|
22-02-2018 |
 | Adr75
|
| Buna ziua, actuala sotie propune sa ajungem la notar si sa divortam. Copii, urmare a discutiei si acordului dintre noi, ar urma sa locuiasca dupa cum urmeaza: fetita la ea si baiatul la mine. Dupa divort, domiciliul ei va fi tot in casa actuala. Exista vreun impediment sa se realizeze acest divort la notar? Mentionez ca ne-am inteles sub toate aspectele, partaj nu facem. | |
|
|
|
22-02-2018 |
 | Diana Vizitator |
| Adr75 a scris pe 22-02-2018: Exista vreun impediment sa se realizeze acest divort la notar? Mentionez ca ne-am inteles sub toate aspectele, partaj nu facem. Daca sunteti ambii de acord să semnați convenția, nu exista vreun impediment. In plus felul în care ați ales să împărțiți custodia minorilor este deja foarte comun și des întâlnit în practică notarilor. | |
|
|
|
22-02-2018 |
| Este important că v-ați înțeles asupra tuturor aspectelor divorțului. Trebuie să cunoașteți că, chiar dacă divorțul are loc la notar, notarul va cere Autorității Tutelare efectuarea unei anchete la domiciliile părinților. De asemenea, Autoritatea Tutelară se va exprima asupra înțelegerii părinților. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
23-02-2018 |
| Cel mai bine discutati cu notarul ca sa fiti sigur ca ati acoperit toate aspectele. Din punctul meu de vedere pare ok si daca exista intelegere nu vad ce impedimente sa existe in desfacerea casatoriei. Sa aveti in vedere programul comun al copiilor si daca achitati sau nu pensie de intretinere (eu una nu vad de ce ati face o de vreme ce fiecare creste un copil). | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
23-02-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din moment ce ati gasit o solutionare amiabila a tuturor aspectelor legate de desfacerea casatoriei, cat si a aspectelor legate de cei doi minori, puteti divorta la notar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
24-02-2018 |
| Pentru ca soţii să poată divorţa la notariat atunci când au copii minori, ei trebuie să se înțeleagă asupra numelui de familie pe care să îl poarte fiecare după divorţ, exercitarea autorităţii părinteşti de către ambii părinţi, stabilirea locuinţei copilului minor după divorţ, program de vizitare pentru părintele separat şi fiecare dintre copiii minori și pensia de întreținere. Pentru constatarea acordului asupra aspectelor menţionate mai sus, notarul public va autentifica convenţia soţilor, care va fi menţionată în certificatul de divorţ. Covenția încheiată cu ocazia divorțului are aceeași forță probantă ca și o hotărâre judecătorească și este titlu executoriu conform art. 100 din Legea nr. 36/1995 a notarilor publici. Dacă din raportul de anchetă socială că acordul soţilor privind exercitarea în comun a autorităţii părinteşti sau cel privind stabilirea locuinţei copiilor nu este în interesul copilului, va emite dispoziţie de respingere a cererii de divorţ, soţii urmând să se adreseze instanţei de judecată. Dacă din căsătorie au rezultat mai mulți minori, este posibil ca locuința acestora să fie stabilită la fiecare dintre părinți. De exemplu, în cazul căsătoriei din care au rezultat doi minori, este posibil ca un copil să locuiască la mamă, iar celălalt, la tată. În acest caz se vor efectua două anchete sociale. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
13-04-2018 |
 | Popescu mihaela Vizitator |
| buna ziua,sunt casatorita cu un cetatean Nigerian din 2012.Ne-am casatorit in Cipru,am inregistrat casatoria in Romania,in Bucuresti am locuit o perioada buna in tara.De aproape 1 an ne-am separat,el locuieste in continuare in Romania iar eu si copilul nostru in varsta de 4ani locuim in Germania la parintii mei...Am decis de comun acord sa divortam,custodie comuna iar minorul sa locuiasca cu mine...Am inteles ca divortul la notar este mai rapid...dar sotului i s-a spus ca pentru a putea face asta eu si copilul trebuie sa stam in tara perioada de 30 de zile de durata a divortului....Mentionez ca muncesc in Germania iar copilul este la gradinita de mai bine de jumatate de an...Cum ar trebui sa procedam in cazul acesta? | |
|
|
|
13-04-2018 |
| Cererea de divort o puteti depune prin mandatar cu procura autentica sau prin avocat împuternicit, dvs urmând a fi in țara doar in ziua stabilita pt semnarea actelor divort. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
13-04-2018 |
 | Popescu mihaela Vizitator |
| Am inteles,dar vreo 7birouri notariale din sector 3 si sector 4 ne-au spus ca eu si minorul trebuie sa fim in tara pentru ca va fi necesara o ancheta sociala pentru minor si ca ar trebui sa stam cele 30 de zile...altfel poate dura intre 3-6-9 luni.. | |
|
|
|
14-04-2018 |
