|
20-01-2018 |
 | Roxana Vizitator |
| Buna ziua am o intrebare: sunt intrmo situatie dificila. Sunt casatorita cu un baiat Ne.am casatorit in romania in pitesti insa de 2 ani nu mai suntem impreuna el are un copil cu alta femeie eu sunt cu alt barbat. Problema este ca eu sunt in spania el in romania si vreau sa divortez insa fostul ma santajeaza imi cere 2000 euro ca sa imi accepte divortul bani pe care eu nu ii am. As putea divorta fara ca eu sa vin in romania printr-un avocat sa ma reprezinte si fara ca el sa vina la divort? El nu vrea sub nicio forma sa semneze daca nu ai dau banii ceruti. Eu sunt pe cale de a avea un copil aici in spania cu actualul si trebuie sa divortez neaparat. Cum as putea proceda sunt disperata va rog sami dati un sfat. Mentionez ca nu avem bunuri nici copii in comun. Multumesc frumos! | |
|
|
|
20-01-2018 |
| Angajati avocat si vă va reprezenta la divort. Va fi f usor de pronunțat avand in vedere despărțirea in fapt îndelungată. Inconvenientul este acela ca bebe ce se va naste ca avea in certificat ca tata pe soțul dvs caci este conceput in timpul căsătoriei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
20-01-2018 |
 | Roxana Vizitator |
| Cand ar costa divortul in acest caz si cat timp ar dura? Eu vreau sa termin inainte de a naste cu divortul pentru nu a avea probleme cu certificatul copilului. Multumesc | |
|
|
|
21-01-2018 |
| Tocmai ce v am explicat ca veti avea probleme chiar si daca divortati maine. Atata timp cat copilul a fost conceput in timpul căsătoriei ek are ca tata prezumat pe soțul dvs . Onorariile diferă pt fiecare avocat in parte in functie si de vechi ea si experienta fiecaruia. Contactați dvs avocatul si discutati concret | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
21-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Va trebui sa formulati actiunea de divort la instanta ultimului domiciliu comun sau la cea de domiciliu a sotului si sa va angajati un avocat sau sa desemnati un mandatar care sa va reprezinte in fata instantei. Divortul se va judeca si in lipsa sotului, acesta avand calitatea de parat. Durata actiunii variaza in functie de gradul de ocupare al instantei si de probele ce urmeaza a fi administrate in cauza. In ceea ce priveste copilul ce urmeaza sa se nasca, acesta va fi trecut pe numele sotului, fiind conceput in timpul casatoriei si va trebui sa formulati o actiune in tagada paternitatii. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-01-2018 |
 | Roxana Vizitator |
| Nu inteleg de ce copilul va fi pe numele lui chiar daca as divorta. Eu divortez si imi iau numele de fata atunci cum va fi pe numel lui este un lucru absurd...eu nu ma vad cu el de mai mult de 2 ani nu poate fi copilul lui nu este logic. Singur ca nu sunt unicul caz cand unul dintre parinti este casatorit si are un copil cu altul. Exemplu el fostul are un copil cu alta femeie si copilul nu este trecut in numele meu. Are numele actualei iubite cu care este. Nu inteleg.. | |
|
|
|
21-01-2018 |
 | Roxana Vizitator |
| Si daca eu cu ajutorul lui d.zeu pot divorta inainte de a naste copilul. Asta inseamna ca copilul nu a fost perceput in timpul casatoriei din moment ce eu termin divortul cu el copilul pot sa.l am cu oricare alt barbat nu vad normal ca actualul meu nu poate trece copilul in numele lui | |
|
|
|
21-01-2018 |
| Puteți fi reprezentată de un avocat având în vedere că locuiți în străinătate. Divorțul se va pronunța dar copilul va fi trecut pe numele actualului sot deoarece a fost conceput in timpul căsătoriei și se prezumă (prezumție legală) că este al actualului sot. După ce divorțați puteți rezolva prin acțiune în instanță și problema paternității | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
21-01-2018 |
 | Aly Vizitator |
| Se considera parasire de domiciliu , avabd un copil ? Sunt divortata si doresc sa plec 1 sapt in vacanta lasand copilul cu o prietena buna. Fostul sot poate intenta proces pe motiv ca am parasit copilul o sapt? Custidia este comuna acum. Poate lua copilul de tot daca eu plec o saptamana din tara? | |
