Forum avocaţi > Divort

Conventie la notar privind minor

13-05-2018

Buna ziua. Sotul mi-a propus sa facem o conventie la notar privind zilele cat tine fiecare copilul. E posibil peste un timp când imi imbunatatesc situatia financiara sa cer din nou custodia copilului, dar la tribunal? Acum mi a trimis ordonanta presidintiala sustinand ca copilul este in pericol, locuind o saptamana pe luna si cu mama mea, cu tulburare bipolara, are pensie de boala, a fost internata acum cativa ani la psihiatrie. Copilul are 2 ani si 10 luni cu autism. Eu momentan nu lucrez, încerc sa i fac copilului încadrare in grad de handicap pt a fii insotitoarea lui, dar răspunsul il voi primi abia peste o luna.cat de repede trebuie sa duc adeverinta ca lucrez la tribunal? Exista cumva riscul ca din cauza mamei sa nu primesc copilul nici in weekend, sa am doar program de vizitare a copilului in casa sotului, care sta la parintii lui? Am vreo sansa sa castig custodia sau mai bine semnez conventia la notar sa vina in fiecare weekend la mine? Va multumesc!
Răspunde
 13-05-2018

București
0721393939
albu.avocat@gmail.com
albuavocat.ro
Facebook
Dacă credeți că puteți accepta programul de vizitare vă sfătuiesc să încheiați convenția la notar. Dacă nu, apărațivă în instanța de judecată..

Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ
Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență).
0721.39.39.39.
Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2018

Bucuresti
0723639378
av_gabrielagerber@hotmail.com
www.avocat-gerber.ro
Facebook
Nu se intelege din discuție daca exista ca obiect al litigiului stabilirea unei custodii exclusive.

Daca răspunsul este afirmativ tb sa va luptati pt aceasta custodie in instanta.

Daca e in discutie doar un program de vizitare atunci ar fi indicat sa va intelegeti de comun acord. Sa înțeleagă ambele parti ca e in interesul copiilor sa existe comunicare si intelegere. Si ca ambii parinti sa fie cat mai mult prezenti in viata copilului.

Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti

Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 14-05-2018

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Ana2018 a scris pe 13-05-2018:
Buna ziua. Sotul mi-a propus sa facem o conventie la notar privind zilele cat tine fiecare copilul. E posibil peste un timp când imi imbunatatesc situatia financiara sa cer din nou custodia copilului, dar la tribunal? Acum mi a trimis ordonanta presidintiala sustinand ca copilul este in pericol, locuind o saptamana pe luna si cu mama mea, cu tulburare bipolara, are pensie de boala, a fost internata acum cativa ani la psihiatrie. Copilul are 2 ani si 10 luni cu autism. Eu momentan nu lucrez, încerc sa i fac copilului încadrare in grad de handicap pt a fii insotitoarea lui, dar răspunsul il voi primi abia peste o luna.cat de repede trebuie sa duc adeverinta ca lucrez la tribunal? Exista cumva riscul ca din cauza mamei sa nu primesc copilul nici in weekend, sa am doar program de vizitare a copilului in casa sotului, care sta la parintii lui? Am vreo sansa sa castig custodia sau mai bine semnez conventia la notar sa vina in fiecare weekend la mine? Va multumesc!

Daca sotul a introdus o ordonanta presedentiala, este posibil sa doreasca o exercitare exclusiva a autoritatii parintesti, caz in care dvs. nu veti mai avea drept de vizita sau stabilirea domiciliului minorului la dansul.
Ar fi indicat sa apelati la ajutor specializat in situatia in care doriti intocmirea unei conventii notariale, deoarece riscati sa acceptati anumite conditii impuse de sot si sa va complicati situatia juridica ulterior.
Daca nu sunteti de acord cu programul impus de fostul sot, adesati-va instantei cu o actiune privind exercitarea in comun a autoritatii parintesti, stabilirea domiciliului minoruului la dvs. si obligarea tatalui la plata pensiei de intretinere.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.