Forum avocaţi > Divort

Divort la notar, 2 copii minori - Pagina 2

Start  1  2
 31-05-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Mihai a scris pe 28-05-2019:
exista in lege stipulat cum se calculeaza pensia alimentara in cazul unui divort amiabil (la notar ) in urma caruia cei doi copii sunt impartiti intre parinti (adica unul va locui cu mama si celalalt cu tatal)?

Părinții pot să stabilească de comun acord suma cu care se contribuie pentru copii. Fiecare copil are nevoi diferite și în funcție de aceste aspecte se poate stabili cuantumul contribuției. Notarul va menționa cuantumul contribuției în acordul parental.

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 23-07-2019
Vizitator
Bună ziua,eu și soțul meu dorim sa divorțam în fața notarului, întrebarea mea este, cum se calculează pensia alimentara pentru 2 copii minori ținând cont de faptul ca soțul meu are contract de munca în Malta, deci nu are venituri în România? Care ar fii procentul pensiei alimentare pentru 2 minori? Mulțumesc!
Răspunde
 23-07-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Filis Brhanovic a scris pe 23-07-2019:
Bună ziua,eu și soțul meu dorim sa divorțam în fața notarului, întrebarea mea este, cum se calculează pensia alimentara pentru 2 copii minori ținând cont de faptul ca soțul meu are contract de munca în Malta, deci nu are venituri în România? Care ar fii procentul pensiei alimentare pentru 2 minori? Mulțumesc!

Soțul va fi obligat la plata a până la 1/3 din venitul net lunar obținut în Malta.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2019
Vizitator
Buna ziua, eu si sotul ne-am decis sa divortam la notar, avem un baietel de 3 ani care va ramane sa locuiasca cu mine. Problema este ca noi locuim in Uk si vreu sa stiu cum se va face ancheta sociala, exact cam ce inseamna acest lucru?
Răspunde
 26-10-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Alexandra a scris pe 26-10-2019:
Buna ziua, eu si sotul ne-am decis sa divortam la notar, avem un baietel de 3 ani care va ramane sa locuiasca cu mine. Problema este ca noi locuim in Uk si vreu sa stiu cum se va face ancheta sociala, exact cam ce inseamna acest lucru?
Daca minorul locuieste in UK, ancheta sociala se va efectua prin comisie rogatorie, cu alte cuvinte se va face o adresa catre autoritatile straine pentru a efectua verificarea conditiilor in care locuieste minorul, urmand ca raportul de ancheta sociala sa fie tradus in limba romana.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-10-2019

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Alexandra a scris pe 26-10-2019:

Nu cred că puteți să divorțați la notar dacă locuința copilului este situată în străinătate. Cel mai bine este să întrebați notarul public.
Dacă nu se poate divorța la notar, puteți să divorțați la instanța de judecată, competentă în cauză fiind Judecătoria sector 5, iar ancheta socială se poate efectua, la cererea instanței, la locuința din străinătate a copilului. Dacă soțul este de acord cu divorțul lucrurile pot să meargă bine și repede.

0721.39.39.39.
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2020
Vizitator
In cazul divortului la notar, cand exista doi copii minori, exista posibilitatea domiciliului alternativ (ex.doua saptamani la mama, doua saptaman la tata )?
Multumesc.
Răspunde
 15-01-2020

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Nici la notar, nici in instanta, pentru ca nu este legal.

In ipoteza exercitării autorității părintești de către ambii părinți, instanța de tutelă va ține cont de înțelegerea acestora în stabilirea locuinței minorului, dacă această înțelegere respectă principiul interesului superior al copilului. Dacă se va constata din probele administrate în cauză că înțelegerea părinților nu respectă interesul superior al copilului, instanța va decide în consecință.

Codul civil nu permite stabilirea domiciliului minorului alternativ la fiecare dintre părinți, respectiv o perioadă de timp copilul locuiește împreună cu unul dintre părinți (o săptămână, o lună etc.) și apoi o perioadă echivalentă la celălalt părinte. Locuința copilului va fi stabilită la unul dintre părinți, legiuitorul neluând în calcul posibilitatea alternanței locuinței copilului la unul și la altul dintre părinți. Textul art. 400 alin. (1) C. civ. statuează că locuința copilului minor va fi la părintele cu care locuiește în mod statornic.

Părintele care nu locuiește împreună cu copilul sau, după caz, în ipoteza în care copilul nu locuiește cu niciunul dintre părinți, acesta/aceștia au dreptul de a avea legături personale cu copilul.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 15-01-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Carmen a scris pe 15-01-2020:
In cazul divortului la notar, cand exista doi copii minori, exista posibilitatea domiciliului alternativ (ex.doua saptamani la mama, doua saptaman la tata )?
Multumesc.
Divortul la notar se realizeaza prin acordul partilor si cuprinde si chestiunile legate se situatia minorilor, insa domiciliul va fi stabilit la unul dintre parinti, iar celalalt parinte poate obtine un program extins de vizita. Daca va intelegeti cu tatal copiilor, minorii pot locui alternativ la ambii parinti, insa in Certificatul de divort domiciliul acestora va fi stabilit la unul dintre parinti, cu obligarea celuilalt la plata pensiei.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
RăspundeStart  1  2
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.