|
03-06-2018 |
 | Ana2018
|
| Buna ziua. As vrea sa stiu daca sms-urile din telefon sunt luate in considerare drept proba in instanta? Va multumesc! | |
|
|
|
03-06-2018 |
| Da, sigur că da, dar trebuie să dovediți că cel care a transmis acele SMS-uri este deținătorul numărului, adică că el a folosit numărul de telefon de pe care a fost trimis mesajul. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
03-06-2018 |
| Sms-urile pot fi folosite ca proba in instanta, la fel ca si mail-urile, in cadrul probei cu inscrisuri. Conditia spre a fi luat in considerare de instanta este ca ele sa fie utile si concludente solutionarii cauzei. | Av.Gabriela GERBER - experienta 20 ani exclusiv in avocatura Baroul Bucuresti Dedicarea, pasiunea pt aceasta profesie, empatia fata de nevoile clientilor, perfectionarea continua ma determina zi de zi sa caut solutii, sa ofer sprijinul si sa intrebuintez toate resursele, cunostintele si experient | |
|
|
|
|
04-06-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Puteti depune sms-urile in instanta la dosarul cauzei, daca sunt utile la solutionarea cauzei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-06-2018 |
 | Radulescu Alexandru Vizitator |
| Dar daca smsurile au fost date printr-un soft de cineva de pe alt telefon si nu am cum demonstra asta ca nu ma pricep? | |
|
|
|
05-06-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Radulescu Alexandru a scris pe 04-06-2018: Dar daca smsurile au fost date printr-un soft de cineva de pe alt telefon si nu am cum demonstra asta ca nu ma pricep? | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
05-06-2018 |
 | Avocat Vasile Alexandra ✓ Brasov, bld. Grivitei nr. 99, scara D, ap. 3 0729974369 (Doar pt. programări) cabinetavocatvasile@yahoo.com
|
| Radulescu Alexandru a scris pe 04-06-2018: Dar daca smsurile au fost date printr-un soft de cineva de pe alt telefon si nu am cum demonstra asta ca nu ma pricep? Buna ziua, Ceea ce spuneti dvs. reprezinta simple presupuneri pana nu faceti dovada (daca puteti face dovada) ca intr-adevar sms-urile sunt date de altcineva. Sms-urile sunt considerate corespondenta transmisa de pe un anumit numar, care poate fi asociat unei parti din proces, pe un alt numar, de asemenea asociat altei parti din proces. Drept urmare, acestea se bucura de prezumtia ca provin de la un anumit numar/parte si au fost primite de celalalt numar/parte. Daca le contestati, trebuie sa faceti dovada ca nu sunt reale ori ca nu provin de la partea respectiva. | Avocat Alexandra Vasile tel. 0729974369 Mail: cabinetavocatvasile@yahoo.com Adresa: Brasov, bld. Grivitei nr. 99, sc. D, ap. 3 | |
|
|
|
|
05-06-2018 |
| Radulescu Alexandru a scris pe 04-06-2018: Dar daca smsurile au fost date printr-un soft de cineva de pe alt telefon si nu am cum demonstra asta ca nu ma pricep? Contestați veridicitatea lor în instanță. Chestiunile ce țin de tehnică sunt ușor de dovedit. Așadar. dacă s-a manipulat transmiterea acest lucru se poate dovedi relativ ușor. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
08-10-2018 |
 | Lavinia Vizitator |
| Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca postarile de pe un Facebook public se pot folosi in instanta? Multumesc! | |
|
|
|
08-10-2018 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Lavinia a scris pe 08-10-2018: Buna ziua! Va rog sa imi spuneti daca postarile de pe un Facebook public se pot folosi in instanta? Multumesc! Daca probele respective sunt relevante in dovedirea solicitarilor dvs., le puteti depune la dosar. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
08-10-2018 |
| DA. | Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18) | |
|
|
|
|
12-05-2020 |
 | Mariana v Vizitator |
| Pot fi mesajele vocale folosite ca proba in instanta? Fetița mea de 14 ani este terorizată verbal de tatăl ei care o suna cand este sub influenta bauturilor alcoolice si o deregleaza psihic. | |
|
|
|
13-05-2020 |
