Forum avocaţi > Divort

Nerespectarea conventiei notariale dupa un divort cu un copil minor

06-10-2017
Vizitator
Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru situatia in care ma aflu.
In urma unui divort la notar (custodie comuna pentru minor, cu domiciliu la mine) s-a convenit si o anumita suma de bani (600 ron) pentru intretinerea si educatia copilului. Respectarea conventiei a durat doar doi ani; de un an si jumatate, suma s-a injumatatit dar nici aporturi materiale suplimentare (hainute, rechizite,lucruri necesare unui copil de 8 ani) nu am primit.
In aceasta ultima perioada copilul a primit doar refuzuri, drept pentru care este foarte dezamagit.
Avand in vedere ca merge la fiecare doua saptamani in zilele libere ( cu exceptia vacantei de vara) si se simte ca un musafir nepoftit la noua familie a tatalui,(tatal fiind mai mult ocupat cu serv.) am luat decizia impereuna cu copilul ca tatal sa vina intr-una din zilele ce i se cuvin; De dimineata, sa mearga si sa petreaca cat timp doreste DOAR CU COPILUL si sa il aduca seara acasa.
Aceasta decizie a starnit o interminabila discutie cu o multime de reprosuri si vorbe contradictorii.
Nu stiu cum sa procedez sa-mi apar interesele copilului.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,
Liliana M.
Răspunde
 06-10-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Ar trebui să cereți ca instanța să se pronunțe asupra unui nou program de vizitare.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-10-2017

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
In plus executati silit obligatiile restante la plata pensiei de întreținere.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Va trebui sa formulati la instanta de tutela o actiune pentru modificarea programului de vizita si majorarea pensiei de intretinere datorata minorului, daca veniturile tatalui au crescut.
Pentru recuperarea sumelor restante va trebui sa apelati la un executor judecatoresc.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 22-11-2017
Vizitator
Buna ziua,

In timpul casatoriei am achizitionat un apartament (progr.Prima Casa) si un autoturism.
Conform conventiei notariale, in urma divortului, sotul a renuntat la apartament + bunuri si a luat autoturismul. Mentionaz ca el a contrubuit la ratele apartamentului timp de 3 ani (restul pana la pensie le voi plati eu).
Ce drepturi are acum sau peste ceva timp?

Multumesc,
Răspunde
 22-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Liliana a scris pe 22-11-2017:
Buna ziua,

In timpul casatoriei am achizitionat un apartament (progr.Prima Casa) si un autoturism.
Conform conventiei notariale, in urma divortului, sotul a renuntat la apartament + bunuri si a luat autoturismul. Mentionaz ca el a contrubuit la ratele apartamentului timp de 3 ani (restul pana la pensie le voi plati eu).
Ce drepturi are acum sau peste ceva timp?

Multumesc,

Daca v-ați partajat bunurile comune nu mai are nici un drept. In convenția notarială ați menționat ceva despre ratele plătite la bancă?

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.