|
21-03-2017 |
 | Constantin Vizitator |
| Am un copil de un an, rezultat in afara casatoriei! Inainte de a se naste copilul noi doi ne-am despartit! Tot Inainte de a naste am mers impreuna la notar si am legalizat un act prin care am recunoscut copilul si am consemnat ca il recunosc si ea a fost si de acord sa imi poarte numele de familie. Dupa nastere ea nu a folosit acel act pt a se razbuna ca ne-am despartit si deci nu figurez ca tata in certif nas! Acum dupa un un doreste sa ma dea in judecata cica pt abandon fam, pensie alim inclusiv din urma! La ce sa ma astept? Tinand cont ca am recunoscut legal copilul si nu am primit nici o cerere din partea ei pt a plati pensia/pot plati din urma daca eu nu figuram ca trecut in certif nastere? Sau doar de acum de cand va stabili instanta? Ma poate incadra la abandon din moment ce ea nu m a trecut ca tata in certif nastere? Precizez ca sunt dispus sa platesc pensie alimentara. La ce ma pot astepta? | |
|
|
|
21-03-2017 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Constantin a scris pe 21-03-2017: Am un copil de un an, rezultat in afara casatoriei! Inainte de a se naste copilul noi doi ne-am despartit! Tot Inainte de a naste am mers impreuna la notar si am legalizat un act prin care am recunoscut copilul si am consemnat ca il recunosc si ea a fost si de acord sa imi poarte numele de familie. Dupa nastere ea nu a folosit acel act pt a se razbuna ca ne-am despartit si deci nu figurez ca tata in certif nas! Acum dupa un un doreste sa ma dea in judecata cica pt abandon fam, pensie alim inclusiv din urma! La ce sa ma astept? Tinand cont ca am recunoscut legal copilul si nu am primit nici o cerere din partea ei pt a plati pensia/pot plati din urma daca eu nu figuram ca trecut in certif nastere? Sau doar de acum de cand va stabili instanta? Ma poate incadra la abandon din moment ce ea nu m a trecut ca tata in certif nastere? Precizez ca sunt dispus sa platesc pensie alimentara. La ce ma pot astepta? In situatia expusa nu poate fi vorba despre abandon de familie, in schimb puteti fi actionat in judecata pentru stabilirea paternitatii minorului, exercitarea autotoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti si obligarea celuilalt la plata pensiei de intretinere, de la momentul sesizarii instantei. In cazul in care doriti ca minorul sa ramana in grija mamei, puteti solicita un program de vizita. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-03-2017 |
| Nu are cum sa fie abandon dc nu este recunoscut. Mergeți si recunoasteti copilul prin declaratie la starea civila. E mai ieftin decat prin proces unde expertiza adn e 2.700 lei. De la momentul recunoasterii ii trimiteți si pensie. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
06-02-2018 |
 | Ionela Vizitator |
| Am 35 ani,sunt copil născut dintr-o relație extraconjugala. Tatăl meu era căsătorit. El a murit în urma cu mai multi ani,iar acum soția lui a venit la mine ptr dezbatere moștenire. Eu nu am primit niciodată pensie alimentara și aș dori să știu ce drepturi am după moartea tatălui? Va mulțumesc! | |
|
|
|
06-02-2018 |
| Inteleg ca sunteti recunoscut de catre tata, in sensul ca acesta figurează in certificatul dvs de nastere. In acest caz sunteti mostenitor legal al tatălui alaturi de soția supraviețuitoare a acestuia, daca nu mai exista alți copii. Mergeți si acceptati succesiunea si vedeți ce bunuri exista si cum le puteti împărți. Pensie nu mai puteti obtine acum. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
06-02-2018 |
 | Ionela Vizitator |
| |
|
|
07-02-2018 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Daca sunteti unica descendenta, aveti 3/4 din masa succesorala, iar sotia supravietuitoare doar 1/4. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
08-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ionela a scris pe 06-02-2018: Am 35 ani,sunt copil născut dintr-o relație extraconjugala. Tatăl meu era căsătorit. El a murit în urma cu mai multi ani,iar acum soția lui a venit la mine ptr dezbatere moștenire. Eu nu am primit niciodată pensie alimentara și aș dori să știu ce drepturi am după moartea tatălui? Va mulțumesc! In calitate de fiica, dvs. va revine o cota de 3/4 din masa succesorala, iar sotiei supravietuitoare o cota de 1/4. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
28-09-2018 |
 | Roxana Vizitator |
| Buna seara, am un băiat in varsta de 15 ani conceput in afara căsătoriei, tatăl nu l.a recunoscut niciodata si nu a avut nici un fel de relatie cu copilul ( am considerat ca daca nu l.a vrut nu il merita, insa copilul doreste sa il cunoasca si isi cere drepturile ca sa zic asa...) si acum vreau sa deschid proces pt paternitate si respectiv pensie alimentara. Imi puteti spune va rog care sunt drepturile care i se cuvin copilului? Pensia alimentara se plătește retroactiv sau doar de la momentul începerii procedurii ? | |
|
|
|
30-09-2018 |
| Roxana a scris pe 28-09-2018: Buna seara, am un băiat in varsta de 15 ani conceput in afara căsătoriei, tatăl nu l.a recunoscut niciodata si nu a avut nici un fel de relatie cu copilul ( am considerat ca daca nu l.a vrut nu il merita, insa copilul doreste sa il cunoasca si isi cere drepturile ca sa zic asa...) si acum vreau sa deschid proces pt paternitate si respectiv pensie alimentara. Imi puteti spune va rog care sunt drepturile care i se cuvin copilului? Pensia alimentara se plătește retroactiv sau doar de la momentul începerii procedurii ? Va trebui introdusa in instanta o actiune pentru stabilirea paternitatii, exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. Pensia se solicita de la data introducerii actiunii in instanta. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
