|
26-05-2020 |
 | Gabi.M
|
| Buna ziua Am un dosar penal pt conducere sub influienta alcoolului care s-a finalizat in martie 2019. Sentiinta a fost cu suspendare, probatiune 2 ani. Acum, pt ca a trecut 1 an de de la hotararea judacatoreasca, vreau sa ma inscriu din nou la examenul auto. Intrebari: 1. mai trebuie sa fac din nou scoala de soferi sau dau doar examenul toeretic si practic. 2. pt dosar examen imi trebuie hotararea judec. de condamnare ramasa definitiva. Este cea care mi-a venit prin posta dupa proces sau mai trebuie vreo stampila sau vreun act care sa ateste ca este definitiva, intrucat nu am facut recurs....? Multumesc! | |
|
|
|
26-05-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| In cazul anularii permisului in urma unei condamnari definitive ptr. infractiunea prev. la art.336 CP, persoana al cărei permis de conducere a fost anulat se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior (in cazul dvs. daca a trecut un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere). Hotararea trebuie legalizata la judecatorie, sa poarte viza definitiv. Se sustin proba teoretica si practica. Pentru ce trebuie sa contina dosarul care contine cererea de inscriere la concurs vedeti aici https://www.scoalarutiera.ro/redobandire-permis-auto-anulat.html | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
26-05-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Pentru redobandirea permisului trebuie sustinut examenul, nu reluata scoala de soferi. Va trebui sa legalizati hotararea ramasa definitiva. Legalizarea se obtine de la Registratura instantei care a pronuntat hotararea definitiva. De asemenea, va trebui sa achitati o taxa judiciara de timbru in cuantum de 5 lei/exemplar legalizat. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
04-06-2020 |
 | Cipri Vizitator |
| Buna ziua.Pe 1 iunie 2018 mi sa luat permisul pentru condus sub influenta alcoolului,este normal ca abia acum sa ma cheme sa dau prima declaratie la politie? | |
|
|
|
05-06-2020 |
 | Av.STARJIL M. ✓ Prahova 0742251721Whatsapp marina.starjil@gmail.com
|
| Prin faptul ca infractiunea a fost constatata si pericolul indepartat - prin ridicarea permisului dvs de conducere-, raportat la faptul ca s-a deschis dosarul de urmarire penala si ca sunteti in termenul de prescriptie al raspunderii penale, coroborat si cu faptul ca organul de cercetare poate fi extrem de aglomerat si isi programeaza activitatile conform urgentelor, da, este posibil sa fiti chemat prima data abia acum. Ei nu au niciun interes sa se grabeasca. Dvs. ar fi trebuit sa va interesati din timp de stadiul lucrarii penale si sa depuneti cereri ptr. solutionarea mai urgenta. Puteti sa o faceti si acum, cerand incheierea unui accord de recunoastere a vinovatiei cu procurorul. | Avocat Marina STARJIL marina.starjil@gmail.com https://dreptul-familiei.ro/ Experienta de 25 de ani in domeniul juridic (civil, penal, comunitar si international). | |
|
|
|
|
05-06-2020 |
 | Dodel10 Gheorghe
|
| Buna ziua doamna avocat.Am si eu aceasta problema,doar ca la mine au trecut 3 luni.Daca inchei un acord de recunoastere cu domnul procuror,ma v-or mai chema politistii la declaratii?sau ramanea doar acordul si este suficient? | |
|
|
|
05-06-2020 |
 | Av. Bratulescu Adela ✓ Bucuresti 0746938774 adela_bratulescu@yahoo.com Facebook |
| Dodel10 a scris pe 05-06-2020: Buna ziua doamna avocat.Am si eu aceasta problema,doar ca la mine au trecut 3 luni.Daca inchei un acord de recunoastere cu domnul procuror,ma v-or mai chema politistii la declaratii?sau ramanea doar acordul si este suficient? Acordul de recunoastere a vinovatiei da posibilitatea inculpatului sa isi aleaga pedeapsa si modalitatea de executare a acesteia si scurteaza perioada de efectuare a urmaririi penale. De regula, perioada de solutionare a urmaririi penale in cazul infractiunilor rutiere se prelungeste pe parcursul mai multor ani. Va trebui sa dati declaratii in dosar, indiferent daca vi se va admite acordul de recunoastere a vinovatiei sau veti fi cercetat conform procedurii obisnuite. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
05-06-2020 |
| Cipri a scris pe 04-06-2020: Buna ziua.Pe 1 iunie 2018 mi sa luat permisul pentru condus sub influenta alcoolului,este normal ca abia acum sa ma cheme sa dau prima declaratie la politie? Din pacate, urmarirea penala in cazul infractiunilor rutiere se desfasoara pe parcursul mai multor ani. Pentru a diminua aceasta perioada, trebuie sa va interesati periodic de stadiul cercetarilor si daca doriti, sa solicitati incheierea unui acord de recunoastere a vinovatiei. Sfatul meu este sa formulati o cerere catre Parchet, pentru urgentarea solutionarii cauzei. | Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil Telefon: 0746938774 E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com | |
|
|
|
|
|
|
Răspuns rapid |
Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te) E-mail: |