Forum avocaţi > Divort

Divort in strainatate cu copil minor

16-02-2018

Locuiesc in Spania de un an de zile dar sunt inca casatorit in Romania si am si un copil minor.Imi doresc sa divortez dar nu am posibilitatea de a ma intoarce de moment deoarece am contract de munca stabil aici.Trebuie sa comentez si faptul ca sotia se neaga sa imi acorde divortul chiar daca suntem despartiti de mai mult de 2 ani de zile .Mi as dori daca se poate sa stiu daca exista vreo posibilitate de a putea baga divort fara sa fiu nevoit sa ma intorc in tara .Multumesc anticipat
Răspunde
 16-02-2018

Bucuresti
0721727157 (Doar pt. programări)
av.carmen.petrescu@gmail.com
https://aavocat.net
Facebook
Buna ziua.
Da, exista această posibilitate.
ContactTi un avocat care se va ocupa de depunerea acțiunii de divorț si reprezentarea în instanță.
In obligatoriu va trebui depus la instanță de avocat , dovada imposibilității de prezentare a dvs. : copie dupa contractul de munca pe care il aveti in Spania.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti
tel:0721727157*
e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Puteți să divorțați și puteți să fiți reprezentat în instanță de un avocat. Trebuie depusă odată cu cererea de chemare în judecată dovada faptului că vă aflați în străinătate.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Chiar daca sotia nu este de acord, puteti formula actiune de divort.
Va trebui sa faceti dovada imposibilitatii de prezentare si puteti fi reprezentat de un avocat sau de catre un mandatar in fata instantei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 17-02-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mai aveți în vedere că trebuie să probați motivele de divorț. Dacă vă întemeiați cererea de divorț pe prevederile art. 373, ali. 1, lit. c din codul civil: "la cererea unuia dintre soți, după o separare în fapt care a durat cel puțin 2 ani", căsătoria se va desface din culpa exclusivă a dvs, în temeiul art. 379, alin. 2 cod civil, cu excepția situației în care soția pârâtă este de acord cu divorțul (nu este cazul la dvs).
Dacă vă întemeiați divorțul pe art. 373, alin. 1, lit. b cod civil, trebuie să dovediți că există motive întemeiate pentru divorț și că mariajul nu mai poate continua, putând proba cu orice mijloc de probă (acte, interogatoriu, martori..).

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-01-2019
Vizitator
Anul trecut in fedruarie impreună cu suțul meu am depus actele de divorț la notar dar având un minor în vârstă de 13ani născută în România dar cu rezidența in Milano,trebuie să așteptăm asistența socială care nu a dat nici un semn de viață până acum.Știți cumva cât mai trebuie să mai
așteptăm?Mulțumes
Răspunde
 23-01-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Laura Andreea Gurita a scris pe 23-01-2019:
Anul trecut in fedruarie impreună cu suțul meu am depus actele de divorț la notar dar având un minor în vârstă de 13ani născută în România dar cu rezidența in Milano,trebuie să așteptăm asistența socială care nu a dat nici un semn de viață până acum.Știți cumva cât mai trebuie să mai
așteptăm?Mulțumes

Divorțul nu va avea loc fără ancheta socială din Spania, Încercați să insistați pe lângă autoritățile din Spania pentru trimiterea anchetei.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 24-01-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Laura Andreea Gurita a scris pe 23-01-2019:
așteptăm?Mulțumes

Efectuarea anchetei sociale este obligatorie in cazul desfacerii casatoriei in urma careia au rezultat copii si care in momentul divortului parintilor sunt inca minori. Din pacate procedura de comunicare a actelor de procedura in strainatate este de durata, insa puteti solicita notarului sa revina cu o adresa catre autoritatile din Italia pentru urgentarea efectuarii anchetei sociale.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-02-2019
Vizitator
Bună ziua,când am fost la notar să semnez actele de divorț am fost deacord să rămân cu numele soțului dar acum m-am răzgândit și vreau să-mi schimb numele(divorțul incă nu s-a pronunțat).Pot schimba numele fără să o iau de la inceput cu divorțului pentru că aștept pronunțarea divorțului de mai bine de un an.Mulțumesc
Răspunde
 27-02-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Laura a scris pe 27-02-2019:
Bună ziua,când am fost la notar să semnez actele de divorț am fost deacord să rămân cu numele soțului dar acum m-am răzgândit și vreau să-mi schimb numele(divorțul incă nu s-a pronunțat).Pot schimba numele fără să o iau de la inceput cu divorțului pentru că aștept pronunțarea divorțului de mai bine de un an.Mulțumesc

Comunicați notarului că doriți să reveniți la numele avut înainte de căsătorie.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 07-06-2019
Vizitator
Buna seara. Eu sint casatotita in Cipru cu un cetatean Cipriot. Am divorsat aici in Cipru. Acum vreau sa merg in Rom definitiv si vrau sa depun actele in Rom pentru custodiea la copii si pensea alimentara. Cum asi putea proceda. Va multumesc
Răspunde
 07-06-2019
Vizitator
Buna seara. Eu sint casatotita in Cipru cu un cetatean Cipriot. Am divorsat aici in Cipru. Acum vreau sa merg in Rom definitiv si vrau sa depun actele in Rom pentru custodiea la copii si pensea alimentara. Cum asi putea proceda. Va multumesc
Răspunde
 08-06-2019

Bucuresti
0746938774
Facebook
Ancuta a scris pe 07-06-2019:

In situatia in care veti reveni in tara impreuna cu copilul, va trebui introdusa o actiune pentru exercitarea autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minorului la dvs si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere, la judecatoria pe a carei raza teritoriala va locui minorul.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-02-2020
Vizitator
buna seara. Eu sunt căsătorit in România de 10 dar trăiesc cu soția și cei doi copiii in Germania de 8 ani. Eu as dori sa divortez dar as dori ca sa rămână copii la mine și sa rămânem și in același apartament pe care l-am închiriat cu soția mea. Ce șanse am sa rămână copii la mine ?
Răspunde
 15-02-2020

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Sebastian Baciu a scris pe 15-02-2020:
buna seara. Eu sunt căsătorit in România de 10 dar trăiesc cu soția și cei doi copiii in Germania de 8 ani. Eu as dori sa divortez dar as dori ca sa rămână copii la mine și sa rămânem și in același apartament pe care l-am închiriat cu soția mea. Ce șanse am sa rămână copii la mine ?

Instanța competentă este cea din Germania, dar puteți să divorțați și în România și să fie soluționate capetele accesorii de cerere (custodie, locuința copilului, pensie, program de vizitare), dacă nu se invocă o necompetență a instanțelor din România.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, instanta competenta sa judece actiunea de divort este Judecatoria sector 5, Bucuresti. Va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. Instanta romana are competenta sa solutioneze chestiunile legate de situatia minorilor, acestea fiind capete auxiliare ale actiunii de divort, conform Regulamentului CE 2201/2003.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 16-02-2020

Bucuresti
0746938774
Facebook
Daca ultimul domiciliu comun al sotilor este in strainatate, instanta competenta sa judece actiunea de divort este Judecatoria sector 5, Bucuresti. Va trebui sa solicitati stabilirea domiciliului minorilor la dvs, modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti si obligarea mamei la plata pensiei de intretinere. Instanta romana are competenta sa solutioneze chestiunile legate de situatia minorilor, acestea fiind capete auxiliare ale actiunii de divort, conform Regulamentului CE 2201/2003.

Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 19-02-2020

Bucuresti
0762633618
avroxana_dumitru@yahoo.com
https://bucuresti.cylex.ro/firma/cabinet+de+a
Facebook
Buna ziua,

Daca ultimul domiciliu comun a fost in Romania, atunci puteti depune actiunea de divort cu toate capetele accesorii la Judecatoria sector 5 Bucuresti.
In situatia in care dvs nu va puteti prezenta pt depunerea actiunii, puteti efectua o procura prin care imputerniciti un avocat sa va reprezinte in fata instantei de judecata.

In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos.

Avocat Roxana Dumitru,
tel. contact 0762.633.618,
mail avroxana_dumitru@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.