Forum avocaţi > Divort

Custodie copil

1  2  Final
 05-02-2018
Vizitator
Buna ziua am si eu o problema si asi dori niște sfaturi:am stat cu fostu 7 ani(necasatoriti) si avem o fetita de 2 ani momentan noi suntem plecati in it eu muncesc el este in arest,suntem despartiti. ..eu vreau Sami iau fetita cu mine aici dar el refuza sami dea procura pt ami face doar rau...chiar cand neam desp sia sunat parinti si lea zis dk vreau sa vin sami iau fata sa nu mio deie...si sa ma acuze ca fiind mama denaturata (prostituata)si ca miam parasito copilul dar am plecat impreuna pt a ne face un rost...el este si un om foarte violent este arrestat in strainatate dar are si un mandat de arest pt romania si mai multe dosare penale ma ameninta si acum prin scrisori etc...mentionez ca bani mereu am trm la parinti lui sau lui pt bebe...un rasp va rog
Răspunde
 05-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Avand in vedere faptul ca tatal este o persoana violenta si momentan se afla in executarea unei pedepse privative de libertate, va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti,, stabilirea domiciliului minorului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-02-2018
Vizitator
Pot face asta in tara sau si in strainatate?eu ama acte aici si contract de munca si in romania am domiciliul la bunici ...pot sa demonstrez in romania cu contractul de munca din Italia? Ca imi pot intre tine fata aici?
Răspunde
 05-02-2018

Buna seara!
Răspunde
 05-02-2018

Buna seara, am si eu o intrebare doamna....
Am cunoscut o femeie divortata, cu un copil in varsta de 8 ani acum. Ne cunoastem de 4 ani. Copilul este in custodia mamei. Iar tatal are drept sa vada baiatul de 2 ori pe luna in weekend.
Ce sanse sunt ca femeia cu care eu m am casatorit sa poata veni cu baietelul in Italia la mine in caz ca tatal copilului nu vrea sa semneze procura pt ca copilul sa poata iesi din tara cu mama lui?
Răspunde
 06-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Jean a scris pe 05-02-2018:
Am cunoscut o femeie divortata, cu un copil in varsta de 8 ani acum. Ne cunoastem de 4 ani. Copilul este in custodia mamei. Iar tatal are drept sa vada baiatul de 2 ori pe luna in weekend.
Ce sanse sunt ca femeia cu care eu m am casatorit sa poata veni cu baietelul in Italia la mine in caz ca tatal copilului nu vrea sa semneze procura pt ca copilul sa poata iesi din tara cu mama lui?

Doar acțiune în in instanță pentru stabilirea locuinței copilului in străinătate deoarece nu văd sa fie motive pentru exercitarea autorității părintești in mod exclusiv.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Ma scuzati, cum adica sa nu fie nevoie de exercitarea actiunii parintesti in mod exclusiv? Nu inteleg!
Tatal nu e de acord sa semneze la un notar procura de iesira din tara a baiatului.
Răspunde
 06-02-2018

Eu am domiciliul si rezidenta in Itslia
Răspunde
 06-02-2018

Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3
0729974369 (Doar pt. programări)
cabinetavocatvasile@yahoo.com
Buna ziua,

Mama poate iesi cu copilul din tara doar cu acordul celuilalt parinte (in conditiile in care parintii au autoritate parinteasca comuna).
In situatia prezentata de dvs., daca tatal nu isi da acordul printr-o declaratie notariala pentru iesirea din tara a copilului, mama poate introduce o actiune in instanta pentru suplinirea consimtamantului tatalui. Practic, hotararea pronuntata de instanta va tine loc de consimtamantul tatalui.

Avocat Alexandra Vasile
tel. 0729974369
Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com
Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Jean a scris pe 05-02-2018:

In situatia in care exercitarea autoritatii parintesti se efectueaza in comun, de catre ambii parinti, mama are nevoie de acordul tatalui pentriu a calatori cu minorul in afara tarii.
Cu toate acestea, se poate obtine o suplinire a consimtamantului tatalui printro ordonanta presedentiala, insa pentru perioade determinate de timp.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Va multumesc
Răspunde
 06-02-2018

Buna numele meu este Constantin si am o problema cu sotia de ceva timp nu mai suntem intro relatie foarte buna chiar foarte rea pot spune!
Problema este ca eu lucrez in strainatate mai exact Anglia iar ea este in Romania.A fost si ea aici dar in urma unor certuri a plecat inapoi,la scurt timp am incercat sa refac cearta dintre noi doi si intr.un final mi.a spus ca se va intoarce am cumparat bilet de avion pt ea si copil si nu a venit platind acel bilet de avion am intrat in datorii a trebuit sa ma descurc pt mine si nu am mai putut contribui cu foarte multe pt copil deoarece pt a doua oara in doua luni am rugato sa vina inapoi la fel mi.a spus ca vine am luat o casa in chirie aici in Anglia am platit pt a doua oara alti bani pt bilet,pt casa luata in chirie la fel nu a venit mai mari datorii!
Bun...acum unde vreau sa ajung? Ea necrezand ca eu am intrat in datorii in urma faptului ca ea mi.a promis ca vine inapoi de doua ori si am pierdut o gramada de bani acum ajung sa ma rog de ea sa imi vad copilul macar cu apel video(pe facebook)ba nu are timp ba lucreaza ba nu este acasa! Dar de fiecare data mi se reproseaza ca eu ma distrez si nu ajut la intretinerea copilului asta fiind din luna octombrie!eu nu pot vedea copilul si nu stiu aproape nimic de el de cateva luni pt ca ea nu vrea dupa cum vad eu situatia!
As dori sa imi spuneti ce e de facut? Sau daca se poate face ceva in privinta asta, e si copilul meu si cred ca am si eu drepturi ca si tata!stiu ca nu o pot obliga si nici nu vreau acest lucru, in aprilie vom divorta si as cam vrea sa lupt pt custodia copilului!
Astept un raspuns de la dv cam ce e de facut in situatia asta,multumesc
Răspunde
 06-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Constantin Ciornei a scris pe 06-02-2018:
Buna numele meu este Constantin si am o problema cu sotia de ceva timp nu mai suntem intro relatie foarte buna chiar foarte rea pot spune!
Problema este ca eu lucrez in strainatate mai exact Anglia iar ea este in Romania.A fost si ea aici dar in urma unor certuri a plecat inapoi,la scurt timp am incercat sa refac cearta dintre noi doi si intr.un final mi.a spus ca se va intoarce am cumparat bilet de avion pt ea si copil si nu a venit platind acel bilet de avion am intrat in datorii a trebuit sa ma descurc pt mine si nu am mai putut contribui cu foarte multe pt copil deoarece pt a doua oara in doua luni am rugato sa vina inapoi la fel mi.a spus ca vine am luat o casa in chirie aici in Anglia am platit pt a doua oara alti bani pt bilet,pt casa luata in chirie la fel nu a venit mai mari datorii!
Bun...acum unde vreau sa ajung? Ea necrezand ca eu am intrat in datorii in urma faptului ca ea mi.a promis ca vine inapoi de doua ori si am pierdut o gramada de bani acum ajung sa ma rog de ea sa imi vad copilul macar cu apel video(pe facebook)ba nu are timp ba lucreaza ba nu este acasa! Dar de fiecare data mi se reproseaza ca eu ma distrez si nu ajut la intretinerea copilului asta fiind din luna octombrie!eu nu pot vedea copilul si nu stiu aproape nimic de el de cateva luni pt ca ea nu vrea dupa cum vad eu situatia!
As dori sa imi spuneti ce e de facut? Sau daca se poate face ceva in privinta asta, e si copilul meu si cred ca am si eu drepturi ca si tata!stiu ca nu o pot obliga si nici nu vreau acest lucru, in aprilie vom divorta si as cam vrea sa lupt pt custodia copilului!

Buna ziua,
Nu prea inteleg care este intrebarea dvs.?!?!?
Daca in aprilie veti divorta, inseamna ca tot atunci se vor stabili si aspectele privind legaturile personale ale dvs. cu minorul.
Ar fi indicat sa aveti un avocat care sa va reprezinte in tara la divort, avand in vedere ca sunteti plecat.
La acest moment exista si varianta/posibilitatea unei actiuni numite Ordonanta presedintiala, pentru a va stabili provizoriu legaturile cu minorul pana la pronuntarea unei solutii in cadrul procesului de divort.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Constantin Ciornei a scris pe 06-02-2018:

Solicitați prin cerere reconventionala la didarul de divorț custodie comuna si program de vizitare.

Pana la judecarea definitivă a divorțului puteti obtine temporar un program de vizitare pe calea unei ordonanțe presedintiale, care este o procedura urgenta si este executorie imediat.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Anasana94 a scris pe 05-02-2018:
Buna ziua am si eu o problema si asi dori niște sfaturi:am stat cu fostu 7 ani(necasatoriti) si avem o fetita de 2 ani momentan noi suntem plecati in it eu muncesc el este in arest,suntem despartiti. ..eu vreau Sami iau fetita cu mine aici dar el refuza sami dea procura pt ami face doar rau...chiar cand neam desp sia sunat parinti si lea zis dk vreau sa vin sami iau fata sa nu mio deie...si sa ma acuze ca fiind mama denaturata (prostituata)si ca miam parasito copilul dar am plecat impreuna pt a ne face un rost...el este si un om foarte violent este arrestat in strainatate dar are si un mandat de arest pt romania si mai multe dosare penale ma ameninta si acum prin scrisori etc...mentionez ca bani mereu am trm la parinti lui sau lui pt bebe...un rasp va rog

Bunicii paterni au vreun act prin care le ati lasat legal copilul? Sau l ati lasat pur si simplu ?

