Ana2018 a scris pe 13-05-2018: Buna ziua. Sotul mi-a propus sa facem o conventie la notar privind zilele cat tine fiecare copilul. E posibil peste un timp când imi imbunatatesc situatia financiara sa cer din nou custodia copilului, dar la tribunal? Acum mi a trimis ordonanta presidintiala sustinand ca copilul este in pericol, locuind o saptamana pe luna si cu mama mea, cu tulburare bipolara, are pensie de boala, a fost internata acum cativa ani la psihiatrie. Copilul are 2 ani si 10 luni cu autism. Eu momentan nu lucrez, încerc sa i fac copilului încadrare in grad de handicap pt a fii insotitoarea lui, dar răspunsul il voi primi abia peste o luna.cat de repede trebuie sa duc adeverinta ca lucrez la tribunal? Exista cumva riscul ca din cauza mamei sa nu primesc copilul nici in weekend, sa am doar program de vizitare a copilului in casa sotului, care sta la parintii lui? Am vreo sansa sa castig custodia sau mai bine semnez conventia la notar sa vina in fiecare weekend la mine? Va multumesc! Daca sotul a introdus o ordonanta presedentiala, este posibil sa doreasca o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, caz in care dvs. nu veti mai avea drept de vizita sau stabilirea domiciliului minorului la dansul. Ar fi indicat sa apelati la ajutor specializat in situatia in care doriti intocmirea unei conventii notariale, deoarece riscati sa acceptati anumite conditii impuse de sot si sa va complicati situatia juridica ulterior. Daca nu sunteti de acord cu programul impus de fostul sot, adesati-va instantei cu o actiune privind exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minoruului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere. |
Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com |
|
|