Forum avocaţi > Divort

Motivele prin care unei mame nu i se poate acorda copilul

17-11-2017
Vizitator
Buna ziua!Inca nu am inceput divortul dar sotul ma ameninta ca imi ia custodia copilului pe motiv de infidelitate.Relatia noastra era rece de mult el inselandu ma in mod repetat iar acum eu i-am zis ca am pe altcineva si ca vrem sa ne despartim.Nu este de acord ca celalalt este de etnie roma si zice ca-mi ia copilul.Vreau sa stiu daca poate asa ceva.
Răspunde
 17-11-2017

Campina

aurora.ciorobea@opticnet.ro
Infidelitatea, chiar daca ar exista, nu este motiv de suspendare a custodiei, sau de neincredintare a copilului ( nu ati precizat ce varsta are copilul). Domiciliul copilului se va stabili in functie de solicitare si conditiile concrete. Oricum, ambii parinti vor avea custodie supra copilului, indiferent unde va fi stabilit domiciliul lui.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2017
Vizitator
Copilul are 7 ani si nu se dezlipeste de mine.Este ingrijit are tot ce-i trebuie.Deocamdata eu nu am parasit domiciliul cu copilul sotul este plecat in strainatate.Daca ma mut cu celalalt ce trebuie sa fac?cum sa stabilesc domiciliul copilului?iar in locuinta noastra eu am 50%deci pot locui fara probleme cu cine vreau pana la partaj?
Răspunde
 17-11-2017
Vizitator
Mai am o fata majora la facultate.El zice ca ii trimite bani numai fetei ,mai are 2 ani de facultate.Mai pot sa solicit pensie alimentara si pentru minor?
Răspunde
 17-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Mihaela42 a scris pe 17-11-2017:
Mai am o fata majora la facultate.El zice ca ii trimite bani numai fetei ,mai are 2 ani de facultate.Mai pot sa solicit pensie alimentara si pentru minor?

Buna ziua,

Pensia de intretinere este datorata atat pentru minor, cat si pentru fata majora cat timp este la facultate.
Atata timp cat va ocupati de copii, infidelitatea nu este un motiv pentru a vi se lua copiii de catre celalalt sot.
Introduceti actiunea de divort si solicitati ca minorul sa aiba domiciliul la dvs. Puteti cere si partajarea casei (daca este bun comun din timpul casatoriei) fie prin atribuirea integral catre dvs., cu obligarea dvs. sa-i platiti sotului contravaloarea partii lui, fie prin atribuirea casei inregral sotului, iar el sa va plateasca valoarea partii dvs.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2017
Vizitator
Multumesc frumos pentru raspuns!Casa este luata cu contract de vanzare cumparare eu fiind trecuta pe act dar el acum ma ameninta ca isi pune fratii martori ca de fapt ei iau dat banii din partea lui de mostenire si zice ca ma poate da afara.Se mai poate strica acel act?
Răspunde
 17-11-2017

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Multumesc frumos pentru raspuns!Casa este luata cu contract de vanzare cumparare eu fiind trecuta pe act dar el acum ma ameninta ca isi pune fratii martori ca de fapt ei iau dat banii din partea lui de mostenire si zice ca ma poate da afara.Se mai poate strica acel act?
Contractul de vanzare cumparare nu poate fi "stricat", dar poate cere instantei sa se constate ca a avut o contributie mai mare la dobandirea imobilului prin faptul ca a primit bani imprumutati de la rude. Insa ar trebui sa dovedeasca acest lucru cu documente scrise, pentru ca marturiile pot fi subiective.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-11-2017
Vizitator
Au facut un act la mana cu martori cum ca banii sunt dati ca imprumut cu un termen de 5 luni pentru inapoiere asta ca sa aiba ceva la mana daca el nu le mai ceda partea la mostenire.Si-a cedat partea dupa ce am achizitionat noi casa.Chiar poate avea dreptul 100% asupra casei?
Răspunde
 17-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Au facut un act la mana cu martori cum ca banii sunt dati ca imprumut cu un termen de 5 luni pentru inapoiere asta ca sa aiba ceva la mana daca el nu le mai ceda partea la mostenire.Si-a cedat partea dupa ce am achizitionat noi casa.Chiar poate avea dreptul 100% asupra casei?

Daca va demonstra ca aportul dansului a fost majoritar la dobandirea bunului, atunci poate solicita atribuirea unei cote de peste 50%.
In situatia in care sotul va solicita o cota de 100%, instanta va aprecia asupra acestui aspect, in functie de probele ce se vor administra in cauza, insa sfatul meu este sa incercati si o rezolvare amiabila a acestui diferend.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 18-11-2017

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă vreți să vă mutați în altă parte o puteți face împreună cu copilul dar imediat ar trebui să formulați o acțiune de divorț și să solicitați ca autoritatea părintească să fie exercitată în comun, locuința copilului să fie la dvs și să se stabilească pensia de întreținere. Trebuie să aveți adresa corectă din străinătate a soțului în vederea citări.
Dvs ați mai întrebat dacă ar fi o problemă ca să locuiți cu cine doriți în casă având în vedere că dețineți 50% din casă. Fiecare dintre soţi poate face singur acte de administrare şi de folosinţă asupra bunurilor comune presupunându-se că are şi consimţământul celuilalt soţ. În cazul dvs este clar că nu aveți consimțământul soțului ca în domiciliul conjugal să se mute persoana cu care aveți o relație extraconjugală.
Proprietatea comună în devălmășie este o formă a dreptului de proprietate comună care se distinge prin aceea că aparţine nefracţionat tuturor titularilor codevălmaşi şi are ca obiect bunuri comune nefracţionate în materialitatea lor. Drept de proprietate comună în devălmăşie au soţii asupra bunurilor comune.
Având în vedere relația dvs cu copilul instanța va stabili locuința acestuia la dvs dar instanța are în vedere și alte criterii, respectiv posibilitatea dvs de a întreține copilul, posibilitățile locative, posibilitatea de a supraveghea copilul, precum și alte aspecte pe care instanța le consideră relevante în cazul dvs. Dacă instanța consideră necesar copilul poate fi ascultat.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-11-2017
Vizitator
Bună seara. Sotul meu plateste primului copil rezultat din afara casatoriei 25% din venitul net actuale el plateste 320 ron actual in urma casatoriei el avand alti 2 copii de 4 anii si respectiv 6 luni. Cun se imparte pensia alimentara la 3 copiii si cat îi mai revine primului copil. Vă mulțumesc anticipat
Răspunde
 20-11-2017

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alexandra a scris pe 19-11-2017:
Bună seara. Sotul meu plateste primului copil rezultat din afara casatoriei 25% din venitul net actuale el plateste 320 ron actual in urma casatoriei el avand alti 2 copii de 4 anii si respectiv 6 luni. Cun se imparte pensia alimentara la 3 copiii si cat îi mai revine primului copil. Vă mulțumesc anticipat

Pensia de intretinere datorata pentru 3 copii este de 1/2 din venitul net/lunar realizat de parintele nerezident, astfel ca minorului din afara casatoriei ii revine un procent de 1/3 din acea jumatate.
Tatal poate formula in instanta o actiune pentru diminuarea pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.