Buna sear as dori sa va povestesc pe scurt despre cele intamplate si anume sotul meu in anul 2008 a fost prins la volanul unui autoturism neavand permis de conducere. Dupa un an in care a durat procesul a fost arestat,pedeapsa sa fiind de 1 an si 3 luni,astfel a fost pus in camera la Penitenciar cu alti 10 detinuti care aveau pedepse foarte mari de executat,toti avand condamnare peste 10 ani,desi fiecare detinut trebuie repartizat in functie de pedeapsa si de infractiunea savarsita nu? La nici o luna de detentie a fost batut,bataie care a dus la moartea sa. Din cate mi-au spus cei de la conducerea Penitenciarului am inteles ca a fost batut de un detinut din camera insa nu cred ca asta ar fi adevarul deoarece in urma decesului s-a deschis un proces in care m-am judecat cu mai multe persoane,deoarece au fost amenintati sa nu spuna care este adevaratul vinovat. Au trecut 4 ani de atunci timp in care nu am reusit sa castig procesul cel putin pentru cele 2 fetite minore care au ramas fara tatal lor la o varsta foarte frageda,cand s-a produs tragedia cea mica nu avea nici 2 ani iar cea mare avea 5 ani. In timpul procesului s-a descoperit ca sotul meu in acte figura mutat de 4 zile din acea camera dar la momentul savarsirii acelui incident era tot acolo,nu mai inteleg nimic. Procesul s-a judecat la Tribunalul Bv unde instanta mi-a dat castig de cauza obligand asa zisul inculpat in solidar cu ANP-ul,fiind ca parte responsabila civilmente,la plata unei pensii lunare si daune morale pentru cele doua minore. Dar ANP-ul a facut apel mai departe astfel dosarul a ajuns la curtea de apel Bv care a respins apelurile mentinand hotararea data de tribunal ca fiind una corecta si definitiva nefiind mentionat cu drept de recurs in 10 zile. Astfel ca eu am luat legatura la Curtea de Apel de unde m-i s-a comunicat ca hotararea este definitiva si ca trebuie redactata pentru a se intoarce dosarul inapoi la tribunal pentru a putea legaliza hotararea,insa cei de la ANP au facut de data aceasta recurs. Ce se v-a intmpla mai departe? V-a ajunge dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie de la Bucuresti? Se poate sa se anuleze hotararea si sa nu imi de-a castig de cauza? Va rog sa ma sfatuiti ce se va intampla,ce demersuri trebuie sa urmez pentru a le castga drepturile celor doua fetite nevinovate ramase fara tatal lor din vina celor care ar fi trebuit sa le ofere protectie? In mod normal nu cei de la ANP raspund pentru viata detinutilor,pentru ce ei nu stiu cum sa se dezvinovateasca? Va multumesc,anticipat. Cu mult respect. |
|