Forum avocaţi > Divort

Recunoastere copil/pensie alimentara/abandon - Pagina 2

Start  1  2  3  Final
 08-02-2019

Buna seara !
Am primit hotărârea judecătorească acum 2 săptămâni unde este menționata pensia alimentara ca fiind 1/4 din venitul net lunar. Întrebarea mea este , dacă el nu a prezentat adeverința de venit , de unde știu eu la ce suma trebuie sa se raporteze pentru plata pensiei alimentare și dacă nu ar fi trebuit ca judecătorul sa stabilească o suma fixa, cat și o data fixa din luna când acești bani sa fie depuși.
Este specificat in hotărâre ca trebuie sa plătească din urma,de la data introducerii acțiunii. Aceasta suma trebuie depusă integral? Dacă nu, care este procedura? In cat timp trebuie achitat din urma pentru a ajunge la zi cu plata pensiei alimentare .
Va mulțumesc !
Răspunde
 09-02-2019

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Anonim6789123 a scris pe 08-02-2019:
Buna seara !
Am primit hotărârea judecătorească acum 2 săptămâni unde este menționata pensia alimentara ca fiind 1/4 din venitul net lunar. Întrebarea mea este , dacă el nu a prezentat adeverința de venit , de unde știu eu la ce suma trebuie sa se raporteze pentru plata pensiei alimentare și dacă nu ar fi trebuit ca judecătorul sa stabilească o suma fixa, cat și o data fixa din luna când acești bani sa fie depuși.
Este specificat in hotărâre ca trebuie sa plătească din urma,de la data introducerii acțiunii. Aceasta suma trebuie depusă integral? Dacă nu, care este procedura? In cat timp trebuie achitat din urma pentru a ajunge la zi cu plata pensiei alimentare .
Va mulțumesc !

Cu hotararea primita, dupa ce o legalizati, mergeti cu ea la un executor judecatoresc pentru a i se pune poprire pe venituri, in vederea recuperarii sumei datorate.
A procedat bine judecatorul stabilind cota procentuala 25% din venituri (adica 1/4 din venit), Astfel nu mai trebuie sa urmariti mereu, la fiecare modificare a venitului acestuia, sa deschideti o noua actiune pentru stabilirea unei alte sume fixe.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2019

Mulțumesc frumos pentru răspuns !
Care este perioada de recuperare a sumei datorate din momentul introducerii acțiunii pana la primirea hotărârii? Aveți idee care ar fi procentul pentru achitarea acelei datorii ?
Răspunde
 09-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anonim6789123 a scris pe 09-02-2019:
Mulțumesc frumos pentru răspuns !
Care este perioada de recuperare a sumei datorate din momentul introducerii acțiunii pana la primirea hotărârii? Aveți idee care ar fi procentul pentru achitarea acelei datorii ?

În funcție de durata procedurii de executare silită veți recupera pensia de întreținere. Pe lângă pensie se va fi obligat să achite și cheltuielile de executare silită.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-02-2019

Pensia de întreținere din urma , executorul îl obliga sa o plătească integral sau in transe ?
Va mulțumesc !
Răspunde
 09-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Anonim6789123 a scris pe 09-02-2019:
Pensia de întreținere din urma , executorul îl obliga sa o plătească integral sau in transe ?
Va mulțumesc !

Executarea silită se face pe întreaga sumă și prin executare se tinde la indisponibilizarea întregii sume (de ex: poprire cont sau salariu).

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2019

Buna ziua !
Dacă in decizie este menționat ca minorul sa fie însoțit de orice persoana din familia mea cu care are o legătura strânsă , iar întâlnire sa aibă loc numai in spații publice... el are dreptul sa vina însoțit de membrii ai familiei, deși copilul nu îl cunoaște nici măcar pe el?
Cum as putea proceda pentru ca mie nu mi se pare normal și nici bine pentru copil ca el sa apara cu câte un membru nou in fata copilului ?!
Mulțumesc frumos !
Răspunde
 17-02-2019

Mentionez ca în hotărâre se specifica ca reclamantul- tatăl are dreptate sa interacționeze cu minora în locuri publice însoțită de mama sau unul dintre bunicii materni cu care a crescut și apoi dacă el are voie sa vina cu toată familia de toate gradele
Răspunde
 17-02-2019

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Daca nu i se interzice si daca este membru al familiei nu ar trebui sa fie o problema. La fel daca minorul nu reactioneaza la aceasta situatie. Ar fi fost indicat ca tatal sa petreaca timp cu copilul, dar de vreme ce oricum mai sunt alte persoane prezente probabil ca acest timp - din punct de vedere al calitatii - oricum ar fi afectat.