 | Teodora Vizitator |
| Bună ziua , sunt despărţită( nu divorţată) de soţul meu de 5 ani , locuiesc in Italia şi am 2 copii cu un alt bărtat , vreau să le fac acte româneşti la copii am vreo şansă să ii pot trece pe numele tatălui şi nu a soţului ,? Am analiza care atestă că soţul e steril | |
|
|
|
14-01-2019 |
| Din pacate nu se poate. La momentul cand veti dori certificate de naștere romanesti si pasapoarte, la rubrica tata va figura soțul dvs. Solutia este in instanta si apoi copii vor fi recunoscuți de tatăl natural. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-01-2019 |
| Teodora a scris pe 14-01-2019: Bună ziua , sunt despărţită( nu divorţată) de soţul meu de 5 ani , locuiesc in Italia şi am 2 copii cu un alt bărtat , vreau să le fac acte româneşti la copii am vreo şansă să ii pot trece pe numele tatălui şi nu a soţului ,? Am analiza care atestă că soţul e steril Conform legii, copiii nascuti in timpul casatoriei vor fi trecuti pe numele sotului. Va trebui sa divortati si ulterior sa formulati o actiune in tagada paternitatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
15-01-2019 |
 | Raducanu Cristian Andrei Vizitator |
| Buna ziua,scriu in numele unui nepot de 14 ani ,anul trecut 2018 parintii lui au divortat copilul a ales custodia ambilor parinti ,dar a stat la domiciliul tatalui ,avea si mama domiciliu ,dar a plecat in Spania sa lucreze ,acum copilul vrea sa mearga in Spania la mama si sa stea la ea ,insa tatal nu vrea decat pe perioada vacantei ,ce trebuie facut. Multumesc,astept un raspuns. | |
|
|
|
15-01-2019 |
| Raducanu Cristian Andrei a scris pe 15-01-2019: Buna ziua,scriu in numele unui nepot de 14 ani ,anul trecut 2018 parintii lui au divortat copilul a ales custodia ambilor parinti ,dar a stat la domiciliul tatalui ,avea si mama domiciliu ,dar a plecat in Spania sa lucreze ,acum copilul vrea sa mearga in Spania la mama si sa stea la ea ,insa tatal nu vrea decat pe perioada vacantei ,ce trebuie facut. Multumesc,astept un raspuns. Copilul nu are calitate procesuală activă în cauză, deci nu poate să formuleze cererea de chemare în judecată având ca obiect stabilirea locuinței la mamă în Spania. Mama trebuie să formuleze o acțiune în instanță prin care să ceară instanței ca domiciliul copilului să fie stabilit în Spania. mama trebuie să dovedească că la locuința din Spania copilului îi sunt asigurate toate condițiile necesare creșterii și educării. Instanța va decide doar în interesul superior al copilului. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-01-2019 |
| Raducanu Cristian Andrei a scris pe 15-01-2019: Buna ziua,scriu in numele unui nepot de 14 ani ,anul trecut 2018 parintii lui au divortat copilul a ales custodia ambilor parinti ,dar a stat la domiciliul tatalui ,avea si mama domiciliu ,dar a plecat in Spania sa lucreze ,acum copilul vrea sa mearga in Spania la mama si sa stea la ea ,insa tatal nu vrea decat pe perioada vacantei ,ce trebuie facut. Multumesc,astept un raspuns. Minorul nu poate alege modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, insa va fi audiat de instanta pentru a-si exprima parerea cu privire la stabilirea domiciliului. Mama minorului va trebui sa formuleze o actiune in instanta, prin care sa solicite stabilirea domiciliului minorului la dansa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
16-01-2019 |
| Bună seara, am ințeles nu copilul dă in judecata ci mama .Mai vreau să vă intreb dacă tatăl ii face procură pe 6luni 1an sau cum se face si copilul nu mai vrea să vina in România căt este valabilă procura deoarece doreste sa ramana la mama in Spania ,tatal o poate da in judecata pe mama? Multumesc din suflet ,astept răspuns. | |
|
|
|
17-01-2019 |
| Mai vreau să vă intreb dacă tatăl ii face procură pe 6luni 1an sau cum se face si copilul nu mai vrea să vina in România căt este valabilă procura deoarece doreste sa ramana la mama in Spania ,tatal o poate da in judecata pe mama si o poate baga la inchisoare? Multumesc din suflet ,astept răspuns.Menționez custodia fiind comuna. | |
|
|
|
04-02-2019 |
 | Oana Matei Vizitator |
| Buna ziua. Am un fiu de 9 ani pe care îl cresc singura, tatăl nu e trecut pe certificatul de nastere. Fiul vrea sa-l cunoasca, i-am comunicat tatălui, dar de mai bine de un an asteptam si nimic. E dureros pt.cel mic. Vreau sa solicit pensie alimentară. Se poate? In ce conditii? Multumesc. | |
|
|
|
05-02-2019 |
| Oana Matei a scris pe 04-02-2019: Buna ziua. Am un fiu de 9 ani pe care îl cresc singura, tatăl nu e trecut pe certificatul de nastere. Fiul vrea sa-l cunoasca, i-am comunicat tatălui, dar de mai bine de un an asteptam si nimic. E dureros pt.cel mic. Vreau sa solicit pensie alimentară. Se poate? In ce conditii? Multumesc. Va trebui promovata in instanta o actiune pentru stabilirea paternitatii. Actiunea se formuleaza in numele copilului, de catre mama. Ulterior stabilirii paternitatii, va trebui formulata o actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |