Forum avocaţi > Drept penal

Conducere cu permisul suspendat

14-08-2018
Vizitator
Buna ziua , in urma cu 3 luni am fost oprit de catte politie si aveam permisul suspendat , deci mi-au facut dosar penal si eu mi-am angajat un avocat , problema este ca deja au trrcut 3 luni , si nu am primit nici un ras . Avocata mea zice ca asteapta chestii de avocatii si ca nimik nou.. fratilor ! Cat dureaza pana imi iau permisul in napoi .. precizez ca nu am mai avut dosar penal nici o datat nu am fost in stare de ebriette in momentul cazului bla bla ... astept ras .
Răspunde
 23-08-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Buna seara!

Cu toate ca ati avut permisul suspendat, Dvs. ati continuat sa conduceti, astfel incat fapta Dvs. intruneste elementele constitutive ale infractiunii de conducere a unui vehicul fara permis de conducere, sens in care v-a fost intocmit dosarul penal, chiar daca nu ati fost in stare de ebrietate (in acest din urma caz, incadrarea juridica ar fi fost alta, respectiv conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante).

Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Dosarul penal nu se finalizeaza atat de usor precum credeti, in sensul ca mai intai trebuie administrare probe, sa va ia declaratii, sa se finalizeze faza de urmarire penala (cea de la politie, parchet) si ulterior se apreciaza daca va faceti vinovat de savarsirea infractiunii mai sus expuse, se va intocmi rechizitoriul (actul de inculpare) prin care sunteti trimis in judecata. In faza de judecata depinde de pozitia pe care o veti adopta, de recunoastere sau de nerecunoastere a faptei, procedura de judecata va fi una simplificata (cea de recunoastere si se va finaliza la primul termen de judecata) sau va fi o procedura mai lunga (prin care se vor administra probele pe care intelegeti sa le contestati).

Care a fost motivul suspendarii permisului si cand expira perioada suspendarii?

O seara frumoasa!

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.