|
|
|
22-01-2018 |
| Art. 414 C.civ - Prezumţia de paternitate (1) Copilul născut sau conceput în timpul căsătoriei are ca tată pe soţul mamei. (2) Paternitatea poate fi tăgăduită, dacă este cu neputinţă ca soţul mamei să fie tatăl copilului. Art. 412 C.civ - Timpul legal al concepţiunii (1) Intervalul de timp cuprins între a trei suta şi a o sută optzecea zi dinaintea naşterii copilului este timpul legal al concepţiunii. El se calculează zi cu zi. (2) Prin mijloace de probă ştiinţifice se poate face dovada concepţiunii copilului într-o anumită perioadă din intervalul de timp prevăzut la alin. (1) sau chiar în afara acestui interval. Art. 408 C.civ - Modurile de stabilire a filiaţiei (1) Filiaţia faţă de mamă rezultă din faptul naşterii; ea se poate stabili şi prin recunoaştere sau prin hotărâre judecătorească. (2) Filiaţia faţă de tatăl din căsătorie se stabileşte prin efectul prezumţiei de paternitate. (3) Filiaţia faţă de tatăl din afara căsătoriei se stabileşte prin recunoaştere sau prin hotărâre judecătorească, după caz. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
22-01-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Aly a scris pe 21-01-2018: Se considera parasire de domiciliu , avabd un copil ? Sunt divortata si doresc sa plec 1 sapt in vacanta lasand copilul cu o prietena buna. Fostul sot poate intenta proces pe motiv ca am parasit copilul o sapt? Custidia este comuna acum. Poate lua copilul de tot daca eu plec o saptamana din tara? Simplul fapt ca veti efectua o deplasare timp de o saptamana nu constituie motiv pentru ca tatal sa obtina stabilirea domiciliului minorului la dansul, atat timp cat lasati minorul in grija unei persoane adulte, care sa aiba grija de el pe timpul lipsei dvs. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
22-01-2018 |
 | Vizitator Vizitator |
| BUNA ZIUA.AS DORI SA INTREB CAND SAU IN CE CONDITII SE POATE CERE INTERDICTIE PENTRU SOT..MENTIONEZ CA VREU SA DEPUN ACTELE DE DIVORT..NOI NU NE MAI INTELEGEM DE FOARTE MULT TIMP,SOTUL A DEVENIT VIOLENT,MA TOT AMENINTA CA MA OMOARA,NU PARTICIPA CU NIMIC LA CRESTEREA COPIILOR ,(AVEM TREI),SI NICI IN CASA.NOI LOCUIM INTR-O CASA DONATA DE PARINTII MEI,IN TIMPUL CASNICIEI.POATE SOTUL SA FACA PARTE LA EA?MENTIONEZ CA EL ARE APARTAMENTUL LUI..IN CARE NU AM LOCUIT NICI O DATA.. | |
|
|
|
23-01-2018 |
| Vizitator a scris pe 22-01-2018: BUNA ZIUA.AS DORI SA INTREB CAND SAU IN CE CONDITII SE POATE CERE INTERDICTIE PENTRU SOT..MENTIONEZ CA VREU SA DEPUN ACTELE DE DIVORT..NOI NU NE MAI INTELEGEM DE FOARTE MULT TIMP,SOTUL A DEVENIT VIOLENT,MA TOT AMENINTA CA MA OMOARA,NU PARTICIPA CU NIMIC LA CRESTEREA COPIILOR ,(AVEM TREI),SI NICI IN CASA.NOI LOCUIM INTR-O CASA DONATA DE PARINTII MEI,IN TIMPUL CASNICIEI.POATE SOTUL SA FACA PARTE LA EA?MENTIONEZ CA EL ARE APARTAMENTUL LUI..IN CARE NU AM LOCUIT NICI O DATA.. Va puteti adresa organelor de politie cu o plangere penala impotriva sotului, pentru agresiunile la care sunteti supusa, iar ulterior solicitati instantei emiterea unui ordin de protectie si evacuarea sotului din imobil. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-02-2018 |
 | Valentina Vizitator |
| Buna ziua.Va rog sa mi spuneti daca eu dau divort si vreau sa ma mut in alta locuinta cand as putea sa fac chestia asta ? in timpul divortului sau dupa terminarea lui.?Mentionez ca deocamdata locuiesc in casa sotului .Am un copil minor el ar vrea sa stea cu mine.Multumesc. | |
|
|
|
04-02-2018 |
| Valentina a scris pe 04-02-2018: Buna ziua.Va rog sa mi spuneti daca eu dau divort si vreau sa ma mut in alta locuinta cand as putea sa fac chestia asta ? in timpul divortului sau dupa terminarea lui.?Mentionez ca deocamdata locuiesc in casa sotului .Am un copil minor el ar vrea sa stea cu mine.Multumesc. Daca relatiile dintre dvs. si sot sunt grav vatamate, iar situatia tensionata ar putea afecta minorul, puteti pleca impreuna cu copilul. Ulterior va trebui sa formulati actiunea de divort, sa solicitati exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |