspunde
 02-09-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Pentru a obtine stabilirea domiciliului minorului la dvs. nu este obligatoriu sa fiti proprietara imobilului in care locuiti, ci doar sa faceti dovada ca puteti asigura conditii decente pentru buna crestere si dezvoltare a minorului, astfel ca puteti locui cu chirie sau la rude.
Formulati actiunea de divort si solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Sfatul meu este sa va cautati si un loc de munca, macar part-time.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 02-09-2017
Vizitator
Dar cu locuinta care am cumparato cu programul prin prima casa cu actele mele cu venitul din italia el ne avand atunci venit. si cu coplatitor fiind sora mea ce pot face. Eu am acum un venit de 160 € din italia crestere copil pana face copilul 3 ani.
Răspunde
 02-09-2017
Vizitator
Ionela a scris pe 02-09-2017:
Dar cu locuinta care am cumparato cu programul prin prima casa cu actele mele cu venitul din italia el ne avand atunci venit. si cu coplatitor fiind sora mea ce pot face.
Răspunde
 05-01-2019
Vizitator
Bună ziua mă numesc alexandra sant din timisoara soțul meu a plecat și mă amenința că îmi ia copiii eu acum nu am bani să intentez divorț pt că nu am un loc de muncă ce pot face
Răspunde
 05-01-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Ce vârste au copii ? Unde locuiti? Are cine să vă ajute cu minorii cat timp ati fi la munca ?

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Szekely Alexandra a scris pe 05-01-2019:
Bună ziua mă numesc alexandra sant din timisoara soțul meu a plecat și mă amenința că îmi ia copiii eu acum nu am bani să intentez divorț pt că nu am un loc de muncă ce pot face

Mergeti la Serviciul de asistenta juridica al Baroului pe a carui raza teritoriala se afla ultimul domiciliu comun al sotilor si solicitati sa vi se desemneze un avocat din oficiu, pentru a putea promova in instanta actiunea de divort.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.