Forum avocaţi > Drept penal

Eroarea materiala

25-11-2019

Am o sentință penală definitivă din iulie 2019, am depus o cerere de îndreptare eroare materială care este și ea definitivă. Doresc intru in posesia unei copii legalizate cu mențiunea definitiv. In cererea pe care o voi face către președintele instanței este suficient sa indic Nr hotărârii din dosarul...
Și copia in posesia căreia voi intra va conține și corecțiile facute in urma cererii de îndreptare a eroii materiale sau trebuie sa fac alta cerere ? Ce taxe trebuie sa plătesc pentru ca voi solicita trimiterea prin posta deoarece eu sunt din Mureș și sentința a fost data de Judecătoria Craiova. Va mulțumesc.
Răspunde
 25-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Indreptarea se va face pe toate exemplarele hotararii. Astfel incat, dupa momentul la care se pronunta si ramane definitiva, face corp comun cu hotararea.

Taxa de legalizare este de 5 lei/exemplar.

La cererea de legalizare (cautati un model pe internet) , anexati:
- dovada achitării taxei judiciare de timbru în cuantum de 5 lei,
- un plic timbrat autoadresat
- și o chitanță în cuantum de 0.20 lei/pagina (daca stiti cate pagini are hotararea plus incheierea, inmultiti 0,20 cu nr. de pagini; daca nu-l stiti, achitati o suma acoperitoare) reprezentând taxa prevăzută la art. 9, lit. i) din O.U.G. nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2019
Vizitator
Ok. Deci este sentință cu numărul vechi daca pot să-i spun asa.Unde plătesc taxele respective, la posta, la Administrația financiară de la domiciliul meu, in ce cont. Va mulțumesc.
Răspunde
 26-11-2019

Cluj si Prahova
0742251721
marina.starjil@gmail.com
Vedeti si dvs. unde are primaria din orasul dvs. punct de colectare taxe judiciare. Habar n-am insa in ce numar de cont de achita. Daca vreti sa achitati prin virament, cereti de la primaria dvs. contul.

oug 80/2013

Art. 40 - (1) Taxele judiciare de timbru se plătesc de debitorul taxei în numerar, prin virament sau în sistem on-line, într-un cont distinct de venituri al bugetului local "Taxe judiciare de timbru şi alte taxe de timbru", al unităţii administrativ teritoriale în care persoana fizică are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, în care persoana juridică are sediul social. Costurile operaţiunilor de transfer al sumelor datorate ca taxă judiciară de timbru sunt în sarcina debitorului taxei.

(2) Dacă persoana care datorează taxa judiciară de timbru nu are nici domiciliul, nici reşedinţa ori, după caz, sediul în România, taxa judiciară de timbru se plăteşte în contul bugetului local al unităţii administrativ teritoriale în care se află sediul instanţei la care se introduce acţiunea sau cererea.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 26-11-2019
Vizitator
Mulțumesc frumos.
Răspunde
 26-11-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Transil a scris pe 26-11-2019:
Ok. Deci este sentință cu numărul vechi daca pot să-i spun asa.Unde plătesc taxele respective, la posta, la Administrația financiară de la domiciliul meu, in ce cont. Va mulțumesc.
Sentinta ramane aceeasi, iar la aceasta se atasaza Incheierea de indreptare a erorii materiale. Taxa se achita in contul primariei pe a carei raza teritoriala domiciliati.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2019
Vizitator
Buna ziua, am făcut cerere pentru eliberarea unei copii legalizate după sentință penală prin care mi-a fost anulat permisul. Mi-a ajuns sentința pe care scrie definitivă în data de 02.07.2019 prin neapelare după care mai jos o ștampilă dreptunghiulara cu Judecătoria Craiova, conform cu originalul. Pe hotărârea de îndreptare a eroii materiale scrie doar pronunțată în ședința publică 28.10.2019 cu drept de apel în 10 zile de la comunicare. Nu trebuia sa scrie și pe hotărârea privind îndreptarea materială definitivă, data și modalitatea de rămânere definitive? Întreb pentru a nu avea probleme in momentul in care voi depune dosarul pentru a susține examenul pentru permis.
Răspunde
 27-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Stampila se pune pe hotarare, incheierea de indreptare a erorii materiale se atasaza hotararii. La examen, prezentati documentele care v-au fost comunicate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 27-12-2019
Vizitator
Mulțumesc, sărbători fericite!!!!
Răspunde
 27-12-2019
Vizitator
Mulțumesc, sărbători fericite!!!!
Răspunde
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.