Mai este si varianta ca persoana prezenta sa fie adusa pt a putea fi audiata pe viitor ca martor in dosar.

Necunoscand situatia exacta, nu prea putem da sfaturi ci mai mult face speculatii. Oricum cel deranjat tb sa fie copilul si interesul acestuia si mai putin adultii din preajma lui.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-12-2019
Vizitator
Buna ziua,sunt mama unui baietel de 5 ani nerecunoscut de tata.As dori sa stiu care sunt drepturile copilului meu si ce pasi trebuiesc urmati
Răspunde
 12-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Puteti promova o actiune in stabilirea paternitatii, iar ulterior, puteti solicita pensie de intretinere de la tata, pana la majoratul copilului, ori pana la 26 de ani daca isi continua studiile.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Deocamdată nu există nici un drept deoarece copilul nu a fost recunoscut de tată. Doar în momentul în care demersul juridic pe care trebuie să-l inițiați va fi finalizat, adică atunci când se va stabili paternitatea, copilul va avea dreptul la pensie de întreținere de la tatăl său.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ramona a scris pe 12-12-2019:
Buna ziua,sunt mama unui baietel de 5 ani nerecunoscut de tata.As dori sa stiu care sunt drepturile copilului meu si ce pasi trebuiesc urmati
Va trebui promovata in instanta o actiune pentru stabilirea paternitatii, solicitand si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului si pensia de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2022
Vizitator
Bună ziua.
Am doi copii minori cu acelaş bărbat,pe primul copil a vrut să îl recunoască dar pe cel mic nu a vrut să îl recunoască şi în certificat deşi prin mesaje spune că este al lui ,în urmă cu un an am plecat de la el cu băiatul cel mare şi însarcinată cu cel mic după mai multe abuzuri fizice şi verbale şi amenințări cu oprirea băiatului cel mare ,acum de o jumătate de an l-am dat în judecată am avut 3 înfățișări dar la niciuna nu s-a prezentat, şi nici nu a venit să îşi caute copii iar acum în Februarie iar am proces cu el,am şanse să îl fac să plătească pensie alimentară?
Răspunde
 12-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
In mod cert, pentru primul copil - care a fost recunoscut - veti obtine pensie de intretinere.
Pentru cel de-al doilea insa, care nu a fost recunoscut de tata, pentru a face dovada paternitatii nu sunt suficiente niste mesaje primite pe telefon.
Doar dupa ce instanta se va pronunta pe o cerere de stabilire a paternitatii veti obtine plata si pentru al doilea minor.
Daca nu ati formulat inca o astfel de actiune, trebuie sa o faceti.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-01-2022
Vizitator
Da ,l-am dat în judecată anu trecut prin Martie şi până acum am avut 3 înfățișări dar la niciuna nu s-a prezentat ,am hotarat împreună cu avocata mea să îl punem să facă testul de paternitate dacă rezultă că este copilul său pot să îl fac să îmi plătească el şi cheltuielile de judecată ?
Răspunde
 12-01-2022

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Da.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-01-2022

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Iuliana a scris pe 12-01-2022:
Da ,l-am dat în judecată anu trecut prin Martie şi până acum am avut 3 înfățișări dar la niciuna nu s-a prezentat ,am hotarat împreună cu avocata mea să îl punem să facă testul de paternitate dacă rezultă că este copilul său pot să îl fac să îmi plătească el şi cheltuielile de judecată ?

Puteti solicita obligarea paratului la plata cheltuielilor de judecata, depunand la dosar toate dovezile de plata.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-04-2022
Vizitator
Buna seara! Am un baiat de 11 ani, sunt casatorit cu un barbat care mia trecut baiatu pe numele lui de la 8 luni. Acum suntem in divort. As dori sa stiu daca pot cere pensia alimentara nefiint tata biologic ci recunoscut de el. Mentionez ca ma amenintat ca cere testul ADN si demonstreaza ca nu e al lui. Are vre.o seansa?
Răspunde
 18-04-2022
Vizitator
Buna seara! Am un baiat de 11 ani, sunt casatorit cu un barbat care mia trecut baiatu pe numele lui de la 8 luni. Acum suntem in divort. As dori sa stiu daca pot cere pensia alimentara nefiint tata biologic ci recunoscut de el. Mentionez ca ma amenintat ca cere testul ADN si demonstreaza ca nu e al lui. Are vre.o seansa?
Răspunde
RăspundeStart  1  2  3  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.