|
01-03-2018 |
 | Bianca212 Vizitator |
| Buna seara , Am divortat acum 1 an de zile si n am primit inca hotararea judecatoreasca . Nu am avut cum sa ajung la tribunal ,sa ma interesez ,pentru ca eu nu locuiesc in Romania . Ma aflu intr o situatie complicata ....nu mi am schimbat inca actele ,iar acum sunt insarcinata . Ce demersuri trebuie sa fac ? Daca eu nu voi naste in Romania ,copilul ar putea purta numele fostului sot? Pt ca tatal copilului nu este el . In Romania ,este adevarat ,ca daca as naste ,copilul ar purta numele fostului sot ,chiar daca divortul s a incheiat in urma cu un an ,dar eu n am primit hotararea ? Va rog frumos sa ma lamuriti,pentru ca nu stiu ce ar trebui sa fac . Va multumesc ! | |
|
|
|
02-03-2018 |
| Buna ziua, Mi-e greu sa cred ca nu ati primit o hotarare de divort dupa un an de zile!!! Poate a fost comunicata avocatului pe care il aveati. Incercati sa dati telefon la instanta unde s-a judecat divortul, la serviciul registratura sau arhiva, sa aflati care este situatia. cautati datele de contact pe http://portal.just.ro/SitePages/acasa.aspx Casatoria se considera desfacuta de la momentul pronuntarii, daca nicio parte nu a facut apel. Nu precizati daca ati solicitat divortul din culpa sau cu acordul partilor. Daca exista o hotarare de divort, copilul nu va purta numele fostului sot, nici in Romania. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
02-03-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Din moment ce s-a finalizat actiunea de divort, copilul nu va purta numele fostului sot. Contactati Serviciul arhiva al instantei unde s-a desfasurat judecata si intrebati daca s-a redactat hotararea in dosarul dvs., cat si data si adresa la care s-a comunicat inscrisul. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
07-03-2018 |
 | Bianca212 Vizitator |
| Va vine greu sa credeti ,dar eu chiar n am primit . La instanta avocatul a solicitat unde sa fie trimisa hotararea si a dat adresa mea . Divortul n a fost de comun acord ,dar am verificat mereu pe portal sa vad daca s a facut vreo modificare ,referitoare la vreun apel ,dar nu ! Deci ,sunt convinsa ca daca s ar fi facut apel ,ar fi aparut pe portal ,la dosar . Banuiesc ca o fi fost vorba de o greseala ,in momentul in care au scris adresa ,caci avocatul a comunicat o verbal . | |
|
|
|
07-03-2018 |
 | Bianca212 Vizitator |
| |
|
|
07-03-2018 |
 | Bianca212 Vizitator |
| Av. Bratulescu Adela a scris pe 02-03-2018: Din moment ce s-a finalizat actiunea de divort, copilul nu va purta numele fostului sot. Contactati Serviciul arhiva al instantei unde s-a desfasurat judecata si intrebati daca s-a redactat hotararea in dosarul dvs., cat si data si adresa la care s-a comunicat inscrisul. Va multumesc pentru raspuns . | |
|
|
|
05-07-2018 |
 | Adrian.p Vizitator |
| Solutia pe scurt: În baza art. 335 al.2 C.p. condamnă pe inculpatul PĂDUROIU ION ADRIAN la pedeapsa de 160 zile amendă penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice de către o persoana ce are dreptul de conducere suspendat, faptă prev. şi ped. de 335alin. 2 din Codul penal cu aplic. art. 375 alin. 1, art. 396 alin. 10 din Codul de procedură penală. Stabileşte valoarea unei zile amendă la 10 lei. Pune în vedere inculpatului dispoz. art. 63 C.p. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 18.06.2018. | |
|
|
|
05-07-2018 |
 | Adrian.p Vizitator |
| nu stiu daca mi sa anulat permisul ?ce trebuie sa fac am inteles ca am de plata 2000 ron in 3 luni? | |
|
|
|
05-07-2018 |
 | Adrian.p Vizitator |
| nu stiu daca mi sa anulat permisul ?ce trebuie sa fac am inteles ca am de plata 2000 ron in 3 luni? | |
|
|
|
05-07-2018 |
 | Adrian.p Vizitator |
| |
|
|
13-12-2018 |
