Forum avocaţi > Drept penal

Ma poate retine la Apel

13-03-2014

Buna ziua
Am fost condamnat intr-un dosar penal, pentru inselaciune, la 7 ani inchisoare si 5 ani de pedeapsa complementara in luna OCTOMBRIE 2013, dupa vechiul Cod Penal. înşelăciune prevăz. de art. 215 al. 1,2,3,5 C.pena
Am facut Apel si am termen in Maritie 2014. Dupa Noul Cod Penal pedeapsa sa micsorat de la 2 la 5 si pentru consecinte deosebit de grave este de la 3 la 7 ani.

Ce sanse credeti ca am la o suspendare sau dupa Noul Cod Penal la ce pedeapsa cu inchisoare sa ma astept?

Daca se judeca Apelul ma poate retine direct chiar daca ramane in pronuntare?

Mai pot cere o amanare pentru angajarea unui aparator ales, se va aproba? Tinand cont ca am mai cerut asta odata in 2009 cand a ajuns dosarul la judecatorie!

Tinand cont ca judecatorii nu au anuntat partile vatamate despre pedeapsa care am primit-o in prima instanta, se poate numi viciu de procedura si rejudecarea dosarului sau doar un nou termen pentru citarea partilor vatamate.
Spun asta ca poate partile vatamate nu sunt de acord cu pedeapsa pe care am primit-o si vor sa faca recurs!

Va multumesc anticipat
George
Răspunde
 22-03-2014
Bucuresti

Buna seara,

1. Nu va retine cand ramane in pronuntare. Mai intai ramane in pronuntare, dupa caz, o zi, doua, o saptamana, apoi se pronunta hotararea, solutia va fi publicata pe portalul instantelor. Daca este o hotarare de condamnare cu executare se emite si mandatul de executare.
2. Daca sunteti la primul termen de judecata in apel, puteti merge sa cereti un termen pentru a va angaja un aparator. Cel mai probabil va fi desemnat deja unul din oficiu, insa in mod normal va va acorda un termen pentru a va angaja un avocat ales.
3. Atata timp cat partile vatamate/civile au fost citate in mod legal nu este niciun viciu de procedura.
4. Conform noului cod, puteti sa va impacati cu partile vatamate, daca va impacati cu toate se va inceta procesul penal (fara nicio condamnare), daca va impacati numai cu unele sevinceteaza procesul penal in ceea ce priveste acele parti, si se va pronunta o hotarare de achitare, ori dupa caz, condamnare pentru celelalte fapte.
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.