Forum avocaţi > Drept penal

Buna ziua

05-12-2019

Buna ziua, am si eu o intrebare, sora mea a fost la o petrecere acasa la cineva cu prietenul ei, amandoi au consumat bauturi alcoolice, mai mult el, iar prietenul ia propus sa faca sex , ea refuzand , el a fost nervos/suparat si din diferite discutii ia dat cu podul palmei in frunte(gen a impins-o de frunte) , a mai tras-o de urechi de par , s-a mai imbrancit cu ea si diverse bruscari si tachinari de genul dar nu ia dat efectiv vreun pumn sau picior, toate astea dupa ce l-a refuzat(iar in timp ce -i facea acele lucruri nu mai dorea sa faca sex cu ea, au fost doar dupa propunere de nervi si din cauza alcoolului)
Intrebarea este, la ce se incadreaza ceea ce a facut respectivul? agresiune fizica doar? sau viol /tentativa de viol/ agresiune sexuala/tentativa de agresiune sexuala?
Răspunde
 05-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Tentativa de viol (varianta agravata daca sora dvs. este minora) in concurs cu infractiunea de loviri si alte violente.
Ambele se urmaresc la plangere prealabila.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 05-12-2019

multumesc pentru raspuns, eu nu ma pricep la codul penal, dar daca respectivul ia facut acele bruscari/tachinari, dupa refuz fara scopul de a mai face sex ci doar din nervi/orgoliu/refuz etc se mai incadreaza la viol/tentativa de viol/agresiune sexuala/tentativa de agresiune sexuala?
daca-l reclama poate risca pedeapsa cu inchisoarea? ( din ceea ce v-am relatat nu a mers mai departe, adica dupa refuz nu a facut nimic in scop sexual, doar din orgoliu si nervi au fost reactiile lui pe care vi le-am relatat in mesajul anterior)
Răspunde
 05-12-2019

Prahova
0742251721Whatsapp
marina.starjil@gmail.com
Insa ceea ce spuneti dvs., ar fi vorba doar de trairile sale interioare, neexteriorizate. El afirma acum ca nu mai voia, si o batea acum doar la misto, de ciuda.

La exterior insa, s-a manifestat prin violente, dupa refuz, care pot fi asimilate unei constrangeri.

Daca nu a strigat in gura mare, sa auda toti si victima, inclusiv, ceva de genul (imi cer scuze ptr. limbajul mai putin academic, incerc doar sa ma fac inteleasa): "Stai linistita. Nu mai vreau sa te...., insa acum sunt doar nervos si ofticat ca m-ai refuzat si de aia te bat", ma tem ca victima era indreptatita sa creada ca intentia lui este in continuare de a avea un raport sexual si ca vrea sa-i infranga impotrivirea.

Si daca, dupa bataie, fata s-ar fi lasat, ar fi fost viol ca la carte.

Daca sora dvs. nu-i face plangere, nu pateste nimic.
Daca ii face plangere, risca o pedeapsa ptr. tentativa de la 1.6 ani la 5 ani.

Avocat Marina STARJIL

marina.starjil@gmail.com

https://dreptul-familiei.ro/

Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international).
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
 09-12-2019

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Andreicristi a scris pe 05-12-2019:
multumesc pentru raspuns, eu nu ma pricep la codul penal, dar daca respectivul ia facut acele bruscari/tachinari, dupa refuz fara scopul de a mai face sex ci doar din nervi/orgoliu/refuz etc se mai incadreaza la viol/tentativa de viol/agresiune sexuala/tentativa de agresiune sexuala?
daca-l reclama poate risca pedeapsa cu inchisoarea? ( din ceea ce v-am relatat nu a mers mai departe, adica dupa refuz nu a facut nimic in scop sexual, doar din orgoliu si nervi au fost reactiile lui pe care vi le-am relatat in mesajul anterior)
Infractiunea de viol este considerata o infractiune grava si se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani. In situatia relatata, fapta prietenului surorii dvs intruneste elementele constitutive ale infractiunii de viol, in forma tentativei, iar actiunea penala se pune in miscare la plangerea persoanei vatamate.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av. Bratulescu Adela

1

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1104

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

2

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 361

Ultimul răspuns

Avocat Petrescu C.

3

Telefon: 0721727157

Doar pt. programări

Locație: Bucuresti

Puncte: 290

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.