| Mariana V a scris pe 12-05-2020: Pot fi mesajele vocale folosite ca proba in instanta? Fetița mea de 14 ani este terorizată verbal de tatăl ei care o suna cand este sub influenta bauturilor alcoolice si o deregleaza psihic. Da, puteti folosi inregistrari audio/video ca proba. Aceste inregistrari trebuie depuse la dosar pe suport CD, cu respectarea dispozitiilor art. 149 NCPC, privind numarul de exemplare: "(1) Când cererea urmează a fi comunicată, ea se va face în atâtea exemplare câte sunt necesare pentru comunicare, în afară de cazurile în care părţile au un reprezentant comun sau partea figurează în mai multe calităţi juridice, când se va face într-un singur exemplar. În toate cazurile este necesar şi un exemplar pentru instanţă. (2) Dispoziţiile alin. (1) sunt aplicabile în mod corespunzător şi în cazul prevăzut la art. 148 alin. (4), grefierul de şedinţă fiind ţinut să întocmească din oficiu copiile de pe încheiere necesare pentru comunicare. (3) Dacă obligaţia prevăzută la alin. (1) nu este îndeplinită, instanţa va putea îndeplini din oficiu sau va putea pune în sarcina oricăreia dintre părţi îndeplinirea acestei obligaţii, pe cheltuiala părţii care avea această obligaţie. (4) În cazul în care cererea a fost comunicată, potrivit legii, prin fax sau prin poştă electronică, grefierul de şedinţă este ţinut să întocmească din oficiu copii de pe cerere, pe cheltuiala părţii care avea această obligaţie. Dispoziţiile art. 154 alin. (6) rămân aplicabile." | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
13-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Mariana V a scris pe 12-05-2020: Pot fi mesajele vocale folosite ca proba in instanta? Fetița mea de 14 ani este terorizată verbal de tatăl ei care o suna cand este sub influenta bauturilor alcoolice si o deregleaza psihic. Daca doriti sa le folositi in civil, atunci exista nuantari. CEDO a stabilit ca este importanta echitatea procedurilor în ansamblu. De asemenea, sa nu fie singura proba. Nu in ultimul rand, "Art. 341 C. Pr. Civ. vorbeste despre obtinerea acestor probe cu respectarea legii si a bunelor moravuri, chestiune care in practica judiciara a primit interpretari foarte variate: de la respingerea probelor unde nu exista consimtamantul persoanei inregistrate si pana la admiterea oricarei astfel de probe." Exemple "Negative" de hotarari: Înregistrarea audio obținută cu ajutorul telefonului mobil nu poate fi admisă ca probă în procesul civil în condițiile în care, la momentul înregistrării, persoana cu care se discuta nu a avut cunoștință de faptul că este înregistrată. Potrivit dispozițiilor art. 255 din noul Cod de Procedură Civilă, coroborate cu dispozițiile art. 341 noul Cod de Procedură Civilă, benzile de înregistrare a sunetului constituie mijloace materiale de probă admisibile, doar dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri, condiții pe care nu le îndeplinește înregistrarea audio, cât timp a fost realizată fără acordul persoanei înregistrate. (Tribunalul Neamț, Decizia civilă nr. 232/7 februarie 2017, www.rolii.ro) Inregistrarea audio realizata fara acordul partilor nu poate fi utilizata ca proba in proces, intrucat este obtinuta cu incalcarea bunelor moravuri. ”Potrivit art. 341 CPC„ Sunt mijloace materiale de probă lucrurile care prin însușirile lor, prin aspectul lor ori semnele sau urmele pe care le păstrează servesc la stabilirea unui fapt care poate duce la soluționarea procesului „ , iar potrivit alineat 2 al aceluiasi articol „ Sunt, de asemenea, mijloace materiale de probă și fotografiile, fotocopiile, filmele, discurile, benzile de înregistrare a sunetului, precum și alte asemenea mijloace tehnice, dacă nu au fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri.” Din analiza art. 341 CPC rezulta ca pentru ca benzile de înregistrare a sunetului sa fie mijloace materiale de probă trebuie sa nu fi fost obținute prin încălcarea legii ori a bunelor moravuri . Analizand inregistrarea audio depusa in cauza se constata ca in data de 22.05.2015 a existat un conflict verbal intre parti care s-a desfasurat in mare parte pe terenul reclamantei, iar politistul care a efectuat inregistrarea nu le-a cerut consimtamantul partilor pentru efectuarea inregistrarii. Instanta nu va considera ca inregistrarea audio este proba in acest dosar deoarece a fost obtinuta fara acordul partilor, ceea ce inseamna ca a fost obtinuta prin incalcarea bunelor moravuri.” (Tribunalul Sibiu, Secția I civilă, Decizia nr. 673/2015, www.rolii.ro) | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-05-2020 |