 | Ana Maria Vizitator |
| Buna seara , Am divorțat de soțul meu acum o luna decizia definita fiind pe 30 Noiembrie .Deorece soțul meu a depus divorțul ,eu locuind in alta țara nu am primit decizia de divorț încă.Momentan nu pot merge in România sa rezolv aceasta problema. Întrebarea este dacă eu mai pot călătorii dacă nu mi-am schimbat actele încă ,si dacă pot merge eu la judecătorie sa ridic decizia de divorț .Va mulțumesc | |
|
|
|
13-12-2018 |
| Ana Maria a scris pe 13-12-2018: Buna seara , Am divorțat de soțul meu acum o luna decizia definita fiind pe 30 Noiembrie .Deorece soțul meu a depus divorțul ,eu locuind in alta țara nu am primit decizia de divorț încă.Momentan nu pot merge in România sa rezolv aceasta problema. Întrebarea este dacă eu mai pot călătorii dacă nu mi-am schimbat actele încă ,si dacă pot merge eu la judecătorie sa ridic decizia de divorț .Va mulțumesc Buna ziua, Da, puteti deocamdata sa calatoriti in Romania. Puteti veni personal la judecatorie sa ridicati decizia de divort. Apoi cu ea mergeti sa va schimbati actele. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
13-12-2018 |
 | Ana María Vizitator |
| Pot calatorii de exemplu și in alta țara in afara de România ? Întreb deoarece doar in Februarie pot ajunge in România dar am un bilet către alta destinație între timp. Mulțumesc | |
|
|
|
13-12-2018 |
| Ana María a scris pe 13-12-2018: Pot calatorii de exemplu și in alta țara in afara de România ? Întreb deoarece doar in Februarie pot ajunge in România dar am un bilet către alta destinație între timp. Mulțumesc Da, puteti. | In cazul in care doriti mai multe informatii, sau asistenta juridica/reprezentare ne puteti contacta la datele de mai jos. av.Petrescu C. - Baroul Bucuresti tel:0721727157* e-mail: av.carmen.petrescu@gmail.com | |
|
|
|
|
14-12-2018 |
| Ana Maria a scris pe 13-12-2018: Buna seara , Am divorțat de soțul meu acum o luna decizia definita fiind pe 30 Noiembrie .Deorece soțul meu a depus divorțul ,eu locuind in alta țara nu am primit decizia de divorț încă.Momentan nu pot merge in România sa rezolv aceasta problema. Întrebarea este dacă eu mai pot călătorii dacă nu mi-am schimbat actele încă ,si dacă pot merge eu la judecătorie sa ridic decizia de divorț .Va mulțumesc Puteți legaliza personal hotărârea judecătorească sau prin împuternicit. Puteți mandata o persoană prin procură specială sau puteți împuternici un avocat. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
15-12-2018 |
 | Ana Maria Vizitator |
| Va mulțumesc pentru informații . Am sa încerc cât mai curând sa ajung acasa și sa rezolv aceasta problema . | |
|
|
|
01-04-2021 |
 | Ana Maria Vizitator |
| După 2 ani am revenit cu aceeași problema , de data aceasta mai complexa din păcate . Am făcut un apel la decizia de divorț pe motiv ca nu am fost informata in legătura cu procesul și nu mi-a fost comunicată decizia de divorț in intervalul celor 30 de zile de la hotărârea definitiva încât sa pot face apel pentru a cere pastrarea numelui dobândit in urma căsătoriei , pastrarea numelui fiind din motive administrative . După ce am făcut acest apel pe care l-am pierdut , avocatul meu a sugerat redactarea unei plângeri penale ca motiv principal faptul ca nu am fost înștiințată de evoluția divorțului , ca nu am fost citată la adresa unde locuiesc ( in afara țării ) și pentru faptul ca sora fostului soț a declarat ca eu știam de divorț si pentru ca a semnat in numele meu citațiile de divorț . In momentul de fata , nu știu dacă ar trebuii sa continui deoarece avocatul meu îmi sugerează ca nu situația nu are un prognostic prea bun și defapt ca vina este a mea pentru situația creată , deoarece nu am putut ajunge la un numitor comun cu fostul soț . Întrebarea mea este ,oare plangerea penală va fii luată in considerare dacă eu am discutat cu fostul soț despre divorț , fiind probe in acest sens ? Țin sa Menționez ca eu am fost de acord cu divorțul dar am precizat ca doresc sa fiu anunțată de stadiul procedurilor fiind de buna credință am plătit jumătate din costul dosarului . | |
