Forum avocaţi > Drept penal

Pot declansa o actiune pe penal?

08-02-2014

x - vanzator
y - vecin
A,B,C, - parcele de teren.

Cumpar un teren de la x - teren format din doua parti A si B.

Doar ca in cele din urma, vanzarea prin notariat se face doar pentru terenul A deoarece, dintr-o gresala a primariei, terenul B (in prelungirea lui A) era trecut la y (vecin).

Totodata in aceeasi zi, se mai face si un antecontract in care x se obliga ca in termen de 30 de zile sa-mi vanda si terenul B.

Astfel ca in interiorul acestui termen, x purcede la un schimb de terenuri - adica ii da lui y un alt teren C - mai indepartat, contra terenului B pe care trebuia sa mi-l vanda.

Deci intre ei exista un ''contract de schimb terenuri'' facut la notariat.

Mi se da contractul de schimb, eu ii achit banii - urmand sa mergem la notariat pentru a-mi face acte si pe terenul B.
Doar ca mersul asta la notariat s-a tot amanat ..pana ce a murit x.

De la bun inceput, vanzarea a fost conditionata de cumpararea ambelor parcele (A+B) cu toate ca terenul are deschidere numai 10 m.
Vanzatorii n-au plecat de acolo, decat dupa ce le-am achitat si parcela B - in prezenta mai multor martori.

Mostenitorul lui x care stia perfect despre ce e vorba - m-a tot amanat cu anii pe diferite motive - pentru ca in cele din urma sa vanda catre alt cumparator terenul - C (teren pe care si-l instrainase prin contractul de schimb cu y)

Concluzie: x impreuna cu fiul mi-au luat banii pe terenul B apoi dupa decesul lui x, fiul-mostenitor a vandut si terenul ce apartinea lui y - invocand ca n-are cunostinta de ''contractul de schimb''

cum o fi reusit el sa vanda - din moment ce, pe baza contractului de schimb, y a inscris terenul C la primarie!?
Cum a obtinut el certificatul fiscal si intabularea??!!!
(ca o paranteza - y plateste si acum impozit pe terenul C)

Recent am fost chemat la primarie pentru a mi se comunica ca terenul B e inscris in titlul de proprietate al lui y - iar primarul insusi, a decis cadastrarea terenului pe numele lui y ..
(nu vreau sa vorbesc cu pacat dar am impresia ca acolo sunt mari interese imobiliare!)

Mi s-a explicat ca ''contractul de schimb terenuri'' nu a fost luat in evidenta primariei, de niciuna dintre parti, asa ca -
Dar ma intreb eu - oare in baza carui act y plateste si acum impozit pe terenul C !?

Stiu - totul pare ireal dar asta-i adevarul ..
Deci pot sa incep o actiune in penal contra mostenitorului lui x?
multumesc!
Răspunde
 19-02-2014

O actiune in sfera Dreptului penal nu ar avea finalitate . Puteti actiona pe calea dreptului civil,dar aici esentiale sunt data la care X v-a facut practic promisiunea de vanzare si pentru terenul B si cat timp a trecut de atunci.
pentru detalii puteti suna la telefon 0744617228 A.v Pralea Lucian avocat in Baroul Bucuresti
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.