Forum avocaţi > Divort

Certificat de nastere copil dupa divort - Pagina 2

Start  1  2
 05-12-2018
Vizitator
Buna ziua va rog datimi un sfat am un îngeraș e conceput in timpul căsătoriei acum sunt divorțată copilul este pe numele fostului soț incerc de câteva luni sa îi bag dosarul pentru indemnizație nu pot pentru că nu am încredințarea copilului ce pot face să îmi bag dosarul pe fostul soț nul interesează nimic și tatăl biologic al copilului nu și la dorit de la început ce pot face eu acum va mulțumesc pentru răspunsuri
Răspunde
 13-12-2019
Vizitator
Eu sunt divortata de 3ani iar actualul barbat cu ,care sunt insarcinata nu este divortat.Isi poate recunoaste copilul ? Exista probleme in ai purta bebele numele ?
Răspunde
 13-12-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Barbatul, chiar casatorit cu o alta femeie, poate face o recunoastere valabila a unui copil conceput cu alta femeie (necasatoriata)

Articolul 415 alin. (2) şi (3) Noul cod civil dispune: „Copilul conceput şi născut în afara căsătoriei poate fi recunoscut de către tatăl său. După moartea copilului, acesta poate fi recunoscut numai dacă a lăsat descendenţi fireşti”.

Recunoaşterea se face prin declaraţie la serviciul de stare civilă, fie odată cu înregistrarea naşterii, fie după această dată;

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-12-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Evasara a scris pe 13-12-2019:
Eu sunt divortata de 3ani iar actualul barbat cu ,care sunt insarcinata nu este divortat.Isi poate recunoaste copilul ? Exista probleme in ai purta bebele numele ?

Sigur că îl poate recunoaște.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Iulia a scris pe 05-12-2018:
Buna ziua va rog datimi un sfat am un îngeraș e conceput in timpul căsătoriei acum sunt divorțată copilul este pe numele fostului soț incerc de câteva luni sa îi bag dosarul pentru indemnizație nu pot pentru că nu am încredințarea copilului ce pot face să îmi bag dosarul pe fostul soț nul interesează nimic și tatăl biologic al copilului nu și la dorit de la început ce pot face eu acum va mulțumesc pentru răspunsuri
Daca doriti sa treceti copilul pe numele tatalui biologic, va trebui formulata o actiune in tagada paternitatii, in caz contrar va trebui formulata la instanta de tutela o actiune impotriva fostului sot, pentru stabilirea modalitatii de exercitare a autoritatii parintesti, a domiciliului minorului si a pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Evasara a scris pe 13-12-2019:
Tatal isi poate recunoaste copilul, iar in situatia in care nu doreste acest lucru, puteti formula in instanta o actiune in stabilirea paternitatii.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.