| Ancheta sociala este obligatorie da, dar ea va fi facuta acolo unde domiciliaza minorul deci in Germania. Nu este legal sa aduceti copilul aici doar sa se faca o ancheta. Ce veti declara in fata autoritatilor ? Unde este domiciliul lui ? In Bucuresti? Atunci aici il veti stabili domiciliul caci notarul nu poate avea la dosar ancheta pt Bucuresti si sa ia act ca dvs ca parinti stabiliti domiciliul in Germania acolo unde nu s au verificat conditiile de trai prin ancheta. La aceasta varsta minorul nu este audiat si nu are de ce sa fie prezent la notariat. Nu poate dura 9 luni in niciun caz acest demers. Dureaza mai mult decat cele 30 de zile dar in niciun caz peste 9 luni. Din cauza lipsei de chef sa intocmeasca aceste documente si sa poarte corespondenta cu autoritati din strainatate ati primit aceste raspunsuri descurajatoare. Va sfatuiesc din nou sa luati legatura cu avocat si sa va informati concret ce aveti de facut si cu ce costuri. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
14-04-2018 |
 | Adr75
|
| Am încheiat divorțul la notar. Puteți închide topicul. | |
|
|
|
31-05-2018 |
 | Vera.dumi06@ gmail.com Vizitator |
| Vrem sa divortam dar as vrea ca sa nu poata vedea copilul un timp indelungat deoarece este mic iar tatal nu are conditii optime , sanatoase, igienice sa poata macar sa l primeasca in vizita.Locuieste cu o sora bolnava , in mizerie , cu caini si vrea sa l duca pe copil in locuri periculoase : in padure , langa rau unde poate fi expus la tot felul de pericole.El nu constientizeaza toate acestea.Ce ar trebui sa fac ? | |
|
|
|
31-05-2018 |
| Daca nu va intelegeti amiabil, va fi in sarcina instantei sa hotarasca modalitatea de desfasurare a relatiilor personale parinte copil. Dvs va tb sa expuneti aceste temeri instantei, sa le probati si instanta va decide tinad seama strict de interesul copilului daca si cum se vor desfasura vizitele (ele pot fi facute si la domicilul copilului si in prezenta dvs, depinde ce solicitati si cum apreciaza instanta). | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
01-06-2018 |
 | AnaisEvelinne Vizitator |
| Fica mea si sotul sau nu se mai inteleg si vor sa divorteze la notar.Au un copil de 1 an si ginerele are firma de transporturi international cu tiruri deschisa inainte sa legalizeze cununia civila de asemenea are apartament luat prin prima casa si autoturism tot inainte de cununia civila iar in timpul casatoriei si a mai luat doua tiruri si a facut si o datorie catre banca cu aceste tiruri dar fara ca fiica mea sa iscaleasca ceva cu banca. Nu vrea nimic din aceste bunuri vrea doar copilul si pensia de intretinere a copilului asa cum prevede legea inclusiv orele de vizita stabilite de lege.intrebarea mea este are vreo obligatie catre banca din moment ce ea nu sa folosit de nimic,si nici nu vrea sa ramana cu vreun bun din partea sotului?Si are sorti de isbanda sa pastreze copilul ,asta fiind singura noastra dorinta .Mentionez ca avem o situatie f.buna si conditii excelente ptr cresterea copilului si o atmosfera de calmitate si bun simt in familie . Multumesc ! | |
|
|
|
24-09-2018 |
 | Poturu Elena Madalina Vizitator |
| Buna ziua. Eu si sotul meu dorim sa divortam avem un bebe de 8 luni de can sa nascut eu ma ocup de copil. El vrea baiatul sa stea cu el nu sunt deacord legea permite acest lucru? | |
|
|
|
24-09-2018 |
 | Poturu Elena Madalina Vizitator |
| Buna ziua. Eu si sotul meu dorim sa divortam avem un bebe de 8 luni de cand sa nascut eu ma ocup de copil. El vrea baiatul sa stea cu el nu sunt deacord legea permite acest lucru? | |
|
|
|
24-09-2018 |
| Poturu Elena Madalina a scris pe 24-09-2018: Buna ziua. Eu si sotul meu dorim sa divortam avem un bebe de 8 luni de cand sa nascut eu ma ocup de copil. El vrea baiatul sa stea cu el nu sunt deacord legea permite acest lucru? Dacă nu va puneți de acord nu puteți divorța la notar. Doar instanța poate decide in cazul Dvs. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
04-02-2019 |
 | AVRAM DANIELA Vizitator |
| Impartim copiii ca si saci de cartofi! Unul mie, unul tiè! | |
|
|
|
28-05-2019 |
 | Mihai Vizitator |
| exista in lege stipulat cum se calculeaza pensia alimentara in cazul unui divort amiabil (la notar ) in urma caruia cei doi copii sunt impartiti intre parinti (adica unul va locui cu mama si celalalt cu tatal)? | |
|
|
|
30-05-2019 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Mihai a scris pe 28-05-2019: exista in lege stipulat cum se calculeaza pensia alimentara in cazul unui divort amiabil (la notar ) in urma caruia cei doi copii sunt impartiti intre parinti (adica unul va locui cu mama si celalalt cu tatal)? In situatia expusa, avand in vedere faptul ca fiecare parinte are in ingrijire cate un copil, pensia de intretinere se echivaleaza, adica nu se mai impune obligatia la plata pensiei de intretinere in sarcina parintelui nerezident. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |