Forum avocaţi > Divort

Certificat de nastere copil dupa divort

1  2  Final
 11-07-2017
Vizitator
Buna ziua , a si eu o problema si as dori un raspuns daca se poate..eu sunt despartita in fapt de fostul sot de 4 ani..de 3 ani am o alta relatie si sunt insarcinata...pana acum nu am divortat pt ca sotul meu sta in alta tara...de cand am aflat de sarcina am bagat divortul..a fost pronuntat!intrebarea mea este poate viitorul tata sa treaca copilul pe numele lui fara sa ne cununam chiar daca nu eram inca divortata la momentul conceperii? ?pe hotararea de divort scrie clar ca suntem despartiti in fapt de 4 ani ...ma ajuta asta cu ceva?sau pot macar sa ii fac certificat de nastere cu linie la tata...momentan...si ulterior sa il recunoasca?va multumesc
Răspunde
 11-07-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Daca copilul este conceput in timpul casatoriei, se prezuma ca acel copil apartine tatalui. Aceasta prezumtie poate fi rasturnata doar in cadrul unui proces de tagada de paternitate (contestarea tatalui din certificatul de nastere si recunoasterea de catre tatal biologic).
Totusi, poate veti avea parte de intelegere din partea celor de la starea civila si vor tine cont de mentiunile din sentinta de divort pentru ca sa nu-l treaca pe fostul sot in certificatul de casatorie.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2017
Vizitator
Va multumesc frumos !
Răspunde
 11-07-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Tatal biologic isi poate recunoaste copilul, chiar daca dvs. si dansul veti trai in concubinaj.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 11-07-2017
Vizitator
Multumesc... Il poate recunoaste chiar daca e conceput in timpul fostei casatorii..? De cununat ne cununam la botez...dar as vrea cand nasc sa ii pot scoate certificat copilului c u numele tatalui real...nu al fostului.
Răspunde
 12-07-2017

Bucuresti
0746938774
Facebook
Poate merge sa declare ca este tatal copilului, dovedind cu hotararea dvs. de divort situatia de fapt, daca este cazul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-07-2017
Vizitator
Va multumesc mult !
Răspunde
 11-03-2018
Vizitator
Am nascut dupa divort in timpul divortului eram insarcinata cu bebele concubinului dar nu imi da voie de la stare civila sa fac certificatu decat dupa 9luni .hotararea e definitivadi data de 24mai .cand pot trece copilul pe numele tatalui adevarat
Răspunde
 12-03-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Ama Amaria a scris pe 11-03-2018:
Am nascut dupa divort in timpul divortului eram insarcinata cu bebele concubinului dar nu imi da voie de la stare civila sa fac certificatu decat dupa 9luni .hotararea e definitivadi data de 24mai .cand pot trece copilul pe numele tatalui adevarat

Buna ziua,
Conform legii, copilul conceput in timpul casatoriei, are ca tata prezumat pe sotul mamei.
Deci, se prezuma, chiar daca ati nascut imediat dupa divort, atat timp cat copilul a fost conceput in timpul casatoriei, sotul (de care ati divortat) este tatal copilului.
Va trebui sa deschideti o actiune in tagada paternitatii si recunoasterea paternitatii, pentru a putea trece in certificatul de casatorie pe tatal biologic al copilului.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 12-03-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ama Amaria a scris pe 11-03-2018:

Din punct de vedere legal, fostul sot se prezuma a fi tatal biologic al copilului, astfel ca va trebui sa formulati in instanta o actiune in tagada paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 21-06-2018
Vizitator
buna am conceput si am nascut copilul in timpul divortului,divortul a fost pronuntat la 2 luni dupa nasterea copilului in certificatul de nastere a copilului este indicat ca tata fostul sot.Cum trebue sa procedeze tata biologic a copilului.?
Răspunde
 21-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Negruta Felicia a scris pe 21-06-2018:
buna am conceput si am nascut copilul in timpul divortului,divortul a fost pronuntat la 2 luni dupa nasterea copilului in certificatul de nastere a copilului este indicat ca tata fostul sot.Cum trebue sa procedeze tata biologic a copilului.?

In situatia expusa, va trebui formulata in instanta o actiune avand ca obiect tagada paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-06-2018
Vizitator
multumesc!dar ar putea tatal biologic sa obtina paternitatea cu o procura de la tatal scris(precum ar refuza paternitatea recunoscand ca nu el este tatal copilului),sau este neaparat nevoe de un proces?
Răspunde
 23-06-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Negruta Felicia a scris pe 22-06-2018:
multumesc!dar ar putea tatal biologic sa obtina paternitatea cu o procura de la tatal scris(precum ar refuza paternitatea recunoscand ca nu el este tatal copilului),sau este neaparat nevoe de un proces?

Trebuie formulata actiune in instanta.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-07-2018
Vizitator
Aceași problema o am și eu nu pot sa fac certificatul pe numele concubinului și mi sa spus că fostul soț are la dispoziție 30 de zile sa declari sau sa refuze declararea copilului.daca fostul soț nu se prezinta sau refuza cum fac certificatul de naștere al copilului????
Răspunde
 19-07-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Claudia a scris pe 18-07-2018:
Aceași problema o am și eu nu pot sa fac certificatul pe numele concubinului și mi sa spus că fostul soț are la dispoziție 30 de zile sa declari sau sa refuze declararea copilului.daca fostul soț nu se prezinta sau refuza cum fac certificatul de naștere al copilului????

In situatia in care minorul a fost conceput in timpul casatoriei, atunci va trebui sa va adresati instantei cu o actiune in tagada paternitatii.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-10-2018
Vizitator
Bună ziua , m am despărțit în fapt de sotu de 4 ani , între timp am nascut un băiețel cu actualul iubit de un an jumate astept sa termin procesul cu tăgadă paternitatii. Întrebarea mea este dacă pot trece copilul pe soțul din acte apoi sa cer preschimbare certificat naștere.imi este urgent sa il scot din tara ca nu mai rezistăm sa stam fara el.Sotul legitim este de acord să mă ajute cu tot ce am nevoie. Multumesc anticipat.
Răspunde
 24-10-2018
Vizitator
Procesul pt tagada paternitati se poate deschide si inainte sau doar dupa nasterea bebelusului???
Răspunde
 26-10-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Alexandra a scris pe 24-10-2018:
Bună ziua , m am despărțit în fapt de sotu de 4 ani , între timp am nascut un băiețel cu actualul iubit de un an jumate astept sa termin procesul cu tăgadă paternitatii. Întrebarea mea este dacă pot trece copilul pe soțul din acte apoi sa cer preschimbare certificat naștere.imi este urgent sa il scot din tara ca nu mai rezistăm sa stam fara el.Sotul legitim este de acord să mă ajute cu tot ce am nevoie. Multumesc anticipat.

Ar fi trebuit ca minorul sa aiba in certificat numele sotului din acte ? Sau copilul nu are nici certificat ?

Daca doreste sa va ajute, sotul o poate face recunoascand copilul si in acelasi timp sa va dea acordul pt pasaport si iesirea din tara. Ulterior schimbati certificatul de nastere conform realitatii stabilita in urma hotararii definitive de paternitate.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Lily a scris pe 24-10-2018:
Procesul pt tagada paternitati se poate deschide si inainte sau doar dupa nasterea bebelusului???

Doar dupa nasterea copilului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.