 | Mariana v Vizitator |
| Aici este vorba despre o copilă care de frica este obligata sa.i raspunda la telefon,caci altfel stie ca începe cu vorbe vulgare greu de reprodus.ameninta verbal...fiind la o distanta de mii de km...insa copilul tremură si plânge si nu indrazneste sa.i spuna nimic.doar asculta cum el spune ca va veni si va omora pe toata lumea...suntem terorizate verbal ..psihic | |
|
|
|
13-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Am inteles. Asa cum v-a spus si colega mea, le puteti folosi. Acelasi lucru vi l-am spus si eu, cu mentiunea ca daca vi se respinge proba, sa nu fiti surprinsa si sa fiti pregatita sa argumentati, ptr ca practica instantelor inca nu este unitara. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
13-05-2020 |
| Mariana V a scris pe 13-05-2020: Aici este vorba despre o copilă care de frica este obligata sa.i raspunda la telefon,caci altfel stie ca începe cu vorbe vulgare greu de reprodus.ameninta verbal...fiind la o distanta de mii de km...insa copilul tremură si plânge si nu indrazneste sa.i spuna nimic.doar asculta cum el spune ca va veni si va omora pe toata lumea...suntem terorizate verbal ..psihic Daca tatal este o persoana agresiva, pe langa actiunea de divort puteti formula o plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiunii de amenintare si ulterior puteti solicita emiterea unui ordin de protectie atat pentru dvs, cat si pentru copil. Daca puteti demonstra ca tatal este o persoana agresiva si ca atitudinea dansului poate afecta grav buna crestere si dezvoltare a minorei, puteti solicita exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
20-05-2020 |
 | Mariana v Vizitator |
| Da.este o persoana extrem de agresivă cu care nu as vrea sa mai am dialog fata in fata,deoarece imi este teama de el.pana si mama lui a spus ca daca va fi nevoie o pot pune ca martor.. O intrebare as mai dori sa pun...Daca este posibil ca la un eventual proces (nu fa divorț ,caci nu am fost casatoriti)sa nu fiu prezența eu,cu doar avocatul si eventual martorii? Imi doresc sa.l îndepărtez de familia mea ca nu.i face bine,mai ales copilului. Multumesc | |
|
|
|
20-05-2020 |
| Mariana V a scris pe 20-05-2020: Da.este o persoana extrem de agresivă cu care nu as vrea sa mai am dialog fata in fata,deoarece imi este teama de el.pana si mama lui a spus ca daca va fi nevoie o pot pune ca martor.. O intrebare as mai dori sa pun...Daca este posibil ca la un eventual proces (nu fa divorț ,caci nu am fost casatoriti)sa nu fiu prezența eu,cu doar avocatul si eventual martorii? Imi doresc sa.l îndepărtez de familia mea ca nu.i face bine,mai ales copilului. Multumesc Daca nu ati fost casatoriti, atunci vor trebui clarificate doar chestiunile legate de situatia minorei: domiciliul, pensia de intretinere si modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti. Prezenta dvs nu va fi obligatorie daca va veti angaja un avocat, insa este indicat sa va prezentati in fata instantei. Sfatul meu este sa solicitati si emiterea unui ordin de protectie, cum am precizat si in mesajul anterior. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
23-05-2020 |
| Mariana V a scris pe 13-05-2020: Aici este vorba despre o copilă care de frica este obligata sa.i raspunda la telefon,caci altfel stie ca începe cu vorbe vulgare greu de reprodus.ameninta verbal...fiind la o distanta de mii de km...insa copilul tremură si plânge si nu indrazneste sa.i spuna nimic.doar asculta cum el spune ca va veni si va omora pe toata lumea...suntem terorizate verbal ..psihic Ar fi util să propuneți un martor care a fost prezent la momentele în care fata vorbește cu tatăl ei și să observe aceste manifestări. | Cereți o CONSULTAȚIE JURIDICĂ Avocat Adrian-Nicolae ALBU (28 de ani de experiență). 0721.39.39.39. Prezentare servicii pe www.albuavocat.ro | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |