Forum avocaţi > Divort

Avocatul vinde informatii de la client

12-08-2017
Vizitator
in martie a.c. am fos la un avocat din iasi (momentan nu-i voi da numele) cu sediul in spate la Judecatoria Iasi (langa Centrul Regina Maria) si am cerut o consultatie. Bineanteles ca i-am dat avocatului multe detalii in speta respectiva, tocmai in ideea de a ma putea ajuta. Dupa ceva timp am constatat ca lucrurile au luat o intorsatura nefiresc de proasta pentru mine si nu intelegeam de ce. Ca sa aflu ulterior ca acel avocat tocmai a instiintat pe adversarii mei despre intentiile mele. Asa ca va avertizez pe toti , cel putin in Iasi, sa va alegeti cu maregrija cui va confesati si va spuneti pasul ,ca astia nu au nici mama nici tata, pt bani isi vand si sufletul... si nu conteaza nici cat le dai, daca pot sa te vanda pt alti bani o fac cu diabolica placere. In curand ii voi da si numele avocatului...
Răspunde
 13-08-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
In contractul de consultanta si in Statutul profesiei exista obligativitata pastrarii secretului profesional. Puteti face plangere la barou contra avocatului. In plus, exista obligativitatea incheierii unei asigurari de malpraxis.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 13-08-2017
Vizitator
Faceti plangere baroului sau chiar mai departe (parchet) daca aveti probe incontestabile ca avocatul a "vandut" informatii clientului. Sper ca, spre deosebire de alti oameni care acuza frecvent acest lucru (ca avocatul s-a vandut), va dati seama ca acuzatiile pe care le faceti sunt extrem de grave, vanzarea presupunand plata unui pret in schimbul informatiilor. Aveti grija ce acuzatii faceti si ca le puteti si proba, existand o linie foarte subtire intre persoana care face denunt calomnios si cea care foloseste cuvinte fara a realiza proprietatea termenilor / semnificatia lor juridica sau pur si simplu vrea sa impresioneze cat mai tare cu ele. In lumea juridica acest termeni pe care ii folositi dvs. au greutate deosebita si, daca ar fi adevarate afirmatiile, ar insemna inclusiv o posibila condamnare pentru persoana respectiva. Dar si un denunt calomnios poate avea acelasi rezultat! Deci atentie daca puteti sa si probati temeinic ce acuzati.
Răspunde
 13-08-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Și eu vă sfătuiesc să faceți o plângere la Baroul din care face parte avocatul și o plângere penală dacă aveți date că avocatul v-a prejudiciat interesele prin divulgarea unor informații de care a luat cunoștință în urma consultației pe care v-a acordat-o. Dacă aveți doar simple bănuieli, fără a exista indicii, este mai bine să vă abțineți și să verificați mai bine situația.
Părerea mea este că nu este deloc corect, ci total aberant, să generalizați în ce îi privește pe avocați. Majoritatea sunt corecți și muncesc foarte serios pentru a ajuta clientul. De foarte multe ori, avocatul este ultima speranță de rezolvare a unei situații pentru client.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2022
Vizitator
Avocat Ciorobea Aurora a scris pe 13-08-2017:
In contractul de consultanta si in Statutul profesiei exista obligativitata pastrarii secretului profesional. Puteti face plangere la barou contra avocatului. In plus, exista obligativitatea incheierii unei asigurari de malpraxis.

Prin tradarea clientului si pierderea procesului de catre acesta, poti cere despagubiri in valoarea despagubirii pe care clientul ar fi cerut-o de la intimat ? Singura problema este cum dovedeste clientul ca a fost tradat. Apoi, aceasta miscare pagubeste asiguratorul, care va afecta reputatia avocatului.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.