|
10-04-2020 |
 | Adrian Vizitator |
| Buna ziua!am dosar penal si sunt trimis in judecata pentru refuz probe biologice in parcarea blocului sa intamplat tot incidentul,am mutat o masina cativa metri,fiind sub influența băuturilor alcoolice 0.63.parcarea fiind proprietatea noastra a locatarilor fiind o curte partial imprejmuita.recent am facut o cerere la primarie daca este sau nu drum public si am primit raspuns de la inspector urbanism si primarie ca NU este un drum public.am vreo sansa de castig in instanta?va rog un raspuns | |
|
|
|
10-04-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| In situatia in care sunteti cercetat pentru savarsirea infractiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice, este irelevant daca drumul pe care ati fost depistat este public sau privat. Art. 337 NCP prevede ca: "Refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezenţei unor substanţe psihoactive se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani." Avand in vedere faptul ca s-a finalizat urmarirea penala si ati fost trimis in judecata, nu mai puteti solicita incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei, in schimb va trebui sa va asigurati o aparare eficienta, pentru a obtine o pedeapsa indreptata spre minimul special, cu o modalitate de executare neprivativa de libertate. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
10-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Spre deosebire de infractiunea de la art.336 cod penal (care mentioneaza conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii unui permis de conducere), la infractiunea de la 337 se vorbeste numai despre conducatorul unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
24-04-2020 |
 | Av. Druga Mihaela ✓ Bucuresti 0726831249 mihaeladruga2013@gmail.com
|
| Concentratia de alcool in aerul expirat sa inteleg ca a fost stabilita la 0.63. Insa, daca in urma prelevarii mostrelor biologice,imbibatia alcoolica era sub nivelul de 0,80g/l, situatia d-voastra era alta. In cazul d-voastra miza nu este domeniul public sau nu, ci care ar fi fost imbibatia alcoolica. | av. Druga Mihaela | |
|
|
|
|
24-04-2020 |
 | Sonickk2000 Vizitator |
| Mulțumesc pentru timpul acordat! Sa înțeleg ca nu am nici o șansă de achitare amenda penala sau ceva de genul și nu are rost sa ma lupt în instanta... Totuși am mutat o mașină câțiva metri în curtea blocului, mi a dat scris și primăria ca este un drum privat... Mulțumesc încă odată! Sănătate! | |
|
|
|
24-04-2020 |
 | Adi Vizitator |
| Am băut în data de 24 toată noaptea fiind la colindat, fapta sa întâmplat a doua zi la 19 00 seara iar în ziua cu pricina nu am băut decât 2 beri înainte cu câteva ore | |
|
|
|
24-04-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Cluj si Prahova 0742251721 marina.starjil@gmail.com
|
| Sonickk2000 a scris pe 24-04-2020: Mulțumesc pentru timpul acordat! Sa înțeleg ca nu am nici o șansă de achitare amenda penala sau ceva de genul și nu are rost sa ma lupt în instanta... Totuși am mutat o mașină câțiva metri în curtea blocului, mi a dat scris și primăria ca este un drum privat... Mulțumesc încă odată! Sănătate! Dupa cum v-am mai spus, nu are relevanta ce alcoolemie aveati. Nu ati fost testat pentru ca ati refuzat, deci nu puteti fi urmarit ptr. conducere sub influenta. Veti fi urmarit pentru refuz, iar pedepsele sunt aceleasi. Daca v-ati fi lasat testat, va puteati apara pe motivul ca nu erati pe drum public. Pentru refuz, vorbim de o alta infractiune, e suficient sa fiti gasit la volan, nu conteaza unde; important e ca erati la volanul masinii si ati refuzat testarea. Mergeti pe recunoastere. S-ar putea si ca procurorul sa renunte la urmarirea penala. Insa, cooperati. Si ei vor sa inchida dosarele fara miza si fara pericol social. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com Experienta de 28 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
25-04-2020 |
 | Adrian Vizitator |
| Va mulțumesc frumos pentru timpul acordat, multa sănătate! | |
|
|
|
|
|