|
|
|
02-04-2021 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Din punctul meu de vedere, la niciun moment nu a fost justificata formularea unei plangeri penale. Aspectele puteau fi reglementate pe cale procesual civila, prin contestatie in anulare pentru lipsa legalei citari, nu penala. Pentru a putea pastra numele dobandit prin casatorie, acum mai puteti incerca schimbarea numelui pe cale administrativa, daca obtineti acordul fostului sot dat in forma autentica. (in cazul dvs, daca va incadrati la aceste 2 ipoteze = când persoana în cauză a folosit, în exercitarea profesiei, numele pe care dorește să îl obțină, făcând dovada cu privire la aceasta, precum și asupra faptului că este cunoscută în societate sub acest nume sau când fostul soț dorește să poarte numele de familie pe care l-a avut în căsătorie, pentru a avea un nume comun cu copiii încredințați spre creștere și educare) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
02-04-2021 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Ana Maria a scris pe 01-04-2021: După 2 ani am revenit cu aceeași problema , de data aceasta mai complexa din păcate . Am făcut un apel la decizia de divorț pe motiv ca nu am fost informata in legătura cu procesul și nu mi-a fost comunicată decizia de divorț in intervalul celor 30 de zile de la hotărârea definitiva încât sa pot face apel pentru a cere pastrarea numelui dobândit in urma căsătoriei , pastrarea numelui fiind din motive administrative . După ce am făcut acest apel pe care l-am pierdut , avocatul meu a sugerat redactarea unei plângeri penale ca motiv principal faptul ca nu am fost înștiințată de evoluția divorțului , ca nu am fost citată la adresa unde locuiesc ( in afara țării ) și pentru faptul ca sora fostului soț a declarat ca eu știam de divorț si pentru ca a semnat in numele meu citațiile de divorț . In momentul de fata , nu știu dacă ar trebuii sa continui deoarece avocatul meu îmi sugerează ca nu situația nu are un prognostic prea bun și defapt ca vina este a mea pentru situația creată , deoarece nu am putut ajunge la un numitor comun cu fostul soț . Întrebarea mea este ,oare plangerea penală va fii luată in considerare dacă eu am discutat cu fostul soț despre divorț , fiind probe in acest sens ? Țin sa Menționez ca eu am fost de acord cu divorțul dar am precizat ca doresc sa fiu anunțată de stadiul procedurilor fiind de buna credință am plătit jumătate din costul dosarului . Din moment ce ati avut cunostinta despre divort, fosta cumnata nu poate fi acuzata de savarsirea infractiunii de marturie mincinoasa, astfel ca sansele de reusita ale plangerii penale sunt minime. Incercati o schimbare a numelui pe cale administrativa. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
21-05-2021 |
 | Georgiana Vizitator |
| Bună ziua,eu sunt in divorț cu soțul meu din 10.07.2020 încă divorț nu să finalizat nici in ziua de azi au fost 2 procese ambele amânat pana acum ,dar noi vrem sa divorț când mai repede pentru ca eu sunt însărcinată cu o altă persoană, noi nu mai locuim împreună din data de 21.09.2019,soțul a depus divorț, poate să il anuleaze să mergem la un notar să divorțăm de Comun acord, avocat dânsului având de la mine si declarație ca sunt deacord cu divorț dar tot nu se finalizeaza!Mulțumesc | |
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |