Forum avocaţi > Drept penal

Suspiciune Inselaciune Online

12-09-2018
Vizitator
Buna ziua, am si eu o intrebare legata de o comanda online platita prin op de catre societatea noastra catre alta societate, Pe scurt am comandat un produs de la o firma l-am achitat cu op, dupa cateva zile sun sa intreb de ce nu imi ajunge produsul, cei de acolo imi spun ca l-au trimis, cei de la curierat imi spun ca nu l-au ridicat, ca trebuia sa il ridice dar cel de la firma nu la predat, am discutat cu cei de la care am cumparat avand explicand cea ce spun cei de la curierat iar ei au avut o atitudine foarte neprietenoasa, as vrea sa stim legal daca optam pentru restituirea banilor in cat timp legal trebuie restituita suma pe motivul ca nu am primit produsul, iar daca nu se va restitui suma de catre firma respectiva si nici nu vom primi produsul care ar fi pasi de urmat mai departe.
Răspunde
 09-10-2018

Cluj-Napoca
0743496349
avocat_carmenmatei@yahoo.com
Buna ziua!
Puteti solicita nr. de AWB de la societatea unde ati comandat produsul si sa verificati starea comenzii. Tototdata, verificati pe site-ul lor sau in contract termenul de livrare de la data comenzii si daca acesta a fost depasit sau nu. Exista si optiunea de a anula comanda si a solicita restituirea pretului platit. In mod normal, puteti sa expediati o somatie de plata, daca optati pentru varianta simplificata in care ii puneti in vedere societatii sa va achite in contul Dvs. bancar suma achitata (o puteti face si prin avocat, daca doriti sa implice o anumita seriozitate, tinand seama de faptul ca ati inceput demersuri pentru recuperarea debitului) in termen de 15 zile de la primirea notificarii (notificarea de plata sa o expediati cu continut declarat si confirmare de primire). Daca dupa expirarea termenului prevazut in cuprinsul Somatiei, suma nu va este achitata, sunteti indreptatit sa o actionati in judecata fie printr-o Cerere de valoare redusa (in functie de cuantumul sumei), fie printr-o Cerere de emitere a ordonantei de plata sau pe drept comun (insa solutionarea cazului este mai indelungata) printr-o Cerere de chemare in judecata.
Daca aveti intrebari suplimentare, mi le puteti adresa.

Cu stima,

Avocat Carmen MATEI
telefon: 0743496349*
e-mail: avocat_carmenmatei@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 10-10-2018

BUCURESTI
0766321314
avocatib@yahoo.com
https://www.google.ro/amp/s/m.stirileprotv.ro
Facebook
Temeiuri legale Lega nr. 365 din 7 iunie 2002 privind comertului electronic coroborat cu dispozitiile Directivei 2011/83/UE care vizează orice contract încheiat între un profesionist şi un consumator - persoană fizică si care prevede printre altele un termen de 14 zile calendaristice perioada pe care consumatorii o au la dispoziţie pentru a renunţa la un contract de vânzare-cumpărare.
Cu atat mai mult daca nu ati primit produsul aceasta isi produce efectele. Daca ati primit produsul, aveti 14 zile prin care puteti sa renuntati la el, il returnati vanzatorului online si acesta trebuie sa va returneze banii dupa primirea si constatarea produsului.

Avocat IRINA BUDA in cadrul Baroului Bucuresti de peste 20 ani. Drept de a reprezenta si pune concluzii inclusiv la Inalta Curte de Casatie si Justitie Adresa mail avocatib@yahoo.com Doar pt. programari tel 0766321314 (L-V intre orele 8 - 18)
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.