Forum avocaţi > Drept penal

Reparație neconformă service. Dosar penal.

02-06-2020

Am fost implicat într-un accident rutier. Șoferul vinovat mi-a dat asigurarea și am ales să repar mașina la un service autorizat. După două săptămâni mașina mi-a fost dată înapoi moment în care am constatat că reparația nu s-a făcut așa cum trebuia. Am anunțat firma de asigurări despre nereguli și au ales să nu mai facă plata dosarului către unitatea reparatorie. Cei de la service m-au amenințat că mă vor trimite în instanță dacă nu le plătesc eu reparația. Ei se cunoșteau cu cei de la asigurări și le-a fost acceptată suma de 32.000lei spre decont, deși avaria mașinii nu era nici pe departe atât de gravă. Eu am depus plângere la poliție și s-a deschis dosar penal pentru service, întrucât m-au înșelat. Acum aș avea câteva întrebări:
1. Cam cât durează până ajunge dosarul de la parchet la instanță?
2. Trebuie să am un apărător atunci când sunt chemat de procuror sau nu este absolut necesar?
3. Cum să procedez cu cei de la asigurări dacă celor de la service au acceptat să le dea 32.000lei, iar mie mi-au spus că îmi vor da pentru reparație în regie proprie doar 8000lei?
4. Ce urmează să se întâmple cu cei de la service și care ar fi șansele ca ei să câștige, având în vedere că eu am multe probe împotriva lor?
MULȚUMESC FRUMOS!
Răspunde
 03-06-2020

Bucuresti
0746938774
adela_bratulescu@yahoo.com
Facebook
Durata urmaririi penale variaza, iar pentru o urgentare a solutionarii este recomandat sa va asigurati o aparare de specialitate, insa nu obligatoriu.

Va puteti constitui parte civila in dosarul penal, pentru obtinerea unor daune materiale si morale.

De asemenea, aveti posibilitatea legala daca va reparati masina in regim propriu, ca ulterior sa va adresati instantei civile pentru recuperarea sumei pe care urmeaza sa o achitati pentru reparatie, prin promovarea unei actiuni impotriva persoanei care v-a avariat vehicului, in solidar cu firma de asigurare si cu service-ul care a efectuat o reparatie precara.

In ceea ce priveste problema cu service-ul care a efectuat reparatia, acesta si a recuperat costurile de la asigurator.

Av. Bratulescu Adela - Baroul Bucuresti
Asistenta si reprezentare juridica in domeniul dreptului penal si civil
Telefon: 0746938774
E-mail: adela_bratulescu@yahoo.com
Răspunde

Răspuns util?

DA NU
Răspunde
Răspuns rapid

Nume: (Postezi ca vizitator. Ai cont pe site? Autentifică-te)

E-mail:

Răspunsurile primite de la avocații înscriși pe forum nu reprezintă consultanță juridică. Consultanța juridică plătită, în cadrul unui cabinet de avocatură, presupune un studiu mai aprofundat al cauzei și documentelor și angajează răspunderea avocatului consultat. În toate cazurile, vă recomandăm să vă programați la un cabinet de avocatură pentru acordarea unei consultanțe juridice plătite.

Top avocați activi pe forum

Av.Starjil Marina

1

Telefon: 0742251721Whatsapp

Locație: Prahova

Puncte: 1424

Ultimul răspuns

Av. Bratulescu Adela

2

Telefon: 0746938774

Locație: Bucuresti

Puncte: 1106

Ultimul răspuns

Avocat Adrian-Nicolae ALBU

3

Telefon: 0721393939

Locație: București

Puncte: 364

Ultimul răspuns

Av. Dancu Cosmina

4

Telefon: 0740863366

Locație: Baroul Sibiu

Puncte: 0

Ultimul răspuns

Avocat? Înregistrați-vă, răspundeți pe forum și intrați în clasament.