Introduceți actiune de exercitare exclusiva a custodiei si stabilire a locuintei la dvs.

De la simple afirmații la dovezi concrete in instanță e cale lunga.

Consultați un avocat si luptati pt propriul copil.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 06-02-2018
Vizitator
Buna seara...nu ,copilul lam lasat la ei pur si simplu pt ca sunt bunici lui si cam atat dar eu am fost in tara acum o luna pt k era ziua la fetita si cel mai tare ma deranjat ca eu am vrut Sami iau fata sa stea cu mine la mama mea si ei bagau motive ca e fata bolnava si ca e nu e bine sa o scot afara ca e racita si sa stea la el eu am stat in tara o sapt. Si pur si simplu mergeam si imi vizitam fiica de dim pana seara cu ea si dupa aceea merge am akaas..nu am zis nimic pt ca nu am vrut sa crez o cearta si pt ca vroiam sa ma documentez inainte de a face un pas in fata...cand mam intorc inapoi in Italia aici am facut o vizita la fostu si iam zis sa imi dea procura pt fetita pt k è mai bine pt ea sa creasca langa mine sa fie cu mine el oricum nu e cu ea si sa ne putem intelege pt binele fetitei...si mia răspuns sec dk iei fata de la mama cand ies te caut te omor si pe tine si pe toata fam ta.problema e ca il cred in stare pt k è o persoana f violenta si nui pasa de consecinte..multumesc f mult chiar o sa merg in tara si o sa fac toate demersurile necessari pt a avea fetita cu mine
Răspunde
 07-02-2018

Poate nu m.am exprimat destul de bine!problema e ca sotia nu prea mai vrea sa ma lase sa vad copilul de cate ori sun sau incerc sa i.au legatura cu ea prin orice mijloace ca sa imi pot vedea copilul sau sa stiu si eu ce mai e cu el nu prea imi raspunde si imi arunca vorbe urate si de fiecare data nu are timp, nu e acasa, e la lucru sau ma blocheaza pe retelele de socializare ca sa nu mai pot lua legatura cu ea! Poate face toate chestiile astea? Adica ma poate opri sa nu mai i.au legatura cu copilul! Adevarul e ca ,copilul are 2 ani si 9 luni el nu prea stie foarte multe dar totusi e copilul meu!
Răspunde
 07-02-2018

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Solutia consta in promovarea de urgenta a unei Acţiuni pentru încuviinţarea legăturilor personale cu minorul.

baza legala: art.401 Cod civil = părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a avea legături personale cu acesta. În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept.

Prin actiune propuneti un program de vizitare, dupa cum v-ar conveni dvs: cateva luni pe ani, de Paste, de Craciun, de Anul nou; din doua in doua saptamani (cum va aranjeaza)

Sa nu uitati ca in fata legii aveti exact aceleasi drepturi ca si mama; puteti cere chiar si stabilirea locuintei minorului la dvs, iar mama sa obtina program de vizitare.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 08-02-2018

Bucuresti
0746938774
Facebook
Constantin Ciornei a scris pe 07-02-2018:
Poate nu m.am exprimat destul de bine!problema e ca sotia nu prea mai vrea sa ma lase sa vad copilul de cate ori sun sau incerc sa i.au legatura cu ea prin orice mijloace ca sa imi pot vedea copilul sau sa stiu si eu ce mai e cu el nu prea imi raspunde si imi arunca vorbe urate si de fiecare data nu are timp, nu e acasa, e la lucru sau ma blocheaza pe retelele de socializare ca sa nu mai pot lua legatura cu ea! Poate face toate chestiile astea? Adica ma poate opri sa nu mai i.au legatura cu copilul! Adevarul e ca ,copilul are 2 ani si 9 luni el nu prea stie foarte multe dar totusi e copilul meu!

In situatia in care sotia va inainta actiune de divort, va trebui sa formulati in termen legal Intampinare si Cerere reconventionala, prin care sa solicitati stabilirea unui program de vizita a minorului.
Puteti obtine un program de vizita provioriu, pana la finalizarea actiunii de divort, printro ordonanta presedentiala.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-09-2018
Vizitator
Sunt divortata in 2015. Am o fetita de 6 ani. In urma divortului am custodie exclusiva. Pot iesi din tara cu fetita fara acordul fostului sau sa ma pot stabili in alta tara?
Răspunde
Răspunde 1  2  Final
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.